Overslaan naar content

Datajournalist AD & Regiotitels

Hybride
 • Rotterdam, Zuid-Holland, Nederland
Redactie

Functieomschrijving

Rotterdam- Vind je het leuk om met data te werken, hier nieuws in te ontdekken en dat in boeiende verhalen aan onze lezers te presenteren? Dan zijn we op zoek naar jou!

FUNCTIEOMSCHRIJVING
DPG Media heeft plaats voor een enthousiaste datajournalist die zelfstandig onderzoek doet naar datasets, analyses maakt en die vertaalt in verhalen voor onze lezers. Daarbij bieden we je een groot landelijk en regionaal podium: jouw artikelen worden gepubliceerd op de platforms van het Algemeen Dagblad, de Gelderlander, Tubantia, BN De Stem, Brabants Dagblad, Eindhovens Dagblad, PZC en De Stentor. We hebben slimme tools om je te helpen met het efficiënt publiceren van jouw dataverhaal op alle 342 lokale gemeentepagina's die DPG aanbiedt. Daarnaast kan jouw nieuwsverhaal straks ook opening van de home of het belangrijkste stuk op de voorpagina van de gedrukte krant zijn.

Waar mogelijk ondersteun je jouw analyses met widgets, innovatieve visualisaties of interactieve kaarten die de feiten voor de lezers inzichtelijk maken. Je bouwt samen met collega’s aan een innovatief, journalistiek onderscheidend team in wording.

FUNCTIEPROFIEL

 • Je kunt zelfstandig data-analyses maken en deze omzetten in een journalistieke productie

 • Je kunt datasets samenstellen, bewerken, er conclusies uit trekken en die vertalen in een verhaal

 • Je wordt niet zenuwachtig van technische uitdagingen en weet wat mensen in de samenleving bezighoudt

 • Journalistieke ervaring is een pre, maar bij het ontbreken daarvan zijn we graag bereid je daarin te begeleiden en verder te helpen. Nieuwsgierigheid en leergierigheid zijn natuurlijk wel van belang

VOORWAARDEN

 • salaris, passend bij jouw ervaring;

 • een fulltime dienstverband o.b.v. een 38-urige werkweek;

 • laptop en telefoon van de zaak;

 • keuzebudget van 12% (waarvan 8% vakantiegeld);

 • jaarlijkse winstdeling (o.b.v. resultaat van de organisatie);

 • ontwikkelingsmogelijkheden d.m.v. opleidingen en trainingen;

 • een plek in een innovatief redactieteam.

Als hét mediabedrijf van Nederland staan we open voor alle talent in de maatschappij. Ongeacht je achtergrond, nodigen we je uit om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.

Solliciteren, en dan?
Ben jij onze nieuwe collega? Reageer dan met je cv en motivatie via de sollicitatieknop op deze pagina. Voor vragen kun je terecht bij Ariën Prins, teamleider van de data redactie (arien.prins@dpgmedia.nl).

Vereisten

Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken
Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals Qmusic, NU.nl, Tweakers, Libelle, VTM en meer. We bereiken maandelijks ruim 90% van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen.

We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is.

Ontdek wat wij je te bieden hebben. En, als je toch bezig bent, vind je ons ook op LinkedIn en Instagram.


of