Overslaan naar content

Stagiair Redactie bij Zo Zit Dat

Op locatie
 • Hoofddorp, Noord-Holland, Nederland
Redactie, Video & Content

Functieomschrijving

Hoofddorp - Hoe komt een luiaard aan zijn naam? Gaan er ooit mensen naar Mars? En waarom is poep bruin? Zo Zit Dat beantwoordt elke maand de leukste vragen! Daarnaast staat dit weetjesblad propvol leerzame strips, puzzels, reportages, interviews, tips en foto’s. Met Zo Zit Dat ontdekt de lezer (8-14 jaar) zélf hoe het zit!

Wat ga je doen?

 • Je schrijft rubrieken en artikelen voor gewone edities, speciale abonneenummers, het Zo Zit Dat-vakantieboek en eventuele andere uitgaves.
 • Je ondersteunt de redactie met dagelijkse werkzaamheden, zoals het bijhouden van de algemene mailbox en het regelen van winacties.
 • Je denkt actief mee en voert je eigen ideeën uit.
 • Je maakt berichten voor de website, werkt mee aan de ontwikkeling van social media-kanalen en maakt de nieuwsbrief.


Het Team

Zo Zit Dat is onderdeel van het kidsdomein van DPG. We zijn een kleine redactie, maar werken nauw samen collega’s van Tina, Donald Duck en Kidsweek. Omdat het Zo Zit Dat team heel klein is leer je van begin tot het eind van het productieproces hoe alles werkt.

Wie ben jij?

 • Je studeert journalistiek, wetenschapscommunicatie, Creative Business of een andere media gerelateerde opleiding.
 • Je bent nieuwsgierig en leergierig.
 • Je schrijft foutloos Nederlands.
 • Je staat open voor feedback.
 • Je hebt interesse in de belevingswereld van kinderen.
 • Je bent digitaal vaardig en voelt je thuis in de wereld van TikTok.


Als hét grootste mediabedrijf van Nederland staan we open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.

Stage lopen bij DPG Media
Stagelopen bij DPG Media betekent niet alleen dat je de door jou geleerde theorie in de praktijk brengt door een bijdrage te leveren aan ons ambitieuze teams, ook ga je bij ons écht wat leren. Een aanvulling ben je zeker, want jouw creatieve en frisse blik worden erg gewaardeerd. Na je stage kan je zeggen dat je ook nog écht eens toffe dingen hebt bereikt én hebt gewerkt bij het grootste mediabedrijf van Nederland. Zet dat maar op je cv!

Vereisten

Interesse?
Ga jij voor deze stageplek op onze redactie? Stuur je sollicitatiebrief met motivatie en cv via de sollicitatiebutton op deze pagina. Heb je eerst nog vragen? Stuur dan een mailtje naar Tess Dumitru via zozitdat@dpgmedia.nl.

of