Overslaan naar content

CRO Specialist

Op locatie
 • Amsterdam, Noord-Holland, Nederland
Marketing

Functieomschrijving

Amsterdam - Het zoeken en kopen van een auto is voor de ene persoon een leuke zoektocht, terwijl voor andere mensen het een moeizaam proces is. Met de verschillende platforms van Automotive MediaVentions spelen we in op de verschillende behoeftes van deze personen. Met AutoTrack, Gaspedaal, AutoWereld en Bynco bieden we voor iedereen de mogelijkheid om comfortabel een (andere) auto te vinden en te kopen.

Als CRO Specialist ga je aan de slag met het verbeteren van de online gebruikerservaring en het maximaliseren van conversies op onze platforms en CRM flows. Je vindt het fijn om diep in de data te duiken om te snappen hoe onze gebruikers onze platforms gebruiken. De verkregen inzichten zet je om in doelgerichte strategieën en experimenten. Hierbij werk je nauw samen met product managers, designers, researcher en ontwikkelaars.

Hoe ga je het doen?
Als CRO Specialist bij Automotive MediaVentions speel je een belangrijke rol bij het ontdekken van nieuwe inzichten. Je start binnen een specifieke team gericht op groeien van ons platform. Dit Growth team bestaat uit meerdere developers, designer en product manager. Tezamen zorgen jullie voor datagedreven doorontwikkeling van de website(s) en apps.

Discovery maakt wezenlijk onderdeel uit van je rol. Tezamen met de verschillende multifunctionele teams en stakeholders bepaal je onderzoeksvragen met een duidelijk doel. Alhoewel het niet verwacht wordt dat je zelf alle problemen en oplossingen bedenkt, speel je wel een leidende rol in dit proces. Je bepaalt ook welke tooling en mensen nodig zijn om de doelen te bereiken.

Belangrijk onderdeel van je werkzaamheden is afstemming zoeken en vinden met andere product managers over de planning en prioriteiten van werkzaamheden.

In je rol help je het team om ambities te bereiken en ondersteunt ze door de teams duidelijkheid, vertrouwen, verantwoordelijkheid en vrijheid te geven om de doelen te bereiken.

Wat maakt jou de ideale kandidaat?

 • Je bent in het bezit van een HBO diploma (of gelijkwaardig door ervaring);

 • Je hebt minimaal 1+ jaar ervaring in CRO of growth marketing;

 • Je hebt ervaring in projectmanagement, deinst er niet voor terug om meerdere ballen tegelijk in de lucht te houden en werkt graag aan uiteenlopende projecten;

 • Je bent communicatief vaardig en vindt het leuk om collega’s te enthousiasmeren: stakeholdermanagement is je op het lijf geschreven;

 • Je bent op de hoogte van trends en ontwikkelingen op het gebied van tooling, features en engagement principes;

 • Je bent ondernemend en probleemoplossend;

 • Je neemt eigen initiatieven en hebt daarmee de kans om jouw stempel te drukken op de conversie optimalisatie strategieën.

 • Affiniteit met de autobranche is leuk, maar liefde voor verbeteren gebruikerservaringen is nog vele malen belangrijker

Wat krijg je van ons?

 • Een waanzinnig leuke baan.

 • Een salaris passend bij ervaring en kennis.

 • Een 36-urige werkweek + ATV dagen.

 • Je ontvangt 8% vakantiegeld en 4% persoonlijk budget.

 • Volop opleidings-en ontwikkelingsmogelijkheden, o.a. via onze DPG Media Academy.

 • Werken moet leuk zijn, dus we organiseren meerdere keren per maand activiteiten om je collega’s op een andere manier te leren kennen

 • CRO community binnen alle merken van DPG Media.

Vereisten

Over Automotive Mediaventions

Binnen DPG Media kom je te werken op de afdeling Automotive MediaVentions. Met sterke merken als Gaspedaal, AutoTrack, Bynco en AutoWereld zijn wij dé partner voor bedrijven binnen de Nederlandse automotive markt en bereiken we maandelijks 6 miljoen bezoekers. De sites zijn complementair aan elkaar en bedienen grotendeels verschillende typen consumenten en zakelijke klanten. Waar Gaspedaal het beschikbare auto-aanbod in Nederland vertoont, biedt AutoTrack extra checks, informatie en zekerheden rondom de aangeboden auto’s, bij Bynco kan je je volgende auto volledig online aankopen en is Autowereld het kosteloze alternatief voor de zakelijke adverteerder.

Daarnaast biedt Automotive MediaVentions B.V. als joint venture van DPG Media en Mediahuis een gecombineerd bereik van beide mediahuizen. Met o.a. AD, Telegraaf, Volkskrant, Nu.nl en Q-music zijn de twee merken zichtbaar naar de Nederlandse autokoper, en profiteren de adverteerders van zowel een landelijk als regionaal bereik voor hun advertenties.

of