Uitdagende redactiestage bij Libelle.nl

Job description

Hoofddorp - Ben je altijd online? Ken jij alle ins en outs van social media? Vind je het leuk om te schrijven? En volg je een hbo-/wo-opleiding? Dan zijn wij op zoek naar jou!


Wij zijn wij?

Libelle.nl is met 4,5 miljoen unieke bezoekers per maand (Google Analytics) het grootste online vrouwenplatform van Nederland. Op de site lees je alles wat vrouwen willen weten: van nieuwtjes en human interest-verhalen tot video’s, recepten en huis, tuin en keukenberichten. De redactie is gevestigd in Hoofddorp, vlak naast het station.


Wat ga je doen?

Je taken variëren van het schrijven van artikelen, het (door)plaatsen van blogs en posts en het pitchen van ideeën voor nieuwe content. Je maakt polls én je ontfermt je over de nieuwsbrief. Daarnaast analyseer je content om met strategische plannen en adviezen te komen. Ook is er de mogelijkheid om te vloggen voor Libelle TV. Uiteraard staan we ook open voor jouw aanvullingen, want we vinden het belangrijk dat het echt jóuw stage wordt.


Wij zoeken iemand die

  • een relevante HBO/WO-opleiding volgt (bijvoorbeeld: Media, Informatie & Communicatie, Journalistiek, Communicatiewetenschap);

  • de Nederlandse taal perfect beheerst (en ook toepast), want we streven áltijd naar kwaliteit;

  • affiniteit heeft met de doelgroep van Libelle (vrouwen van 35+);

  • online-minded is, Instagram en Facebook hebben voor jou geen geheimen;

  • ervaring heeft met een CMS (denk aan bijvoorbeeld WordPress) (of snel leert);

  • fulltime (36 uur) beschikbaar is voor minimaal 4 maanden vanaf september 2021.


Jouw stage bij Libelle

Je krijgt bij ons een uitdagende stageplek (lees: je krijgt veel verantwoordelijkheid en net zo veel kansen) en komt in een creatieve, dynamische omgeving te werken. Op onze redactie is het namelijk niet alleen elke dag gezellig en is er wel wat lekkers (“elke dag is een feestje”), maar ook verschillend! De ene dag neem je een interview af dat je zelf hebt gepitcht en de andere dag maak je de nieuwsbrief die door duizenden mensen wordt gelezen. En verder krijg je;

  • een kijkje in de digitale keuken (denk aan: SEO, CMS, social media;

  • een stage bij het grootste vrouwenmerk van Nederland: deze titel dragen we met trots want we bereiken maar liefst elke maand 4,5 miljoen bezoekers. Tof om met ons te werken, toch?!

  • een marktconforme stagevergoeding, namelijk 350 euro per maand.


Interesse?

Ben jij de perfecte kandidaat voor deze vacature? Stuur je sollicitatiebrief met motivatie en CV naar barbara.schneemann@dpgmedia.nl en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Geschikte en enthousiaste kandidaten worden uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. We laten je altijd weten of je bij de selectie zit.

Job requirements

Stage lopen bij DPG Media

Stagelopen bij DPG Media betekent niet alleen dat je de door jou geleerde theorie in de praktijk brengt door een bijdrage te leveren aan ons ambitieuze teams, ook ga je bij ons écht wat leren. Volg interessante workshops via de Academy, maar sla ook vooral de activiteiten van de stage community (voor en door stagiairs) en de (online) vrijdagmiddagborrel niet over! Een aanvulling ben je zeker, want jouw creatieve en frisse blik worden erg gewaardeerd. Na je stage kan je zeggen dat je ook nog écht eens toffe dingen hebt bereikt. Zet dat maar op je cv!


Over DPG Media

DPG Media heeft met haar sterke merken een stevige marktpositie in alle onderdelen van de mediabranche. Elke dag werken we met ontzettend veel plezier aan ons portfolio dat bestaat uit uiteenlopende A-merken, waaronder AutoWeek, Donald Duck, Flow, Libelle, Margriet, NU.nl, SchoolBANK, Startpagina, Tina, Viva, vtwonen en Veronica Magazine. Je wordt dus onderdeel van een groter geheel: met al onze merken bereiken we elke maand ruim 90% van de Nederlanders. Hoe tof is dat?