UX Designer

 • IT
 • Rotterdam, Netherlands

UX Designer

Job description

Rotterdam - Als UX designer bij DPG Media ontwerp je de gebruikerservaring van onze digitale journalistieke producten. Je bestudeert gebruikersgedrag, faciliteert workshops, bedenkt creatieve oplossingen, maakt prototypes, test deze met de doelgroep en levert gedetailleerde ontwerpen op aan development. Je overziet het complete design en kunt dit aansturen.

Je ontwerpt met je team voor 20+ titels van Nederland en België met dagelijks miljoenen bezoekers, oa het Algemeen Dagblad (AD), de Volkskrant, Het Laatste Nieuws (HLN), Libelle, Donald Duck en vele anderen. Dit doe je in nauwe samenwerking met de multidisciplinaire scrum teams, zodat je van begin tot eind bij het ontwikkelproces betrokken bent.

Wie zijn wij?
Je wordt onderdeel van het DPG UX design & research team, geleid door onze Head of UX. Het team bestaat uit een groep vakidioten die samen alle journalistieke platformen van DPG Media ontwerpen. Dat biedt naast gezelligheid ook tijd en aandacht voor het ontwikkelen van ons vakgebied door kennisdeling, sparren en aanhaken van UX collega’s bij specifieke vraagstukken. Daarnaast werk je in het platform met een of meerdere product-teams nauw samen met o.a. je ux collega’s, analist, product owner(s), marketeers, redacteuren en natuurlijk developers.

Wat ga jij doen?
Je bent verantwoordelijk voor het ontwerpen van gebruiksvriendelijke, nuttige en elegante oplossingen. Altijd op basis van gebruikersbehoeftes, bedrijfsdoelstellingen en technische mogelijkheden. Jij zorgt ervoor dat de eindgebruiker daarbij centraal staat. Je gaat aan de slag met:

 • Ontwerp – Je ontwerpt wireframes, prototypes en uitgewerkte visual designs o.b.v. gedegen onderzoeksresultaten en goed inzicht. Elk ontwerpbesluit kun je onderbouwen.

 • Onderzoek – Je bent actief op zoek naar verbeteringen van onze producten, je maakt goed gebruik van ons UX research lab & team.

 • Innovatie – Je begrijpt als geen ander dat we moeten experimenteren om te innoveren. Je neemt het voortouw in ‘lean’ werken, en bent gericht op de uitkomst van het ontwerp. Je hebt de durf om fouten te maken, want daar leer je van.

 • Design-methodiek – Je waarborgt continuïteit en consistentie in design door te werken aan en met een breder en gedeeld "design systeem".


Wij bieden

 • een goed salaris, afgestemd op je ervaring;

 • keuzebudget van 12% (waarvan 8% vakantiegeld);

 • winstdeling o.b.v. de prestaties van DPG Media;

 • flexibiliteit om thuis of op kantoor te werken;

 • ruime opleidingsmogelijkheden via Mijn Campus.

Job requirements


Wie ben jij

 • Je hebt minimaal 3 jaar werkervaring in UX design. Je portfolio is gevuld met werk waar je trots op bent.

 • Je hebt een goede beheersing van Nederlands en Engels

 • Je kunt je ideeën snel visualiseren en prototypen.

 • Je bent gedreven om de user experience van de digitale nieuwsmerken naar een hoger niveau te brengen.


Competenties die bij je passen zijn:

 • Analytisch – Je bent nieuwsgierig en onderzoekend. Je wil weten waarom dingen wel, of juist niet werken. Je verzamelt en verwerkt data en inzichten op een gestructureerde manier. En trekt hier de juiste conclusies uit.

 • Overtuigend – Je hebt een visie op UX en steekt die niet onder buttons of sliders. Je pakt de verantwoordelijkheid voor de gebruikers ervaring. En neemt stakeholders graag mee in je designkeuzes.

 • Creatief – Je denkt in oplossingen en durft van de gebaande paden af te wijken.


Als hét grootste mediabedrijf van Nederland staat we open voor al het talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring je meebrengt.


Word jij binnenkort onze nieuwe collega? Solliciteer dan nu!
Eerst nog wat meer weten? Ik beantwoord graag je vragen via venetia.de.wit@dpgmedia.nl.

Wij doen graag onze werving zelf en wensen niet samen te werken voor de invulling van deze rol.

Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken
Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals Qmusic, NU.nl, Tweakers, Libelle, VTM en meer. We bereiken maandelijks ruim 90% van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen.

We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is.

Ontdek wat wij je te bieden hebben of leer onze tech organisatie kennen! En, als je toch bezig bent, vind je ons ook op LinkedIn en Twitter.