Overslaan naar content

Commercieel Projectredacteur Vrouwendomein

Hybride
 • Amsterdam / Hoofddorp, Noord-Holland, Nederland
Magazines

Functieomschrijving

Hoofddorp (vanaf medio 2024 Amsterdam) - Wil jij werken voor de grootste, leukste en invloedrijkste multimedia vrouwenmerken van Nederland? Ben je commercieel ingesteld en vind je het leuk om te werken voor toonaangevende adverteerders? En wil je graag uitmaken van een fijn team? Dit is je kans! Voor het Vrouwendomein van DPG Media zijn wij op zoek naar een Commercieel Projectredacteur (36 uur p/w)

Het Vrouwendomein van DPG Media is het grootste multimediale vrouwenplatform van Nederland. Hieronder vallen Libelle, Margriet en Flair die een gigantisch bereik hebben (circa 4,5 miljoen vrouwen) via de magazines, websites, socials, podcasts en events.
 
Wat ga je doen?
Als commercieel projectredacteur laat jij de adverteerder opvallen. Je coördineert en produceert de commerciële samenwerkingen vanuit het vrouwendomein en ondersteunt de titelspecialisten in het plannen, beheren en optimaliseren van commerciële samenwerkingen en crossmediale campagnes. Je bent een spin in het web tussen de verschillende afdelingen zoals redactie, sales en adverteerders.

In deze functie ben je o.a. verantwoordelijk voor:

 • Het meedenken over en uitvoeren van (crossmediale) branded content campagnes voor adverteerders.

 • Het maken van projectplanningen voor (crossmediale) branded content campagnes.

 • Het creëren van content voor alle communicatiekanalen (print, online, social en video) die zowel aansluit bij het merk en doelgroep van de vrouwenmerken als bij die van de adverteerder.

 • Het schrijven van teksten t.b.v. commerciële producties (print en online).


Je werkt hierbij met verschillende systemen:
Zoals het CMS, Content Planner, Woodwing Content Station, Google Analytics, Google Workspace, Qualifio en natuurlijk de verschillende social platforms.

Wij zoeken iemand die:

 • Een relevante HBO-opleiding richting marketing, communicatie en media heeft afgerond.

 • Minimaal 2 jaar werkervaring in soortgelijke functie.

 • Aantoonbare werkervaring, kennis en affiniteit heeft met (online) magazines.

 • Goed georganiseerd is en nooit een deadline mist.

 • Ervaring heeft met schrijven voor online en/of print en die de boodschap van de klant goed weet te verwoorden in de tone of voice van de vrouwenmerken.

 • Een creatieve draai kan geven aan (crossmediale) campagnes en zich flexibel op kan stellen.

 • Klant- en resultaatgericht en een teamplayer is.


Wij bieden

 • Een enerverende én gezellige werkplek in een enthousiast team.

 • Salaris passend bij jouw kennis en ervaring.

 • Een arbeidsovereenkomst voor -om te beginnen 12 maanden met uiteraard de bedoeling om dat te verlengen.

 • Persoonlijke keuzebudget van 12% (waarvan 8% vakantiegeld).

 • Deelname aan de winstdelingsregeling.

 • Volop ruimte om je te ontwikkelen, zowel on the job, als bij de DPG Academy, waar regelmatig nieuwe cursussen en leerlijnen worden aangeboden.

 • Een zeer mooi nieuw kantoor! In Q2 2024 gaat DPG Media verhuizen naar Mediavaert in Amsterdam OverAmstel.

Als hét grootste mediabedrijf van Nederland staan we open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.

Word jij onze nieuwe collega?

Direct zin om aan de slag te gaan? Solliciteer dan vóór 15 april. Je krijgt na de sluitingsdatum van de vacature altijd een reactie. Zit je bij de eerste selectie, dan zullen we telefonisch contact met je opnemen om een afspraak in te plannen. Eerst nog wat meer weten? Neem dan contact op met Marieke Wolthers via mail marieke.wolthers@dpgmedia.nl.

Werken bij DPG Media
Kun jij werken terwijl miljoenen mensen met je meekijken? Bij DPG Media werk je voor merken die samen onze hele maatschappij bedienen. Van AD en de Volkskrant tot Autotrack en Tweakers, van Qmusic tot nu.nl, van Libelle tot Donald Duck, Tina en vtwonen. Dat betekent dat je een belangrijke bijdrage levert aan het maandelijks bereiken van ruim 90% van de Nederlanders. Ruim 90%, dat is bijna iedereen! Onze impact is groot en daar pluk jij de vruchten van. Werken bij DPG Media betekent ook dat je veel ruimte hebt om je werk zo in te richten als jij wil. En je krijgt vrijheid om te werken aan je toekomst: vele kansen en mogelijkheden om jouw carrière niet alleen een boost te geven, maar ook super leuk te houden. Zo kan je deelnemen aan workshops of lezingen van de Academy en gezellige borrels. Jij zélf krijgt de regie, wij bieden je de kansen.


Vereisten

Wij hebben geen hulp nodig van externe partijen bij het vinden van onze nieuwe collega!

of