Overslaan naar content

Senior content analist

Op locatie, Hybride
 • Amsterdam, Noord-Holland, Nederland
Marketing & Communicatie

Functieomschrijving

Amsterdam - Bij DPG Media, een toonaangevende speler in de mediawereld, zoeken we een collega die deel wilt uitmaken van het Content Performance & Insights team binnen de afdeling Circulation. Als Content Analist speel je een essentiële rol bij het verbeteren van de verkoop van abonnementen voor alle DPG Mediamerken.

De kwaliteit van redactionele content neemt tegenwoordig een belangrijke rol in bij de keuze van een lezer om over te gaan tot het nemen van een abonnement. Het is daarom belangrijk dat we begrijpen waarom het ene artikel wel tot nieuwe abonnees leidt en het andere niet.

Het werken voor alle DPG Mediamerken betekent dat er een schat aan data ligt op basis waarvan we mediamerken kunnen benchmarken. Welk merk voert een redactionele contentstrategie die enorm effectief blijkt als we kijken naar de abonnementenbase? En welk merk voert een effectieve paywallstrategie? Zo maar wat vragen waar wij ons als team dagelijks mee bezig houden.

Om ervoor te zorgen dat de juiste content, bij de juiste doelgroep terechtkomt werkt het team nauw samen met de subteams in het Digitale Ecosysteem (zoals online marketing, e-mail en paygate). Met als resultaat dat lezers vaker terugkomen en zorgen voor een consistente instroom aan nieuwe abonnementen. Daarnaast zorgt dit bovendien voor een sterke toename van het ingelogde bereik en engagement, twee andere belangrijke doelstellingen van DPG Media.

Omdat het aantal DPG Mediamerken fors is uitgebreid en we ook intensief zijn gaan inzetten op nieuwe manieren om content te consumeren zoals luisteren, kijken en spelen is het tijd om ook het team verder uit te breiden met een Senior Content Analist.

Jouw verantwoordelijkheden:

Je doet deepdives op allerlei dwarsdoorsneden die content gerelateerd zijn. Denk aan artikel-, auteur-, onderwerpniveau en de behoefte waarin de content voorziet. De inzichten die je opdoet deel je proactief met jouw marketingcollega’s.

Daarnaast ben je druk met het analyseren van de conversiefunnel. Je weet waar in de funnel het niet goed loopt. En nog belangrijker: Je bent uit nieuwsgierigheid gedreven om uit te zoeken waarom het niet goed loopt. Daarbij redeneer je vanuit de rol van content, maar ook vanuit het gedrag van de lezer.

Je bent in staat verschillende Mediamerken met elkaar te vergelijken om erachter te komen welke content- en of paywallstrategie werkt bij het ene merk en bij het andere merk niet. Op basis daarvan adviseer je het management.

Wie we zoeken:

 • Je hebt een scherp analytisch vermogen en kunt nauwkeurig werken.

 • Goede communicatieve vaardigheden zijn essentieel voor effectieve samenwerking en kennisoverdracht.

 • Je bent proactief, resultaatgericht en hebt een passie voor het verbeteren van digitale abonnementenverkoop.

 • Ervaring en bekendheid met data-analysetools, inclusief het vermogen om data op functioneel niveau te vertalen naar begrijpelijke taal.

 • Minimaal 5 jaar relevante ervaring.

 • WO werk- en denkniveau.

 • Ben je werkzaam geweest op een redactie dan is dit een grote pré.

 • Perfecte beheersing van de Nederlandse taal spreekt voor zich.

 • Als je in staat bent de data/inzichten op een creatieve en begrijpelijke manier te visualiseren is dat absoluut een pré.

Wat wij bieden:

 • Een dynamische werkomgeving binnen een van de meest innovatieve mediabedrijven.

 • Kansen voor persoonlijke en professionele groei.

 • Een enthousiast team van professionals om mee samen te werken.

 • Competitieve arbeidsvoorwaarden en secundaire arbeidsvoorwaarden.

Vereisten

Solliciteren, en dan?

Heb je direct zin om aan de slag te gaan? Solliciteer dan uiterlijk vóór 01 augustus 2024 Je krijgt binnen twee weken na ontvangst van je sollicitatie altijd een reactie. Zit je bij de eerste selectie, dan zullen we telefonisch contact met je opnemen om een afspraak in te

plannen. Eerst nog wat meer weten? Oliver Zwiebel, onze Recruiter beantwoordt graag je vragen. Stuur een mail naar oliver.zwiebel@dpgmedia.nl of bel/app naar 06 29 83 26 28.

Over DPG media

Als hét grootste mediabedrijf van Nederland staan we open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt. Er staan meer dan 5500 collega’s klaar om je te ontmoeten in trainingen, projectteams en bij bedrijfsfeesten en borrels.

of