Zelfregisserend Cameraman/vrouw

 • Redactie, Video & Content
 • Amsterdam, Netherlands

Zelfregisserend Cameraman/vrouw

Job description

Amsterdam - Wil jij graag werken voor ons nieuwe videoplatform Play en onderdeel uitmaken van het creatieve bedrijfsonderdeel DPG Entertainment? Weet jij met al jouw kennis van regie en camera, de scripts van onze makers om te zetten in aansprekende en inspirerende video's en til je daarmee al onze videoproducties naar een hoger niveau?

Weet jij hoe je een editor moet briefen met het gedraaide materiaal om zo geweldige video’s te creëren? Heb jij daarnaast ook enige ervaring met formats en zit jij vol met leuke ideeën voor video series? Dan ben jij de regisseur & cameraman/vrouw die wij zoeken!   

Wat ga je doen?
Het is jouw verantwoordelijkheid om een regievisie neer te leggen op basis van bestaande formats en deze ook zelf te filmen. Als regisseur & cameraman/vrouw bij DPG Entertainment zorg je ervoor dat scripts omgezet worden in sterke video content, draaischema’s en na het draaien in een gedegen briefing richting post-productie (edit en motion graphics). Je bent op de hoogte van de laatste technieken en gear en zorgt ervoor dat onze eigen gear up-to-date is en geschikt voor onze producties.

Je wordt onderdeel van het productie team met daarin andere cameramensen/regisseurs, presentatoren, redacteuren, editors, creatieven en producers. Je vindt het leuk om samen te werken met het team maar weet ook wanneer je de leiding moet nemen en knopen moet doorhakken. 

Dit team bulkt van de creativiteit en dat is goed want wij geloven dat creativiteit bijdraagt tot het succes van onze producties.

Jij brengt dan ook, naast humor en projectvaardigheden, (extra) creativiteit en inspiratie binnen het productieteam.

Dit doe je door:

 • Jouw minimaal 5-jarige ervaring om te zetten in een duidelijke regievisie die voor creatie, productie en postproductie alles duidelijk maakt;

 • Jouw visie te gebruiken om videoproducties naar een hoger niveau te tillen en daarmee te gekke video’s weet te maken;

 • Mee te denken met diverse teams in verhalen en nieuwe formats; 

 • Te sparren met het redactionele, creatieve en productionele team over de vorm en beeldtaal;

 • Ervoor te zorgen dat al onze video’s voldoen aan de hoogst mogelijke kwaliteit.


Wie zijn wij?
De jonge afdeling DPG Entertainment creëert en sourced entertainment content (video, audio, puzzels en games) voor alle DPG titels. De ambitie van het video team hierbinnen, is om DPG Media breed, video naar een heel nieuw level te tillen. We richten daarvoor een heel nieuw videoplatform op dat we in juni lanceren.

Bij ons heerst een informele en prettige no-nonsense sfeer waar de ambitie vanaf spat dus waarbij je wel tegen een stootje moet kunnen. Gelukkig wordt een flinke dosis humor niet geschuwd dus dat maakt iedere dag weer mooi en uitdagend!Nieuwsgierigheid zit ons allen in het bloed. We zijn open en uitgesproken naar elkaar en durven te knokken voor wat we willen bereiken. 

Wij bieden jou:

 • salaris, passend bij jouw ervaring;

 • 36-urige werkweek;

 • interessante bonusregeling;

 • 8% vakantiegeld en 4% persoonlijk budget;

 • jaarlijkse winstdeling o.b.v. de prestaties van DPG Media;

 • ontwikkelingsmogelijkheden d.m.v. opleidingen en trainingen.


Wie ben jij?

 • Je weet wat er komt kijken bij het maken van online video en je bent in het bezit van een afgeronde media opleiding (voorkeur HBO);

 • Je bent niet bang om feedback te geven en te krijgen en weet deze feedback te vertalen in een nog strakker script en/of video;

 • Je weet alles van techniek (camera, licht, geluid) nodig op een draaidag;

 • Je levert strakke scripts en draaischema’s af in samenwerking met de producer van dienst;

 • Je ondersteunt onze makers bij het zoeken van de juiste invalshoek om hun verhaal in beeld te brengen;

 • Je brieft editors en weet hen duidelijk te maken wat de edit naar het allerhoogste niveau brengt;

 • Je bent niet bang voor gezelligheid en een borrel na afloop van een dag creatief zijn.


Als hét grootste mediabedrijf van Nederland staan we open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.

Solliciteren, en dan?
De functie start 1 november. Heb je zin om aan de slag te gaan? Solliciteer dan uiterlijk 16 september. Je zo snel mogelijk na ontvangst van je sollicitatie altijd een reactie. Zit je bij de eerste selectie, dan zullen we telefonisch contact met je opnemen om een afspraak in te plannen. De eerste gesprekken zullen plaatsvinden in week 38, een 2e ronde in week 39. Eerst nog wat meer weten? Roy Snoeijink beantwoordt graag je vragen. Stuur een mail naar roy.snoeijink@dpgmedia.nl

Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken
Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals Qmusic, NU.nl, Tweakers, Libelle, VTM en meer. We bereiken maandelijks ruim 90% van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen. 

We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is. 

Job requirements

Ontdek wat wij je te bieden hebben. En, als je toch bezig bent, vind je ons ook opLinkedIn enTwitter.