Stagiair Data Science / Engineering / Analytics

  • Internship
  • Hoofddorp, Netherlands

Stagiair Data Science / Engineering / Analytics

Job description

Amsterdam / Antwerpen / Hoofddorp - Wil jij werken met fascinerende data van de grootste nieuwsmedia, magazines en special interest-media van de Benelux? DPG Media staat open voor diverse stagiairs voor data science, data engineering of data analytics-rollen. Als je solliciteert op deze vacature kijken we samen welke data-rol in welk team het beste bij je past. Zo zorgen we voor de beste match tussen jouw interesses en ons bedrijf. Als de stage van beide kanten bevalt, onderzoeken we graag met jou of je in aanmerking komt voor een contract na de stage.

Wat ga je doen
Binnen DPG Media ga je aan de slag bij één van onze datateams. Er zijn zeer uiteenlopende teams die zich bezighouden met data, van hele technische teams tot teams die nauw samenwerken met redacties. We stellen ze even aan je voor:

Data Area en DPG Netwerk
De Data Area zorgt ervoor dat alle datastromen en binnen DPG bij elkaar komen voor toepassingen voor gebruikers, adverteerders en marketeers. Deze teams verbinden data van alle merken van DPG, content en gebruikersgedrag in een solide data infrastructuur en services. Zijn data pipelines op grote schaal jouw ding, kom dan stage lopen bij Data Area of DPG Netwerk.

Data & Consumer Analytics
Bij de afdeling DCA hebben we heel veel inzicht in het gedrag en de behoeften van de klanten van DPG. We bouwen voorspelmodellen en rapportages en helpen zo collega's bij marketing en ook op de redacties betere beslissingen te nemen. Een ideale plek voor een aanstormende data scientist!

Online Services Data Team
Dit team werkt voor de Online Services van DPG, waaronder Independer, Tweakers, AutoTrack en NationaleVacaturebank. Het team bouwt onder andere een dataplatform waarin datamodellen worden ontwikkeld en beschikbaar gesteld, zoals machine learning modellen om de beste vacatures aan te bevelen. Kortom, een afwisselende en uitdagende plek voor een stage!

News Analytics Team
Dit team onderzoekt welke verhalen mensen tot zich nemen door te analyseren hoe mensen gebruik maken van artikelen, video’s en games. Met deze inzichten adviseren we de redacties van DPG Media - van het AD, HLN en NU tot Donald Duck en van De Morgen tot Libelle. Wil jij data analist worden en dashboards en analyses maken, dan is dit team echt wat voor jou.

We zoeken graag samen naar welk team dat het beste bij jouw ambities en vaardigheden past. Aan het begin van de stage maak je een plan om te bepalen welke projecten of onderzoeken de rode draad door je stage vormen. Daarnaast werk je mee aan het behalen van de doelen van het team.

Job requirements

Jouw profiel
Als jij goed overweg kunt met data en affiniteit hebt met media is deze stage je op het lijf geschreven. Het helpt als je daarnaast een relevante studie op HBO/WO-niveau volgt, zoals data science, computer science, artificial intelligence, media studies of marketing. Je hebt analytische vaardigheden en deinst niet weg voor een intellectuele uitdaging.

Als je één of meer van onderstaande vaardigheden hebt, zijn wij in het bijzonder geïnteresseerd:

  • Je bent bekend met methoden voor data-analyses, en kan deze analyses eventueel ook aantrekkelijk en begrijpelijk presenteren in woord en beeld

  • Je kunt programmeren of bent vaardig met bijvoorbeeld SQL, Python, R, NLP, Scala, ML Frameworks


Periode
Wij hebben het hele jaar door ruimte voor stagiairs, de startdatum kan in overleg worden bepaald. De stage duurt minimaal vijf maanden, eventueel langer. Je werkt 38 uur per week en ontvangt een nette stagevergoeding. Je werkt deels vanuit huis en deels vanuit Amsterdam, Antwerpen of Hoofddorp.

Reageren?
Reageer dan via de button op deze pagina. Wil je eerst nog meer informatie? Stuur een mail naar thomas.boeschoten@dpgmedia.nl.