Overslaan naar content

Stagiair verslaggeverij, PS of kunst op de redactie van Het Parool

Op locatie
  • Amsterdam, Noord-Holland, Nederland
Redactie

Functieomschrijving

Amsterdam - Op zoek naar een journalistieke stage? Heb je een sterke neus voor nieuws en een voorliefde voor Amsterdam? Dan zoekt Het Parool jou voor een stage in de periode juni tot en met augustus bij verslaggeverij, bijlage PS of op de kunstredactie.

Wat houdt de stage in?
Tijdens deze stage ga je vaak op pad en schrijf je artikelen voor zowel online als papier over uiteenlopende onderwerpen. Daarnaast werk je mee aan een van de vaste rubrieken voor de bijlage PS: de ‘Weekendtips’. Ook is er tijdens je stage ruimte om grotere verhalen te schrijven.

Wie ben jij?
Een student met enige journalistieke ervaring. Iemand met een voorliefde voor Amsterdam, die graag verhalen vertelt met een persoonlijke invalshoek. Je bent assertief en creatief in het bedenken van ideeën. Je kunt zelfstandig werken en schrijft foutloos Nederlands.

Wat heeft Het Parool jou te bieden?
Het gaat om een fulltime stage van drie maanden in de periode juni tot en met augustus bij verslaggeverij, PS, of op de kunstredactie (over een andere periode kan worden gesproken). Je krijgt volop kansen om ervaring op te doen bij Het Parool onder intensieve begeleiding. De stagevergoeding is 400 euro per maand, afhankelijk van de opleiding.

Wat is Het Parool?
Het Parool, voortgekomen uit het verzet, biedt een onafhankelijk geluid uit onze bruisende metropool, de plek waar Amsterdam, Nederland en de wereld in elkaar schuiven. Een Amsterdams merk met een nationale uitstraling, kosmopolitische blik en bekroonde vormgeving. Met de combinatie van nieuwssite, digitale editie, krant en bijlagen PS en PS van de Week weet Het Parool steeds meer betalende lezers te trekken en groeit het bereik van de digitale kanalen.

Vereisten

Interesse?
Heb je interesse om bij ons aan de slag te gaan? Solliciteren kan door een mail te sturen met je cv, motivatie en een paar eerder geschreven artikelen naar stagecoördinatoren Frenk der Nederlanden en Sam de Graaff (stage@parool.nl).

of