Overslaan naar content

Redactiechef Economie Nu.nl

Hybride
 • Amsterdam, Noord-Holland, Nederland
Redactie, Video & Content

Functieomschrijving

Amsterdam- Heb jij affiniteit met economische onderwerpen en zit jij vol ideeën hoe daar op creatieve wijze mee aan de slag te gaan? Heb je ervaring met leidinggeven aan een redactie en de ambitie om voor een miljoenenpubliek te werken?

Nu.nl is per direct op zoek naar een ervaren redactiechef voor onze economieredactie (38 uur per week)! We laten ons daarnaast graag verrassen door jouw ideeën om NU.nl als geheel verder te brengen en nog beter aan te laten sluiten bij de behoefte van ons publiek.

Wat ga je doen
Voor deze rol bepaal jij, in samenspraak met de hoofdredactie, de redactionele strategie en geef je leiding aan zes vaste (Economie-) redacteuren. Het aansturen van stagiair(e)s en freelancers hoort ook bij de rol. Bij Nu.nl staan we bovendien open voor een extra verantwoordelijkheid in de vorm van projecten of initiatieven waar we NU.nl mee doorontwikkelen. Wij hopen dat onze nieuwe redactiechef Economie hier een mooie bijdrage aan kan leveren. Overige kernpunten van de functie zijn:

 • Als redactiechef bewaak je de redactionele koers en kwaliteit van onze economische berichtgeving.

 • Van de redactiechef wordt niet alleen verwacht dat je oog hebt voor de inhoudelijke kant van verhalen, maar ook voor de manier waarop we ze brengen. Je zit vol ideeën om daarmee te experimenteren en weet dit over te brengen aan je team.

 • Tevens ben je de schakel tussen de economieredactie en de andere redacties binnen NU.nl, de hoofdredactie, de marketingafdeling en de product- en IT-teams.


Wat maakt jou de ideale kandidaat

Onze ideale kandidaat heeft ruime kennis over economische onderwerpen en verwachten we aantoonbare affiniteit met nieuws in de meest brede zin. Je hebt de drang om eigen nieuws te maken en je hebt ook nieuwe ideeën hoe we nieuws kunnen uitleggen aan ons publiek. Tevens bezit je  leidinggevende ervaring. Daardoor weet je hoe je een ploeg elke dag weer kunt inspireren. Je hebt oog voor de ontwikkeling van onze redacteuren en ervaring met het verder brengen van talent.
Overige wensen zijn:

 • Je hebt ervaring met het uitzetten van producties en het maken van planningen.

 • Je hebt veel ideeën over hoe ons merk en de redactie kunnen blijven groeien. Je bent goed op de hoogte van de ontwikkelingen om ons heen en voelt de drang om te blijven ontwikkelen.

 • Je hebt aantoonbare ervaring met digitale vertelvormen en ideeën voor hoe we onze bezoekers kunnen betrekken bij onze journalistiek. Kennis van video en podcast is een pre.

 • Je bent een verbinder, communiceert makkelijk met anderen en werkt graag in teamverband aan een gezamenlijk doel.

Dit zijn wij
NU.nl is met acht miljoen maandelijkse gebruikers de grootste nieuwssite van Nederland. We zijn altijd in beweging en de ontwikkelingen gaan lekker snel. Je krijgt dus genoeg kansen om jezelf te ontwikkelen en samen met andere collega's bij te dragen aan nieuwe projecten. We werken op een open vloer waar veel contact tussen diverse redacties is en samenwerken wordt gestimuleerd. De sfeer is informeel. Iedereen wordt aangemoedigd zich uit te spreken en mee te denken. 

We werken met zes redactiechefs, een adjunct-hoofdredacteur en hoofdredacteur bij NU.nl. Samen zijn ze verantwoordelijk voor verschillende rubrieken en activiteiten. De redactiechefs en hoofdredactie opereren als een team.

Wat krijg je van ons

 • Een functie met grote verantwoordelijkheid en waarbij volop ruimte is voor nieuwe ideeën en experimenten.

 • We werken vanaf de redactie in Duivendrecht, in ons nieuwe pand Mediavaert (nabij stations Amsterdam-Amstel en Duivendrecht).

 • Je krijgt een contract voor 38 uur per week en wordt ingeschaald volgens de CAO. 

 • Je krijgt een laptop in bruikleen en een telefoon- en reiskostenvergoeding. 

 • Ook krijg je een persoonlijk keuzebudget van 12 procent (waarvan 8 procent vakantiegeld) en neem je deel aan de winstdelingsregeling.

 • Er zijn voldoende ontwikkelingsmogelijkheden, d.m.v. cursussen en trainingen.

 • Je krijgt de mogelijkheid je eigen feestdagen te vieren.


Tot slot staan we zeer open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega's ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.

Vereisten

Sollicteren en dan?
Heb je direct zin om aan de slag te gaan? Solliciteer dan uiterlijk zondag 26 mei 2024 via deze pagina met je cv en een motivatie. Zit je bij de eerste selectie, dan zullen we telefonisch contact met je opnemen om een afspraak in te plannen.

Eerst nog wat meer weten? Hoofdredacteur Lindsay Mossink beantwoordt graag je vragen. Stuur een mail naar lindsay@nu.nl of solliciteer hier.

Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken
Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals Qmusic en JOE, NU.nl, Tweakers, Libelle, vtwonen, VTM en meer. We bereiken maandelijks ruim 90% van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen. We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is. Ontdek wat wij je te bieden hebben. En, als je toch bezig bent, vind je ons ook op LinkedIn en X.

of