Web Analist

Job description

Amsterdam - In deze rol als Web analist werk jij met de gouden bergen aan data die de DPG Recruitment merken genereren, in de basis Intermediair en Nationale Vacaturebank. Maar als onderdeel van een mediabedrijf met tal van andere merken zoals AD, Nu.nl, Volkskrant, Trouw, Libelle, is het speelveld van bezoekers nog veel kansrijker en veelomvattender. Met jouw insights verbeter jij de ervaring van miljoenen bezoekers op ons platform die op zoek zijn naar een nieuwe stap in hun carrière. Daarmee bouw je aan de toekomst van de sterke media die onze samenleving nodig heeft en mensen helpt op belangrijke momenten in het leven zoals het vinden van een nieuwe baan, hetgeen je nu zelf ook ervaart. Hoe mooi zou het zijn als je daar een ander nog beter in kan helpen!


Wat ga je doen

Als web analist bij DPG Recruitment ben je continu bezig met het analyseren van het verkeer op de verschillende websites. Hiervoor werken wij met verschillende tools zoals: Google Analytics, Snowplow, Data Studio, GTM, Optimize, maar we hebben ook een datawarehouse waar je relaties kan leggen met andere bronnen zoals Salesforce data en het CRM systeem. Daarnaast beschikken we over audience building tools zoals Cxense.


Door op de juiste manier te tracken, data te koppelen en te analyseren ben jij goed in staat de business te adviseren en sturing te geven op de lopende processen en campagnes. Het is dan ook van belang dat je graag met een team samenwerkt, zowel op operationeel als strategisch niveau om de korte en lange termijn doelen te behalen.

In deze rol ben je verantwoordelijk voor, maar niet beperkt tot:

 • Op basis van data analyse, komen met verbeter voorstellen van doelconversies, marketing campagnes & journey flows (CRO).

 • De tag & tracking analytics omgeving (GTM) van de twee websites en de configuratie van Google Analytics 360 & Snowplow.

 • Het helpen interpreteren en het trekken van de juiste conclusies op basis van deze analyse.
 • Het opstellen measurement protocollen om consistentie in de manier van meten te waarborgen in samenwerking met development.  


Wij bieden

 • Een goed salaris afhankelijk van kennis en ervaring.
 • Laptop en telefoon van de zaak.
 • Keuzebudget van 12% (waarvan 8% vakantiegeld).
 • Jaarlijkse winstregeling (o.b.v. resultaat van de organisatie).
 • Ontwikkelingsmogelijkheden d.m.v. opleidingen, trainingen en certificaten.
 • Kennisdeling vanuit onze tech collega's


Wie zijn wij
Als web analist werk je samen in een multidisciplinair team van developers, product owners, marketeers, UXers en data analisten, waarbij samenwerken key is, en een grote mate van zelfstandigheid en proactiviteit wordt gewaardeerd. Je zal veel vrijheid hebben om je dagelijkse werkzaamheden in te delen. De werkvorm die hier wordt gebruikt is agile scrum.


Daarnaast zal je onderdeel zijn van een Chapter van analisten. Dit team bestaat naast web analisten uit data analisten, sales analisten en een business analist. Dit Chapter heeft, naast het elkaar helpen in dagelijkse uitdagingen, als doel om een professionele en hoge standaard neer te zetten als het gaat om data architectuur, data modellering en data analyse en data activatie. Hier zoeken we ook de samenwerking op met bijvoorbeeld data engineers en data scientists en werken we ook hier met standaarden overgenomen uit de software ontwikkeling bij de ontwikkeling van data producten.


Doelen bereiken doe je niet alleen door hard te werken, maar ook door veel plezier met elkaar te maken en aandacht voor elkaar te hebben. We hebben regelmatig borrels, uitstapjes en bedrijfsfeesten, maar ook gewoon even met een collega een wandeling door Amsterdam maken gebeurt op zeer regelmatige basis.


Over DPG Media

Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, websites, televisieprogramma’s, radio stations en online services, zoals Nu.nl, Tweakers, Libelle, VTM, Independer en nog veel meer. We bereiken hiermee ruim 90% van de Nederlanders, en 8 op de 10 Vlamingen. We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. 

We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, maar bovenal jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. 

Er staan ruim 5500 collega’s te popelen om je op te nemen in en team, of dat nou een project team, een pub quiz team of een sport team is. 


Ontdek wat wij jou te bieden hebben en leer ons tech organisatie kennen! als je toch bezig bent, kijk ook even op LinkedIn en Twitter.

Job requirements

Wie ben jij

 • Je hebt minimaal 4 jaar werkervaring als webanalist, op minimaal HBO Bachelor denk niveau.

 • Je bent analytisch, nauwkeurig en nieuwsgierig van aard.

 • Google Analytics is voor jou een speeltuin en je maakt jezelf graag nieuwe analyse tools eigen; ervaring met SQL is een pré.

 • Je kunt business vragen en doelstellingen goed vertalen in analyses en dash-boarding.

 • Je hebt ervaring met A/B en multivariant testing en je kan overweg met tools als Google Optimize.


Word jij binnenkort onze nieuwe collega? Solliciteer dan nu!
Eerst nog wat meer weten? Ik beantwoord graag je vragen via mark.van.dommelen@dpgmedia.nl.


Wij doen graag onze werving zelf en wensen niet samen te werken voor de invulling van deze rol.