Overslaan naar content

Uitdagende redactiestage bij Libelle.nl

Op locatie
 • Hoofddorp, Noord-Holland, Nederland
€ 350 - € 350 per maandStage

Functieomschrijving

Hoofddorp - Ben je altijd online? Ken jij alle ins en outs van social media? Vind je het leuk om te schrijven? En volg je een HBO-/WO-opleiding? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Libelle.nl is met 5 miljoen unieke bezoekers per maand (Google Analytics) het grootste online vrouwenplatform van Nederland. Op de site lees je alles wat vrouwen willen weten: van nieuwtjes en human interest-verhalen tot video’s, recepten en huis, tuin en keuken berichten. De redactie is gevestigd in Hoofddorp, vlak naast het station.

Hoe jouw stage eruit komt te zien
Je taken variëren van het schrijven van artikelen, het (door)plaatsen van blogs en posts en het pitchen van ideeën voor nieuwe content. Je maakt polls én je ontfermt je over de nieuwsbrief. Daarnaast analyseer je content om met strategische plannen en adviezen te komen. Ook is er de mogelijkheid om te vloggen voor Libelle TV. Uiteraard staan we ook open voor jouw aanvullingen, want we vinden het belangrijk dat het echt jóuw stage wordt.

Het gaat om een fulltime stage (36 uur) per september 2023!

Vereisten

Wij zoeken iemand die:

 • Een relevante HBO/WO-opleiding volgt (bijvoorbeeld: Media, Informatie & Communicatie, Journalistiek, Communicatiewetenschap).

 • De Nederlandse taal perfect beheerst (en ook toepast), want we streven áltijd naar kwaliteit.

 • Affiniteit heeft met de doelgroep van Libelle (vrouwen van 35+).

 • Online-minded is, Instagram en Facebook hebben voor jou geen geheimen.

 • Ervaring heeft met WordPress (of snel leert).

 • Fulltime beschikbaar is voor minimaal 3 maanden vanaf september 2023.


Libelle.nl is onderdeel van DPG Media en als hét grootste mediabedrijf van Nederland staan we open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is.


Wij bieden:

 • Uitdagende stageplek (lees: je krijgt veel verantwoordelijkheid en net zo veel kansen.

 • Een kijkje in de digitale keuken (SEO, WordPress, social media).

 • Creatieve, dynamische omgeving. Op onze redactie is het namelijk niet alleen elke dag gezellig en is er wel wat lekkers (“elke dag is een feestje”), maar ook verschillend! De ene dag neem je een interview af dat je zelf hebt gepitcht en de andere dag maak je de nieuwsbrief die door duizenden mensen wordt gelezen.

 • Werken bij het grootste vrouwenmerk van Nederland: deze titel dragen we met trots want we bereiken maar liefst elke maand 5 miljoen bezoekers. Tof om met ons te werken, toch?!

 • Marktconforme stagevergoeding, namelijk 350 euro per maand.


Interesse?
Ben jij de perfecte kandidaat voor deze vacature? Stuur je sollicitatiebrief met motivatie en cv naar Adjunct Hoofdredacteur Libelle Online, Barbara Schneemann via de sollicitatiebutton op deze pagina en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Geschikte en enthousiaste kandidaten worden uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. We laten je altijd weten of je bij de selectie zit.

Heb je eerst nog vragen? Stuur dan een mailtje naar 
barbara.schneemann@dpgmedia.nl.

of