Skip to content

UX Designer

Amsterdam, Noord-Holland, NederlandIT

Functieomschrijving

Amsterdam- Wij zoeken een ervaren UX Designer die ons helpt met de digitale product ervaring (web & app) nog verder te verbeteren van onze premiummerken Gaspedaal.nl, Autotrack.nl, Bynco.com en Autowereld.nl. 

Wat ga je doen?

Het zoeken en kopen van een auto is voor de ene persoon een leuke zoektocht, terwijl voor andere mensen het een moeizaam proces is. Met de verschillende platformen van Automotive MediaVentions spelen we in op de verschillende behoeftes van deze personen.

Maandelijks zoeken duizenden mensen naar een auto. Op onze platformen brengen we vraag en aanbod van auto’s bij elkaar. Onze verwachting is dat het voor auto’s ook normaler gaat worden om volledig online te kopen en thuis te laten afleveren. Net zoals je nieuwe schoenen, kleding of boeken online zou kopen. Door middel van een consistente ervaring willen we het voor iedereen makkelijk maken om de volgende auto te vinden.

Als UX designer ben je eigenaar van het designproces en doe je al het nodige om middels research, wireframes, prototypes en user testen te landen op het ideale ontwerp; welke waarde levert, gebruiksvriendelijk is en technisch haalbaar.


Hoe ga je het doen?

Als UX Designer werk je in een multidisciplinair team. Je teamgenoten zijn o.a. een product manager, brand marketeer, conversiespecialist, SEO specialist en frontend developers. Dit team is gezamenlijk verantwoordelijk voor het creëren, ontwikkelen en onderhouden van interfaces die gebruikers nodig hebben voor het online zoeken, vinden en kopen van auto’s.


Kennis over auto’s is mooi meegenomen, maar we vinden het belangrijker dat je je wilt verdiepen in de problemen die potentiele kopers ondervinden in het online zoeken, vinden en kopen van de volgende auto.

In je rol werk je nauw samen met andere designer collega’s, zodat je ook op je eigen vakgebied kan leren en sparren. Daarnaast beschikt DPG Media over talloze andere titels waar designers werken. Zij zijn ook beschikbaar om van te leren.

Over Automotive Mediaventions & DPG


Binnen DPG Media kom je te werken op de afdeling Automotive Mediaventions. Met sterke merken als Gaspedaal, AutoTrack en AutoWereld zijn wij dé partner voor bedrijven binnen de Nederlandse automotive markt en bereiken we maandelijks 6 miljoen bezoekers. De sites zijn complementair aan elkaar en bedienen grotendeels verschillende typen consumenten en zakelijke klanten. Waar Gaspedaal het beschikbare auto-aanbod in Nederland vertoont, biedt AutoTrack extra checks, informatie en zekerheden rondom de aangeboden auto’s en is Autowereld het freemium alternatief voor de zakelijke adverteerder.

Daarnaast biedt Automotive Mediaventions B.V. als joint venture van DPG Media en Mediahuis een gecombineerd bereik van beide mediahuizen. Met o.a. AD, Telegraaf, Volkskrant, Nu.nl en Q-music zijn de twee merken zichtbaar naar de Nederlandse autokoper, en profiteren de adverteerders van zowel een landelijk als regionaal bereik voor hun advertenties.


DPG Media is het grootste mediabedrijf van Nederland. Wij geloven dat goed geïnformeerde consumenten en sterke communities bijdragen aan een betere wereld. Ons UX team werkt aan 20+ titels in Nederland en België, met dagelijks miljoenen bezoekers. Elke dag opnieuw werken we hard om de betrouwbaarste media aan te bieden. Hieronder vallen o.a. het Algemeen Dagblad (AD), de Volkskrant, Het Laatste Nieuws (HLN), Libelle, Donald Duck en vele anderen.


Wat we zoeken in deze rol:

 • Bewezen problem-solving skills: in staat om complexe vraagstukken creatief en analytisch inzichtelijk te maken en oplossingen voor te dragen waarbij eindgebruiker centraal staat maar welke ook technisch te realiseren zijn;

 • Solide ervaring en kennis van UX design principles and practices, user research, interactie-ontwerp, prototyping en usability testing;

 • Doortastend en pro-actief. Iemand die de regie pakt, weet te overtuigen en de samenwerking opzoekt;

 • Zeer communicatief vaardig en ervaren met stakeholder management;

 • Je weet alles van (mobiele) webapplicaties, responsive design en design systemen;

 • Je bent gedreven om de gebruikerservaring van de digitale nieuwsmerken en magazines naar een hoger niveau te brengen;

 • Je bent zeer ervaren met Figma & (multi branded) design systems;

 • Je hebt tenminste 3 jaar ervaring als UX Designer in een agile omgeving en hebt eerder projecten aangestuurd;

 • Je leest en begrijpt vloeiend de Nederlandse taal.


Wat maakt jou de perfecte kandidaat

 • Je definieert ontwerpkaders en concepten op basis van gebruikersinzichten, bedrijfsdoelstellingen, functionele eisen en technische mogelijkheden;

 • Je organiseert en faciliteert design co-creatie en design-critique sessies. Presenteert ontwerp deliverables en rationale in refinements, demo's en UX reviews;

 • Je overziet de user journeys en gebruikerservaring in onze digitale producten en bewaakt de consistentie hierin door overkoepelende ‘design guidelines’ vast te leggen;

 • Je werkt nauw samen met app (iOS/Android) en web-developers aan de meest elegante design/development oplossingen, levert tijdig de juiste informatie/assets en zorgt ervoor dat de implementatie in lijn is met de design guidelines en de DoR/DoD;

 • Je werkt met en draagt actief bij aan ons multi branded Design System en het optimaliseren van onze design processen.

Als hét grootste mediabedrijf van België & Nederland staat we open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.

Wat je van ons krijgt


 • een waanzinnig leuke baan;
 • een salaris passend bij ervaring en kennis;
 • een 36-urige werkweek + ATV dagen;
 • je ontvangt 8% vakantiegeld en 4% persoonlijk budget;
 • volop opleidings-en ontwikkelingsmogelijkheden.

Vereisten

Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken
Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals Qmusic, NU.nl, Tweakers, Libelle, VTM en meer. We bereiken maandelijks ruim 90% van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen. We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is. Ontdek wat wij je te bieden hebben. En, als je toch bezig bent, vind je ons ook op LinkedIn en Twitter.

Solliciteren, en dan?
Heb je direct zin om aan de slag te gaan als UX Designer? Solliciteer dan direct! Eerst nog wat meer weten? Olivier, onze Recruiter, beantwoordt graag je vragen via olivier.schmitz@dpgmedia.nl of via 06-23488668.

Onze recruiters doen enorm goed werk, we hebben daarom geen hulp nodig om onze vacatures in te vullen. Dank je wel!

of