Stagiair Journalistiek - AD

Job description

Wil jij zo snel mogelijk aan de slag in de journalistiek? Dan is een stage bij het AD echt iets voor jou!


Op de diverse redacties van het AD, zowel landelijk als regionaal, hebben wij meerdere stageplaatsen beschikbaar, gedurende het hele jaar. Van de internet- en videoredactie, de deelredacties Show en Koken & Eten, tot de redacties van AD Rotterdams Dagblad en AD Haagsche Courant.


Wij bieden je een dynamische stageplaats met volop kans om ervaring op te doen. Je pitcht dagelijks, zoekt onderwerpen uit en schrijft korte berichten, nieuwsverhalen en reportages. Je krijgt inzicht hoe ervaren verslaggevers te werk gaan en leert van de feedback die je van je chef en stagebegeleider krijgt.


Je kunt rekenen op een goede begeleiding en natuurlijk krijg je een stagevergoeding. Een multimediale stage bij AD is ook mogelijk, bijvoorbeeld door AD Utrechts Nieuwsblad te combineren met een (verlengde) stage bij de online redactie van AD.nl.

Veel van onze stagiairs blijven na hun stage aan de redactie verbonden.


Profiel
Wat we van jou verwachten? Wij zoeken een creatief en journalistiek talent. Je weet wat er in de wereld speelt en vindt het leuk om op nieuws te jagen en mooie verhalen te maken. Je bent iemand die:

  • een journalistieke opleiding volgt op hbo-niveau
  • goed kan communiceren en foutloos kan schrijven
  • stevig in zijn schoenen staat en onderwerpen tot op de bodem wil uitzoeken
  • goed de weg weet in social media
  • creatief bent in het bedenken van onderwerpen
  • het niet erg vindt om af en toe ’s avonds en in de weekenden te werken

Een rijbewijs is niet nodig.

Job requirements

Periode
Wij nemen het hele jaar stagiairs aan. Meestal met ingang van 1 maart, 1 juni, 1 september en 1 december (en zo nodig tussendoor in overleg). De stage duurt minimaal drie maanden, eventueel langer. Een stageplaats op de videoredactie duurt 5 maanden. Je werkt 38 uur per week en ontvangt een stagevergoeding.


Reageren?

Wil jij aan de slag in een inspirerende omgeving? Reageer dan via de sollicitatiebutton op deze pagina. Geef daarbij aan naar welke deelredactie of regionale editie je voorkeur uitgaat. Heb je vragen, stuur dan een mail naar stagecoördinator David van der Heeden, david.vanderheeden@ad.nl.