Overslaan naar content

Stage Redacteur Play

Op locatie
  • Rotterdam, Noord-Holland, Nederland
Stage

Functieomschrijving

Stagedatum: doorlopend

Amsterdam - Ben jij een journalistiek video talent? Wil jij invulling geven aan de video’s van een online video on demand platform? Heb jij oog voor een goed verhaal en ben je niet bang om te bellen? Dan is de redactie van het nieuwe videoplatform Play (ad.nl/play) op zoek naar jou!

Wat ga je doen?
Het AD en de gelieerde regiotitels (Tubantia, Stentor, Gelderlander, PZC, BN De Stem, Brabants Dagblad en Eindhovens Dagblad) is het grootste online nieuwsplatform van Nederland, zowel offline als online. Play is sinds 2022 hét nieuwe gratis videoplatform op ADR. We maken tijdloze video’s van zo’n 10 minuten in het verlengde van het nieuws. Play is er voor iedereen die verder kijkt. Een vaste plek voor inhoudelijke ontspanning, boeiende verhalen en verrassende nieuwe werelden. We informeren, amuseren en onderzoeken. Op Play zenden we verschillende videoseries uit: van explainers tot diepte-interviews en van show tot documentaire. Tijdens deze stage ondersteun je de redactie vooral met het maken van de explainers. Je bedenkt onderwerpen die passen bij de doelgroep, doet research, benadert experts en neemt interviews op. Ook ondersteun je de redactie bij het schrijven van een video-script met tekst, beeld en animaties.

Het team
We hebben de beste makers en redacteuren van Nederland aan ons gebonden, waar je veel van gaat leren. Op de redactie in Amsterdam werk je samen aan de producties. We zijn ambitieus en werken hard, maar er is ook veel ruimte voor gezelligheid, team-activiteiten en borrels.

Wie ben jij?

  • Je volgt een HBO- of universitaire opleiding in de richting journalistiek.
  • Je hebt affiniteit met video.
  • Je bent creatief en zit vol ideeën.
  • Je vindt het leuk om allerhande onderwerpen tot op het bot uit te zoeken.
  • Jij kunt een ingewikkeld onderwerp behapbaar maken voor een groot publiek.
  • Daarbij zorg je er ook nog eens voor dat de video leuk is om naar te kijken.
  • Je bent vanaf januari of februari beschikbaar en minimaal 4 dagen per week.


Als hét grootste mediabedrijf van Nederland staan we open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.

Stage lopen bij DPG Media
Stagelopen bij DPG Media betekent niet alleen dat je de door jou geleerde theorie in de praktijk brengt door een bijdrage te leveren aan ons ambitieuze teams, ook ga je bij ons écht wat leren. Een aanvulling ben je zeker, want jouw creatieve en frisse blik worden erg gewaardeerd. Na je stage kan je zeggen dat je ook nog écht eens toffe dingen hebt bereikt én hebt gewerkt bij het grootste mediabedrijf van Nederland. Zet dat maar op je cv!

Wat bieden wij?

  • Uiteraard een stagevergoeding.
  • Persoonlijke begeleiding voor je eigen ontwikkeling, zowel professioneel als persoonlijk.
  • Een werkplek bij het grootste mediabedrijf van Nederland.
  • Gezelligheid en een borrel na een dag hard werken.
  • Een leuke groep jonge collega’s.


Solliciteren en dan?
Wil jij die stageplek op onze afdeling bemachtigen? Aarzel dan niet en stuur ons uiterlijk vóór de sluitingsdatum (15 december) jouw cv voorzien van een leuke motivatiebrief via de sollicitatiebutton op deze pagina. Wil je eerst nog meer weten of heb je vragen? Neem dan even contact op met Liza den Hartog, Redacteur, via liza.den.hartog@dpgmedia.nl

Vereisten

Over DPG Media
DPG Media heeft met haar sterke merken een stevige marktpositie in alle onderdelen van de mediabranche. Elke dag werken we met ontzettend veel plezier aan ons portfolio dat bestaat uit uiteenlopende A-merken, waaronder AutoWeek, Donald Duck, Flow, Libelle, Margriet, NU.nl, SchoolBANK, Startpagina, Tina, Viva, vtwonen en Veronica Magazine. Je wordt dus onderdeel van een groter geheel: met al onze merken bereiken we elke maand ruim 90% van de Nederlanders. Hoe tof is dat?

of