Overslaan naar content

Stage schrijvend / videojournalist bij Algemeen Dagblad

Op locatie
  • Rotterdam, Utrecht, Den Haag, Dordrecht, Alphen a/d Rijn, Zuid-Holland, Nederland
Stage

Functieomschrijving

Ben jij op zoek naar een journalistieke stage en wil je die het liefst lopen bij een grote krant? Dan is Algemeen Dagblad de plek voor jou! 

Wij brengen het nieuws als eerste en het beste. Op onze diverse redacties hebben wij, zowel landelijk als regionaal, het hele jaar meerdere stageplaatsen. Dynamische plekken die volop kans bieden om ervaring in de journalistiek op te doen én dagelijks miljoenen lezers te laten zien wat jij kunt.

Wie zijn wij
Algemeen Dagblad is een multimediale krantentitel, met een centrale nieuws-, online-, foto- en videoredactie. Daarnaast zijn er meerdere regionale en serviceredacties waar voor de krant, website en nieuwsapp, geschreven wordt over uiteenlopende onderwerpen als wonen, koken en eten, auto's en techniek. Alle ruimte dus om in tekst en beeld korte berichten, nieuwsverhalen en (video)reportages te maken.

Door samen te werken met ervaren journalisten leer je wat het inhoudt om deel van een groot nieuwsmedium te zijn. Naast goede begeleiding en feedback van de chef en stagebegeleider krijg je natuurlijk ook een vergoeding voor je harde werk. Jou stage kan zelfs de opstap naar een toekomst bij Algemeen Dagblad zijn. Veel stagiairs blijven na hun stage als freelancer voor onze redacties werken.

Vereisten

Wie zoeken wij?
Algemeen Dagblad zoekt stagiairs die een journalistieke opleiding (op HBO-niveau) of een multimediale studie volgen (foto/video-specialist), taalkundig sterk zijn, goed kunnen communiceren, de weg weten op social media en creatief eigen onderwerpen kunnen bedenken, pitchen, verwoorden en in beeld brengen. Kortom, creatieve duizendpoten. Een rijbewijs is handig, maar voor ons geen must.

Enthousiast?
Lijkt zo'n stage je wel iets? Ben jij een flexibel journalistiek talent, weet je wat er in de wereld én ons land speelt en wil jij dat onze lezers laten zien? Reageer dan via stage@ad.nl (dus níet via de sollicitatiebutton). Graag voorzien van motivatie, eigen werk en gewenste stageplek. De stages starten op 1 maart, 1 juni, 1 september en 1 december, en duren minimaal drie maanden. Een ander startmoment of langere periode kan vaak ook.

Wij horen graag van je en nodigen je, indien geschikt, uit voor een gesprek. Tot dan!

of