Verslaggever met online skills - Twentsche Courant Tubantia

  • Redactie, Video & Content
  • Almelo, Netherlands

Verslaggever met online skills - Twentsche Courant Tubantia

Job description

Almelo - Ben jij een beginnend journalist die nieuws ziet, herkent en er onverschrokken mee aan de slag gaat? En heb jij oog voor goede verhalen? Dan zijn wij bij de Twentsche Courant Tubantia misschien wel op zoek naar jou!

Je functie
Jij jaagt elke dag op het meest bijzondere verhaal in het gebied waar je over schrijft. Gebeurt er iets belangrijks voor mensen? Jij bent erbij en maakt er nieuws over dat iedereen wil lezen. De Twentsche Courant Tubantia, een van de grootste regionale nieuwsmedia van Nederland, is op zoek naar een onderzoekende, nieuwsgerichte verslaggever die zich richt op een van onze kerngebieden in de regio Twente. Jouw standplaats wordt de redactie in Almelo.

Je hebt oog voor mooie, menselijke verhalen en bent gedreven door nieuwsgierigheid. Je hebt een vlotte pen en deinst niet terug voor het maken van een video. Je werkt voor onze site, app en krant. Je begrijpt waar een goed online verhaal aan moet voldoen en hoe je via sociale media een zo groot mogelijk relevant publiek bereikt met je verhalen.

Wat jij gaat doen:

  • Dagelijks op zoek naar nieuws en bijzondere verhalen.

  • Op pad en ter plaatse zijn voor onderzoek of interviews.

  • Je creatieve journalistieke ideeën in en geef daar uitvoering aan.

  • Je online skills inzetten voor ons online publiek.

  • Deel uitmaken van een ambitieus team dat dagelijks zorgt voor de nieuwsvoorziening in het gebied waar je verslag van doet.

Job requirements

Jij..
..hebt een opgewekt karakter en krijgt energie van jagen op nieuws. Je bent kritisch, opbouwend en durft je te roeren in je team. Verder sta je open voor nieuwe trends in de journalistiek en ben je creatief en open.Wij bieden
Een functie op een bruisende redactie die volop in ontwikkeling is. Je krijgt de kans om te werken voor de grootste mediaspeler van Nederland waarbij je bouwt aan de nieuwsmedia van vandaag en morgen. Verder krijg je:

  • Veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling bijvoorbeeld door het volgen van programma’s en opleidingen bij de DPG Campus.

  • Salaris passend bij jouw ervaring.

  • Verschillende mogelijkheden om arbeidsvoorwaarden uit te ruilen. Denk bijvoorbeeld aan het kopen en verkopen van vakantiedagen, het fiscaal vriendelijk verrekenen van je sportabonnement of de aanschaf van een fiets.


Wie wij zijn?
De Twentsche Courant Tubantia behoort tot DPG Media, een toonaangevende uitgever op het gebied van nieuws, opinie, cultuur, inspiratie en ontspanning; een moderne, professionele uitgever met passie voor media, zowel print als online, voor lezers, websitebezoekers en adverteerders. Tubantia bereikt dagelijks 400.000 lezers. DPG Media heeft een groot aantal interessante online en offline merken in haar portfolio waaronder het AD, de Volkskrant, Trouw, Libelle, Donald Duck, Tweakers.net, Independer.nl, Nationalevacaturebank.nl, Qmusic, en Autotrack.nl.

We staan open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.

Interesse?
Reageer voor 30 september en stuur ons je cv en motivatie via de sollicitatiebutton op deze pagina. Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Raymond Korse, nieuwschef, via 06-51096743 of r.korse@tubantia.nl.

Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken
Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals Qmusic, NU.nl, Tweakers, Libelle, VTM en meer. We bereiken maandelijks ruim 90% van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen.
We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is.

Ontdek wat wij je te bieden hebben. En, als je toch bezig bent, vind je ons ook op LinkedIn en Twitter.