Overslaan naar content

Stagiair online redactie Margriet

Op locatie
  • Amsterdam, Noord-Holland, Nederland
Stage

Functieomschrijving

Amsterdam - De online redactie van Margriet is op zoek naar een enthousiaste, creatieve stagiair(e) met gevoel voor tekst, beeld en bij de doelgroep passende ideeën. Ben je een doorzetter, houd je van schrijven en ben je niet bang om de telefoon te pakken? Dan is dit de stageplek voor jou.

Wat ga je doen?
Je bedenkt, zoekt, selecteert, verzamelt en produceert de mooiste en beste content voor Margriet.nl. Je schrijft over de meest uiteenlopende onderwerpen, passend bij de 60+ doelgroep van Margriet. Van gezondheid tot astrologie en van psyche tot persoonlijke interviews. Ook help je bij het samenstellen van nieuwsbrieven, winacties en online quizzen.

Over ons
Margriet is een merk van DPG Media. DPG heeft met haar sterke merken een stevige marktpositie in alle onderdelen van de mediabranche. Elke dag werken we met ontzettend veel plezier aan ons portfolio dat bestaat uit uiteenlopende A-merken, waaronder AD, Donald Duck, Flow, Libelle, Margriet, NU.nl, Qmusic, Tina en vtwonen. Je wordt dus onderdeel van een groter geheel: met al onze merken bereiken we elke maand ruim 80% van de Nederlanders. Hoe tof is dat?

Wie ben jij?
Je volgt een relevante HBO-opleiding of universitaire studie op het gebied van communicatie, online media of journalistiek. Je hebt ervaring met social media, zoals Instagram, Facebook en Pinterest. Het is belangrijk dat je de Nederlandse taal goed beheerst. Bij voorkeur kun je werken met Photoshop & Indesign en heb je kennis van SEO.

Wat wij bieden

  • Een interessante en leerzame stageplek op onze redactie in Amsterdam voor minimaal 3 maanden.
  • 36-urige werkweek (eens in de week een halve dag vrij of eens in de 2 weken een hele dag). Je werkt voornamelijk op onze redactie in Amsterdam, maar max. 2 dagen in de week vanuit huis werken is een optie.
  • Een stagevergoeding van 400 euro per maand.
  • En een heel gezellig team!

Vereisten

Ja, ik wil deze stage doen!
Ben je enthousiast geworden en zou jij graag deze redactionele stage doen bij Magriet? Stuur dan een mail (dus niet via de onderstaande button) met je motivatie en cv naar
nynke.kooy@dpgmedia.nl. Ook voor vragen mag je mailen. We hopen snel van je te horen!

of