Overslaan naar content

UX Design Lead Selectives

Op locatie, Hybride
 • Amsterdam, Noord-Holland, Nederland
Digital & Advertising

Functieomschrijving

Amsterdam - Wil jij een team gedreven designers aansturen en tegelijk nog zelf met de voeten in de UX-klei staan?

Bij Selectives werken we aan de digitale ontwikkeling van kwaliteitskranten in Nederland en België zoals Volkskrant, Het Parool, Trouw, en De Morgen alsook premium magazines als Libelle, Margriet, Flair, Humo en Donald Duck.

Onze missie is nu het verhogen van loyaliteit en klantwaarde door het bieden van de beste digitale lees, luister en kijk ervaring van onze Selectives titels. In alles wat we doen staat de eindgebruiker centraal. De afgelopen jaren zijn we druk bezig geweest met het onboarden van deze merken op ons platform. Ons platform bestaat uit een backend, website, mobile en tablet app. Daarnaast ontwikkelt Selectives custom tooling voor onze redacties.

Jouw focus als UX design lead wordt het verder innoveren en groeien van onze producten door met je team aantrekkelijke oplossingen te ontwerpen. Als team lead UX stuur je het team van zes UX Designers aan en ben je verantwoordelijk voor de ontwerpkwaliteit. Je draagt bij aan 'design excellence’ door je te verdiepen in onze bezoekers, workshops te faciliteren en mee te ontwerpen aan oplossingen die positief impact maken op de gebruikerservaring en business doelstellingen.

Samen met de andere UX Leads en de Head of UX begeleid je onze product organisatie naar een klant centrale aanpak waarin we datagedreven en user centered ontwerpen. Je draagt actief bij aan het creëren van de beste omstandigheden waarin designers optimaal kunnen presteren en ontwikkelen.

Dit ga je doen:

 • Je overziet en stuurt de UX design werkzaamheden aan, waarborgt de kwaliteit en oplevering.

 • Je coacht en begeleidt het team van 6 designers, zodat zij nóg beter worden

 • Je brengt de ambitieuze business doelstellingen samen in gedegen productconcepten met gevalideerde meerwaarde voor de gebruiker en in lijn met de strategie.

 • Je stelt in samenspraak met stakeholders de UX roadmap op en draagt zorg voor efficiënte uitvoering

 • Je presenteert ontwerp oplossingen en concepten en neemt stakeholders mee in design keuzes.

 • Je brengt disciplines samen door workshops, design sprints, design critiques, reviews en strategische sessies te faciliteren en het team hierin te trainen.

 • Je overziet de user flow en ervaring in onze digitale producten en bewaakt de consistentie hierin door ‘design principes en guidelines’ vast te leggen en te werken aan en met ons multi branded Design System

Wie zijn wij?

Je wordt onderdeel van het overkoepelende UX team, geleid door onze Head of UX. Dit team bestaat uit een groep vakidioten die samen voor de media platformen van DPG Media ontwerpen. Dat biedt naast gezelligheid ook tijd en aandacht voor het ontwikkelen van ons vakgebied door kennisdeling, sparren en aanhaken van UX collega’s bij specifieke vraagstukken.

Daarnaast werk je in het Selectives platform aan innovatieve oplossingen en nieuwe producten in multidisciplinaire teams bestaande uit: je eigen team met UX designers, UX researcher, Product Owners, data analisten en interne stakeholders van marketing, digital advertising en redacties.

Wat wij je bieden:

Je komt terecht in een toonaangevend mediabedrijf, dat bruist van de enthousiaste, getalenteerde en ambitieuze collega’s die houden van wat ze doen en waarvoor ze het doen.

 • Een uitstekend salaris afhankelijk van kennis en werkervaring;

 • Reiskostenvergoeding;

 • Een uitdagende functie o.b.v. 36 uur, waar jij veel ruimte krijgt om te bouwen en waarde toe te voegen voor DPG Media;

 • 8% vakantiegeld en 4% persoonlijk budget, wat naar eigen inzicht kan worden besteed;

 • Een M3 Max Macbook Pro;

 • Jaarlijkse winstdeling o.b.v. de prestaties van DPG Media;

 • Ruimte voor ontwikkeling d.m.v. trainingen cursussen en andere opleidingsmogelijkheden.

 • Een geweldige werkomgeving in een gloednieuw pand en de mogelijkheid tot deels thuiswerken

Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken

Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals Qmusic, NU.nl, Tweakers, VTM en meer. We bereiken maandelijks ruim 90% van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen.

We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 6000 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is.

Ontdek wat wij je te bieden hebben of leer onze tech organisatie kennen! En, als je toch bezig bent, vind je ons ook op LinkedIn en Twitter.

Wat zoeken wij

 • Je hebt een bewezen track record met 5-7 jaar ervaring als UX lead, waarin je zowel succesvol design teams als producten hebt ontwikkeld. Ervaring met multi-brand en/of multi-team omgevingen is een pré.

 • Je hebt een goed gevuld portfolio waarin je ruime ervaring met ontwerpen voor (native) app en (mobile) web en een diepgaande kennis van designprincipes zichtbaar zijn.

 • Je hebt ervaring in het opzetten van en werken met Design Systems en bent expert in Figma

 • Je bent een sterke communicator, je spreekt de taal van de business en de eindgebruiker en je neemt ook technische mogelijkheden en beperkingen in je ontwerp afwegingen mee;

 • Je hebt bewezen je staande te kunnen houden in een dynamische, complexe omgeving waarin je rust en overzicht aanbrengt.

 • Je bent proactief en in staat om strategische doelen te vertalen naar concrete acties, je pakt regie, brengt structuur en zoekt samenwerking op

 • Je bent resultaatgedreven en hebt passie voor het creëren van buitengewone gebruikerservaringen en om iedere dag jezelf, het team, het proces en het product een stukje beter te maken.

Als hét grootste mediabedrijf van Nederland staan we open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.

Vereisten

Solliciteren, en dan?

Heb je direct zin om aan de slag te gaan als UX Design Lead? Solliciteer dan direct! Je krijgt binnen twee weken na ontvangst van je sollicitatie altijd een reactie. Zit je bij de eerste selectie, dan zullen we telefonisch contact met je opnemen om een afspraak in te

plannen. Eerst nog wat meer weten? Oliver Zwiebel, onze Recruiter beantwoordt graag je vragen. Stuur een mail naar oliver.zwiebel@dpgmedia.nl of bel/app naar 06 29 83 26 28.

of