Overslaan naar content

Stagiair(e) Project Manager Digital/Kids

Op locatie
 • Hoofddorp, Noord-Holland, Nederland
Stage

Functieomschrijving

Hoofddorp/Amsterdam - Droom jij van een carrière in de media? Wil jij je ontwikkelen in een uitdagende functie binnen het grootste mediabedrijf van Nederland? Wil jij werken voor toonaangevende mediamerken als Libelle, Donald Duck of Story? Lees dan snel verder, want wij hebben ruimte voor een stagiair(e) in de veelzijdige rol van Project Manager Digital/Kids.

Wat ga je doen?
Tijdens je stage maak je deel uit van het Digital Magazines team en rapporteer je aan de Project Manager Digital/Kids. Daardoor ben je nauw betrokken bij de (digitale) strategie van toonaangevende magazine-merken én ondersteun je de Project Manager bij de implementatie van de daaruit volgende initiatieven:

 • Het digitaliseren van onze magazines is essentieel om te blijven voldoen aan de behoeften van onze doelgroep. Dagelijks bereiken we met onze sites en apps (Donald Duck, Libelle, Margriet) al 1.2 miljoen mensen. We blijven innoveren op het gebied van online bereik, content en productontwikkeling, met data als belangrijke drijfveer. Help jij tijdens je stage mee om onze digitale impact verder te vergroten?

 • Met onze kidsmerken Donald Duck, Tina, Zo Zit Dat bereiken we honderdduizenden kinderen thuis én op school. Onze missie is om kinderen het plezier van lezen te laten (her)ontdekken en leesplezier en toegankelijkheid bij de toekomstige generatie te borgen. Daarom ga je tijdens jouw stage onder andere aan de slag met het opzetten van een kids-community, zodat we onze producten nog beter kunnen maken. Daarnaast draag je bij aan impactvolle campagnes rondom de jubilea van Donald Duck Weekblad en help je bij de ontwikkeling van een strategie én de implementatie van audiocontent.

Daarnaast ...

 • Ben je een belangrijke schakel in de interne communicatie binnen DPG Media Magazines; je verstuurt nieuwsbrieven, plaatst intranetberichten en ondersteunt bij de organisatie van events.
 • Signaleer je kansen en trends in de markt en vertaal je alle inzichten en resultaten naar overzichtelijke rapportages.


Dit ben jij

 • Je hebt affiniteit met digitale media en/of onze kidsmerken.

 • Je volgt een relevante HBO-opleiding (bijvoorbeeld Creative Business, communicatie of commerciële economie).

 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal.

 • Je bent bij voorkeur beschikbaar vanaf februari 2023 voor een periode van ongeveer 20 weken. Een andere startdatum is in overleg ook mogelijk.

 • Tijdens projecten ben jij de kartrekker, je weet je team met elkaar te verbinden en bewaakt de planning; jij zorgt dat het een succes wordt.

 • (Online) Media is helemaal jouw ding; social media, websites en apps hebben geen geheimen voor jou.

 • Problemen? Dat komt niet in jouw woordenboek voor. Bij iedere uitdaging bedenk jij een creatieve oplossing.

 • Een rij bij de koffieautomaat? Dat grijp jij aan als een mooie kans om je collega’s iets beter te leren kennen.


Als hét mediabedrijf van Nederland staan we open voor alle talent in de maatschappij. Ongeacht je achtergrond, nodigen we je uit om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.


Dit bieden wij
 • Een unieke en uitdagende stageplek met veel eigen verantwoordelijkheid en veel ruimte om jezelf professioneel te ontwikkelen;

 • Een creatieve en dynamische omgeving en een uniek kijkje in de keuken bij het grootste mediabedrijf van Nederland;

 • Een enthousiast team waarin men altijd bereid is om elkaar te helpen, er hard gewerkt wordt, maar ook altijd ruimte is voor gezelligheid;

 • De mogelijkheid tot het volgen van interessante trainingen, workshops of e-learnings via de DPG Academy;

 • Marktconforme stagevergoeding (350 euro per maand o.b.v. een HBO-opleiding en een 36-urige werkweek);

 • Vanaf medio april 2024 een prachtig nieuw kantoor (Mediavaert) in Amsterdam.


Solliciteren, en dan?
Ben je enthousiast naar aanleiding van de vacature? Solliciteer dan uiterlijk 31 december 2023 door je CV en motivatiebrief te mailen naar michiel.muller@dpgmedia.nl. Is het enthousiasme wederzijds, dan nodigen we je graag uit voor een kennismakingsgesprek.

Heb je vragen naar aanleiding van deze vacature? Neem dan gerust contact op met Michiel Muller via michiel.muller@dpgmedia.nl of bel/app hem via 06-23134373.

Nog meer redenen om bij DPG Media stage te lopen
Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals Qmusic, NU.nl, Tweakers, Libelle, VTM en meer. We bereiken maandelijks ruim 90% van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen. We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is.

Vereisten

Ontdek wat wij je te bieden hebben. En, als je toch bezig bent, vind je ons ook op LinkedIn en Instagram.

of