Overslaan naar content

Datascientist

Hybride
 • Amsterdam, Noord-Holland, Nederland
Marketing

Functieomschrijving


Amsterdam - Wil jij als datascientist werken met één van de grootste datalakes van de Benelux? lees dan snel verder!

Bij DPG Media zijn we mediamakers. We willen met onze meer dan 80 merken (waaronder AD.nl, NU.nl, HLN.be, Libelle en Donald Duck) informeren en inspireren en entertainen. Dit doen we met onafhankelijke media van eigen bodem, waarmee we miljoenen huishoudens in Nederland en Vlaanderen bereiken. Data en analyses zijn belangrijk in het bepalen van onze koers en de evaluatie van onze resultaten. Daarom zijn we op zoek naar een gepassioneerde Data Scientist om ons team te versterken.

Jouw rol
Als Data Scientist bij DPG Media werk je met een van de grootste datalakes van de Benelux. Je speelt een cruciale rol in het analyseren van data en het genereren van waardevolle inzichten die onze bedrijfsstrategie versterken. Van het identificeren van trends tot het voorspellen van klantgedrag, jij bent de expert die onze data tot leven brengt en ons helpt om onze klanten nog beter te bedienen. Je komt te werken in het ‘New Businessteam, dat richt zich op het toepassen van data science op gebieden die nog niet veel gebruik maken van data. Hier kan je dus echt pionieren en grote sprongen maken in het toevoegen van waarde. Op dit moment richt het team zich voornamelijk op het toepassen van data-science-oplossingen binnen onze retailbusiness, oftewel de verkoop van artikelen via onze webshops of de (online) verkoop van losse nummers. Het New Businessteam is onderdeel van het Marketing datateam, wat bestaat uit meer dan 50 data-specialisten.

Jouw werkdag
Je dag begint met de dagelijkse standup met je directe collega’s. Samen met de Product Owner van het team bespreken jullie de vooruitgang in de sprint en de tickets waar je mee bezig bent. Als je vragen hebt, kan je natuurlijk even sparren met je collega’s. Vervolgens werk je aan het ontwikkelen van een model om te voorspellen welke zakelijke klanten we zouden kunnen interesseren voor een abonnement op onze nieuwsmedia en magazines. Hiervoor werk je in SQL of Python op ons data science platform Dataiku. Om je resultaten of patronen te visualiseren bouw je een dashboard in Looker. Samen met je collega’s lunch je op het dakterras van ons bedrijfsrestaurant. Na de lunch neem je deel aan een brainstormsessie om samen met onze afnemers nieuwe ideeën te genereren voor datagedreven oplossingen waarmee zij onze klanten nog beter van dienst kunnen zijn. De rest van de dag werk je aan een presentatie waarmee je je bevindingen deelt met je stakeholders, zodat zij hun strategie kunnen verbeteren. Na het werk ga je even je hoofd leegmaken in de fitnessruimte van ons nieuwe prachtige pand in Amsterdam.

Qua technologie gebruiken wij: SQL, Python, DBT Cloud, Looker, Snowflake en AWS infrastructuur

Wij bieden

 • Marktconform salaris afhankelijk van kennis en werkervaring;
 • Reiskostenvergoeding;
 • Een uitdagende functie o.b.v. 36 uur, waar jij veel ruimte krijgt om te bouwen en waarde toe te voegen voor DPG Media;
 • 8% vakantiegeld en 4% persoonlijk budget, wat naar eigen inzicht kan worden besteed;
 • Jaarlijkse winstdeling o.b.v. de prestaties van DPG Media;
 • Ruimte voor ontwikkeling d.m.v. trainingen cursussen en andere opleidingsmogelijkheden.

Vereisten

Wie ben jij?

 • Een analytische denker met een passie voor data en storytelling.

 • Minimaal 5 jaar ervaring met het analyseren van data en het vertalen ervan naar overtuigende inzichten.

 • Een teamspeler die graag samenwerkt met collega's van verschillende achtergronden.

 • Een diepgaande kennis van technologie en innovatie, en een goed begrip van de laatste ontwikkelingen in de branche.

 • Een resultaatgerichte mindset en de drive om continu te blijven leren en groeien.

 • Ervaring in analyse en data science binnen een (online) retailbusiness zou fijn zijn

Als hét grootste mediabedrijf van Nederland staan we open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.

Word jij binnenkort onze nieuwe collega? Solliciteer dan nu!
Eerst nog wat meer weten? Ik beantwoord graag je vragen via tom.de.groot@dpgmedia.nl.

Wij doen graag onze werving zelf en wensen niet samen te werken voor de invulling van deze rol

Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken
Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals Qmusic, NU.nl, Tweakers, Libelle, VTM en meer. We bereiken maandelijks ruim 90% van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen.

We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is.

Ontdek wat wij je te bieden hebben of leer onze tech organisatie kennen! En, als je toch bezig bent, vind je ons ook op LinkedIn en Twitter.

of