Skip to content

UI / Graphic Designer

Amsterdam, Noord-Holland, NederlandRedactie, Video & Content

Functieomschrijving

Amsterdam - Ben jij een getalenteerde UI/Graphic Designer op zoek naar een nieuwe uitdaging? Wil jij jouw vaardigheden gebruiken om de gebruikerservaring van AutoTrack te verbeteren en bijdragen aan de visuele identiteit van het merk? Dan hebben wij de perfecte kans voor jou!

Wie zijn wij?
Binnen DPG Media kom je te werken op de afdeling Automotive Mediaventions. Met sterke merken als Gaspedaal, AutoTrack en AutoWereld zijn wij dé partner voor bedrijven binnen de Nederlandse automotive markt en bereiken we maandelijks 6 miljoen bezoekers.

De sites zijn complementair aan elkaar en bedienen grotendeels verschillende typen consumenten en zakelijke klanten. Waar Gaspedaal het beschikbare auto-aanbod in Nederland vertoont, biedt AutoTrack extra checks, informatie en zekerheden rondom de aangeboden auto’s en is Autowereld het freemium alternatief voor de zakelijke adverteerder.

Wat ga je doen?
Als UI/Graphic designer ben je verantwoordelijk voor het ontwerpen van gebruiksvriendelijke interfaces voor Autotrack.nl, zowel op mobiel als desktop. Je zult ook op verzoek visual designs maken voor campagnes van de marketingafdeling.

Je gaat werken binnen een multidisciplinaire team en werkt nauw samen met researcher, UX designers, developers, SEO specialist en brand marketeer. Samen zijn jullie verantwoordelijk voor het creëren, ontwikkelen en onderhouden van interfaces die gebruikers nodig hebben voor het online zoeken, vinden en kopen van auto’s. Het is daarbij belangrijk dat jij in staat bent om op consistente wijze het identiteit van het merk AutoTrack door te vertalen naar gebruiksvriendelijke interfaces.

Ook beheer en bewaak je de visuele identiteit van ons merk AutoTrack en op verzoek ook voor onze andere merken Gaspedaal of AutoWereld. Dit wordt gebaseerd op atomic design UI-elementen en beheerd in een componenten bibliotheek.

Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het vormgeven en uitvoeren van (online) campagneconcepten en de uitwerking daarvan naar onze marketingkanalen, zowel online als offline.

Jouw profiel:

 • Hbo- of mbo+ denkniveau.

 • Afgeronde opleiding in grafische vormgeving/multimedia design.

 • Minimaal 2 jaar relevante werkervaring.

 • Gevoel voor typografie, compositie, beeld en fotografie.

 • Goed ontwikkeld gevoel voor vorm, kleur en oog voor detail.

 • (Online) portfolio met werk waar je trots op bent.

 • Ruime ervaring met Figma, Zeplin en Adobe Creative Suite.

 • Ervaring met beheren van een componentenbibliotheek en atomic design.

 • Kan snelle schetsen maken om ideeën over te brengen en weet de doelgroep met jouw design/ideeën te prikkelen en raken.

 • Beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden.

 • Resultaatgericht en een echte teamspeler.

 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal.


Als hét grootste mediabedrijf van Nederland staan we open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.

Wat je van ons krijgt:

 • Een waanzinnig leuke baan.

 • Een salaris dat past bij jouw ervaring en kennis.

 • Een werkweek van 36 uur met extra ATV-dagen.

 • 8% vakantiegeld en 4% persoonlijk budget.

 • Volop opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden, waaronder via onze DPG Media Academy.


Werken moet leuk zijn daarom staat een werkomgeving waarin plezier hebben in je werk voorop. Ook organiseren we meerdere keren per maand activiteiten om je collega's beter te leren kennen.

Solliciteren, en dan?
Als UI Designer bij AutoTrack krijg je de kans om deel uit te maken van een innovatief en gepassioneerd team dat zich richt op het creëren van de beste online ervaring voor autokopers. Als jij jezelf herkent in bovenstaande beschrijving en klaar bent voor een nieuwe uitdaging, stuur ons dan jouw sollicitatie. We kijken uit naar jouw reactie! Eerst nog wat meer weten? Jasper Verweij beantwoordt graag je vragen. Stuur een mail naar Jasper.verweij@dpgmedia.nl. 

Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken
Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals Qmusic, NU.nl, Tweakers, Libelle, VTM en meer. We bereiken maandelijks ruim 90% van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen.
We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is.

Vereisten

Ontdek wat wij je te bieden hebben. En, als je toch bezig bent, vind je ons ook op LinkedIn en Twitter.

of