UX Lead

Job description

Rotterdam - Als UX Lead bij DPG Media zorg je dat onafhankelijke journalistiek de beste digitale product ervaring krijgt door deze naar het volgende niveau te brengen.

Je creëert oplossingen met business impact die klanttevredenheid vergroten. Je overziet de productinnovatie initiatieven die impact hebben op de gebruikerservaring en spart samen met de Head of Product over prioriteiten op de roadmap. Je verbindt daarin business en techniek en zorgt dat de gebruiker altijd centraal staat.


Wie zijn wij?
Je wordt onderdeel van het DPG UX design & research team, geleid door onze Head of UX. Het team bestaat uit een groep vakidioten die samen alle journalistieke platformen van DPG Media maken. Dat biedt naast gezelligheid ook tijd en aandacht voor het ontwikkelen van ons vakgebied door kennisdeling, sparren en aanhaken van UX collega’s bij specifieke vraagstukken.

Daarnaast werk je in het platform met een of meerdere product-teams nauw samen met o.a. je ux collega’s, analist, product owner(s), marketeers, redacteuren en natuurlijk developers.


Wat ga jij doen
Samen met de UX/UI Designers en Researcher van het platform bestudeer je gebruikersgedrag, faciliteert workshops, bedenkt creatieve oplossingen, maakt prototypes, test deze met de doelgroep en overziet oplevering van ontwerpen aan development. Ofwel je overziet het complete design en kunt dit aansturen. Jij haalt er alles uit wat erin zit voor de gebruiker.


Je ontwerpt met het team voor een aantal van de grootste nieuwsmerken van Nederland en België met miljoenen bezoekers, van onder andere het Algemeen Dagblad (AD), Het Laatste Nieuws (HLN) en vele regionale merken. Dit doe je in nauwe samenwerking met de multidisciplinaire scrum teams, zodat je van begin tot eind bij het ontwikkelproces betrokken bent.


Samen met de andere UX Leads en de Head of UX begeleid je onze product organisatie naar een klant centrale aanpak waarin we data gedreven en user centered werken. Je begrijpt dat ieder probleem om een eigen aanpak vraagt en helpt onze ‘toolbox’ uit te breiden met verschillende methodes, templates en processen.


Je gaat aan de slag met:

 • Strategie - je zorgt voor een eenduidige visie op de platform user experience en user-centered werkwijze door het opstellen en delen van oa design principles, customer journeys, definition of done en best practices voor het platform.

 • Optimaliseren gebruikerservaring - je signaleert frictie en initieert initiatieven om deze te verminderen. Je waarborgt daarbij continuïteit en consistentie door te werken met en aan een gedeeld ‘design systeem’.

 • Productinnovatie - je brengt de ambitieuze business doelstellingen samen in gedegen product concepten met gevalideerde meerwaarde voor de gebruiker en in lijn met de platform strategie.

 • Co-creatie - Je matcht de juiste methode aan de vraag of probleem en zorgt dat elke opdracht start met inzicht in business en gebruikers impact. Je brengt disciplines samen door workshops, design sprints, design critiques, reviews en strategische sessies te faciliteren en het team hierin te trainen.

 • Impact - Je zorgt voor optimale inzet van UX capaciteit en bewaakt de kwaliteit en oplevering van UX deliverables.


Wij bieden

 • Een goed salaris afhankelijk van leeftijd en ervaring.

 • Een 36-urige werkweek.

 • Laptop en telefoon van de zaak.

 • Keuzebudget van 12% (waarvan 8% vakantiegeld).

 • Jaarlijkse winstregeling (o.b.v. resultaat van de organisatie).

 • Ontwikkelingsmogelijkheden d.m.v. opleidingen, trainingen en certificaten..


Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken
Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals Qmusic, NU.nl, Tweakers, Libelle, VTM en meer. We bereiken maandelijks ruim 90% van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen.


We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is.


Ontdek wat wij je te bieden hebben of leer onze tech organisatie kennen! En, als je toch bezig bent, vind je ons ook op LinkedIn en Twitter.

Job requirements

Wie ben jij
Je bent zeer ervaren in product ontwikkeling en hebt eerder de lead rol daarin vervult. Termen die bij je passen zijn:

 • Gedreven – Je krijgt energie van impact maken en staat te popelen om de user experience van de digitale nieuwsmerken naar een hoger niveau te brengen. Je bent besluitvaardig en zorgt daarmee voor snelheid

 • Analytisch – Je bent nieuwsgierig en onderzoekend. Je wilt weten waarom dingen wel, of juist niet werken. Je verwerkt inzichten op een gestructureerde manier en trekt hier de juiste conclusies uit. Je denkt in oplossingen en durft van de gebaande paden af te wijken

 • Overtuigend – Je hebt een visie op UX en steekt die niet onder buttons of sliders. Je inspireert en neemt stakeholders en team stap voor stap mee in concepten, aanpak en designkeuzes.


Als hét grootste mediabedrijf van Nederland staan we open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.


Word jij onze nieuwe collega? Solliciteer dan nu!
Heb je nog wat vragen? Ik beantwoord deze graag via floris.van.herpen@dpgmedia.nl.


Wij doen graag onze werving zelf en wensen niet samen te werken voor de invulling van deze rol.