Overslaan naar content

Programmatic & Platform Sales Consultant

Vilvoorde, Vlaams Gewest, BelgiëSales

Functieomschrijving

Als Programmatic & Platform Sales Consultant ben je verantwoordelijk voor het opstellen van Programmatic buy-strategieën voor een divers klantenportfolio. Hierbij ligt de commerciële focus op het aanbod binnen display, video en data oplossingen. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het vermarkten van het door DPG Media onlangs ontwikkelde inkoopplatform ‘DPG Admanager’. Je verzorgt de onboarding van nieuwe klanten, geeft demo's en zorgt ervoor dat zij met het grootste user comfort dit platform kunnen gebruiken. Overigens ben je ook verantwoordelijk voor de implementatie van het platform Datalab.

Een deel van je werkzaamheden behelst het up-to-date blijven over de ontwikkelingen binnen het Programmatic-speelveld en de evoluerende behoeften van alle stakeholders die hieraan zijn verbonden. Je zal bovendien ook regelmatig bij klanten en op events presentaties geven. Wij geloven namelijk dat onze ambitieuze Programmatic-doelstellingen enkel kunnen gerealiseerd worden door de succesvolle combinatie van 'kennis' en 'relatie'. Binnen deze rol zal je dus commerciële relaties onderhouden met zowel mediabureaus als adverteerders, maar eveneens met tech-partijen. Intern bij DPG Media zal je kunnen rekenen op de hulp en samenwerking van collega's binnen alle salesteams.

Verder:

 • ben je een digital expert en sparringpartner voor mediabureaus, adverteerders, tech-partijen en collega’s intern.

 • zorg je ervoor dat je klanten op de hoogte zijn van onze producten en diensten.

 • heb je een zeer proactieve rol bij het vermarkten van DPG Admanager en de andere platforms.

 • voorzie je klanten regelmatig van een update over de samenwerking en de ontwikkelingen binnen DPG Media.

Kortom, als Programmatic & Platform Sales Consultant rekenen je klanten op je Programmatic-adviezen met onmiskenbare toegevoegde waarde, en bouw je tegelijkertijd mee aan de verdere duurzame groei van DPG Admanager.


Vereisten

Als Programmatic & Platform Sales Consultant maak je deel uit van het Digital Sales team, momenteel bestaande uit 12 collega’s. Het team opereert als 'digital sales expert', en heeft de verantwoordelijkheid voor de totale digitale omzet binnen DPG Media BE, in samenwerking met de publishing partners. Uiteraard werk je hiervoor ook nauw samen met andere afdelingen binnen het Digital Team (o.a. product, yield, ad tech en campaign operations). Je benadert samen met het team de markt op proactieve wijze. Tenslotte draag je ook je steentje bij tot de cruciale rol van het team in het uitwerken en implementeren van de GO-TO-marketstrategie van DPG Media. 

Wij bieden je:

 • Een vast contract, voltijds (40-urenwerkweek, waardoor dat je recht hebt op 20 + 12 verlofdagen/jaar)

 • Aantrekkelijk loonpakket in verhouding tot je ervaring

 • Motiverende commissieregeling

 • Bedrijfswagen met tankkaart/laadpas

 • Netto-onkostenvergoeding

 • Deelname aan winstregeling

 • Maaltijdcheques, ecocheques, vakantiepremie, eindejaarspremie

 • Hospitalisatie- en groepsverzekering

 • Last but not least: Ontwikkelingsmogelijkheden d.m.v. opleidingen, trainingen en certificaten

Functie-eisen:

 • Eerste succesvolle werkervaring in Programmatic advertising, en/of digital advertising

 • Bachelor werk- en denkniveau, omdat je strategisch en digitaal de capaciteiten moet hebben om vanuit Programmatic op maat gemaakte oplossingen en adviezen te kunnen aanreiken

 • Stevige kennis over digital advertising en het medialandschap, met inbegrip van de belangrijkste technologieën, business modellen, ad producten en nieuwste trends

 • Sterke technische en analytische capaciteiten

 • Commercieel matuur en klantgericht

 • Grote dosis creativiteit, nodig voor het telkens opnieuw bedenken en uitwerken van de juiste oplossingen

Als hét grootste mediabedrijf van Belgie staan we open voor elk creatief talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze vacature. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten, ervaring en frisse blik jij zal toevoegen aan ons team.


Herken jij je hierin? Solliciteer dan vandaag nog!

Zou je graag nog een aantal redenen willen zien waarom DPG Media een aantrekkelijke werkgever is? Lees dan zeker verder!

Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals Qmusic, NU.nl, Tweakers, Libelle, VTM en meer. We bereiken maandelijks ruim 8 op de 10 Vlamingen.

We bieden je een professionele werkomgeving aan waarin we vrijheid en work-life balans enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, maar bovenal om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer gerust om te bekijken of een match mogelijk is, ongeacht wat je achtergrond of voorkeuren ook zijn. Immers, er staan ruim 6000 unieke, gepassioneerde collega’s te popelen om je op te nemen in hun team!


of