Overslaan naar content

Freelance digitale journalist De Morgen en Humo

Hybride
  • Antwerpen, Vlaams Gewest, België
Humo/De Morgen

Functieomschrijving

De Morgen en Humo zijn op zoek naar een digitale journalist om, met name in het weekend, het digitale team te versterken. Je presenteert op een zorgvuldige manier onze artikelen en je zet er aantrekkelijke online titels boven. Daarnaast beheer je onze sociale media en stuur je uitnodigende pushberichten en nieuwsbrieven uit.

Vereisten

Wie zoeken we?

  • We zoeken een bevlogen en vlotte schrijver die ook op sociale media goed de weg kent.

  • Je hebt een brede interesse en een analytische blik.

  • Je kan zelfstandig werken en je bent snel, georganiseerd, creatief en kunt foutloos schrijven.

  • Je bent iemand die snel dingen oppikt en nieuws en nieuwigheden op de voet volgt.

  • Je bent als samensteller verantwoordelijk voor de selectie, presentatie en verspreiding van onze artikelen. Je kan heldere pushberichten opstellen, treffende posts maken op sociale media en uitnodigende nieuwsbrieven samenstellen.

  • Je bent twee dagen per week beschikbaar, met name in het weekend, en werken in de vroege ochtend of late avond is geen probleem.

Over De Morgen en Humo

De Morgen is een warme en empathische krant die lezers helpt om een duidelijke kijk op de wereld, de samenleving en hun leefwereld te krijgen. Humo brengt verhalen die je niet wil missen en is de humoristische gids die je kan vertrouwen. Beide titels hebben een stevige focus op digitaal en kennen een grote digitale groei.

Je komt terecht op een warme en open redactie met fijne collega’s.

De Morgen en Humo streven naar een representatieve redactie. We nodigen mensen met een diverse achtergrond (economisch, cultureel, etnisch, religieus…) uitdrukkelijk uit om te reageren.

Heb je interesse voor deze vacature? Stuur dan zo snel mogelijk jouw motivatie, cv en een drietal eigen artikelen of producties waar je trots op bent.

of