Overslaan naar content

Nieuwschef AD & Regiotitels

Hybride
 • Rotterdam, Zuid-Holland, Nederland
Redactie

Functieomschrijving

Rotterdam - De centrale redactie van het AD en aangesloten titels is op zoek naar een nieuwschef. Je wordt mede-verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsstroom en zorgt voor verbinding tussen de centrale redactie en de redacties in het land. Verder zijn je werkzaamheden vooral gericht op het aansturen en beter maken van verslaggevers, digitale redacteuren en het optimaliseren van onze digitale platforms.

Functieomschrijving
De ideale nieuwschef heeft ruime journalistieke en digitale ervaring en is bekend met leidinggeven. Zij/hij is goed op de hoogte van (inter)nationale nieuwsontwikkelingen en weet die te vertalen naar producties die geschikt zijn voor AD.nl (en de sites/apps van aangesloten titels). De nieuwschef inspireert, maakt mensen beter en weet van een club journalisten een hecht team te kneden. Zij/hij werkt nauw samen met andere chefs op de redactievloer en elders in het land.

Functieprofiel

 • Je hebt journalistieke ervaring of affiniteit met nieuws in de volle breedte; van politiek Den Haag tot in de regio, van media en sport tot economie

 • Je hebt ervaring met digitale journalistiek

 • Je hebt ervaring met leidinggeven

 • Je bent op de hoogte van digitale ontwikkelingen en beseft waar onze lezers behoefte aan hebben; je weet waar het AD en aangesloten titels voor staan

 • Je kunt journalisten professioneel beter maken, maar slaat ook een arm om de schouders als dat nodig is

 • Je bent een teamspeler en flexibel: als de situatie dat vereist ben je ook buiten je reguliere werktijden inzetbaar

 • Je bent een uitstekende communicator

Voorwaarden

 • Salaris, passend bij jouw ervaring; 

 • Een fulltime werkweek van 38 uur, minder kan in overleg

 • Je wordt onderdeel van een enthousiaste club mensen, die dagelijks de beste nieuwssite van het land willen maken

 • Keuzebudget van 12% (waarvan 8% vakantiegeld).

 • Winstdeling o.b.v. de prestaties van DPG Media

 • Ontwikkelingsmogelijkheden d.m.v. opleidingen en trainingen.

Als hét mediabedrijf van Nederland staan we open voor alle talent in de maatschappij. Ongeacht je achtergrond, nodigen we je uit om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.

Solliciteren, en dan?
Heb je direct zin om aan de slag te gaan? Solliciteer dan via de button op deze pagina. Je krijgt na ontvangst van je sollicitatie altijd binnen 10 dagen een reactie. Zit je bij de eerste selectie, dan zullen we telefonisch contact met je opnemen om een afspraak in te plannen. Eerst nog wat meer weten? Rennie Rijpma en/of Peter van Duyl beantwoorden graag je vragen. Stuur een mail naar r.rijpma@ad.nl en/of p.vanduyl@ad.nl.

Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken
Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals Qmusic, NU.nl, Tweakers, Libelle, VTM en meer. We bereiken maandelijks ruim 90% van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen.

We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is.
Ontdek wat wij je te bieden hebben. En, als je toch bezig bent, vind je ons ook op LinkedIn en Instagram.

of