Skip to content

Traineeship Journalistiek Talent

Hoofddorp, Noord-Holland, NederlandRedactie

Functieomschrijving

Jij bent een gepassioneerde en creatieve verhalenverteller maar hebt geen vooropleiding binnen de journalistiek. Maak van jouw passie voor taal, video en/of geluid je werk en wordt mediamaker bij DPG Media! Heb je een (verborgen) talent, maar heb je er niet eerder bij stilgestaan om hier je carrière van te maken? Wellicht is dit dan iets voor jou, want de redacties van DPG Media zoeken kandidaten voor het: Traineeship journalistiek talent.

Wie zoeken wij?
Dit traineeship organiseren we voor zij-instromers met diverse achtergronden; kandidaten met een passie voor media maken, zonder journalistieke vooropleiding of werkervaring, maar met een journalistiek en creatief hart. Je komt mogelijk in aanmerking als je….

  • Een grote passie voor nieuws hebt, een brede algemene kennis en actualiteiten op de voet volgt.

  • Nieuwsgierig van aard bent, overal vragen stelt en als geen ander verhalen kan vertellen.

  • Je hebt aantoonbare affiniteit met media. Jij kan mensen raken met jouw teksten, video’s en/of podcasts.

  • Enorm gemotiveerd bent om je zes maanden lang onder te dompelen in het werkveld van de journalistiek en mee te lopen op de verschillende redacties van DPG Media.

  • We zijn vooral benieuwd naar jou en wat jij meebrengt? Denk hierbij bijvoorbeeld aan opleiding, talenkennis, (culturele) achtergrond of interesses.


Waarom?
Als hét grootste mediabedrijf van Nederland staan we open voor alle talent in de maatschappij. Wij nodigen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord graag uit om te solliciteren op dit traineeship. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.

“Wij geloven in diversiteit omdat wij ervan overtuigd zijn dat dat onze nieuwsvoorziening beter maakt. Je hebt die verschillende perspectieven nodig om op een onafhankelijke en objectieve manier nieuws naar heel Nederland te kunnen brengen. De deur gaat dus weer wagenwijd open in de hoop ook dit jaar weer verrast te worden door het talent in Nederland”, aldus Melanie van Hemert, directeur HR bij DPG Media.

Wat kan je van ons verwachten?
Dit verkorte traineeship journalistiek vindt gedurende 6 maanden, één dag per week (op de vrijdag) plaats. Dit traineeship wordt gegeven door ervaren toptrainers, journalistieke experts en boegbeelden. We richten ons op vakinhoudelijke skills en bereiden je voor op je (eventuele) nieuwe journalistieke carrière.
Verder..

  • Bouw je aan een stevige basis voor je eigen netwerk en portfolio.
  • Is dit dé mogelijkheid om je journalistieke droom te ontdekken en waar te maken.
  • Leer je de fijne kneepjes van het journalistieke vak door onze toptrainers.
  • Krijg je een mentor en een buddy van één van onze redacties toegewezen.
  • En stroom je straks wellicht door op één van onze titels.


Aanmelden & sollicitatieproces
Kan je niet wachten om in te stromen? Neem ons mee waarom jij dé kandidaat bent voor dit traineeship! Hoe? Vertel ons een verhaal, in welke vorm dan ook, we zien/lezen/horen heel graag over een door jou gekozen onderwerp. 

Je kan je interesse kenbaar maken tot vrijdag 5 januari 2024 door te ‘solliciteren’ op deze vacature via de gele button. Op vrijdag 12 januari hoor je of je bent uitgenodigd voor de selectiedag. Ben je uitgenodigd? Dan spreken we je heel graag donderdagochtend 18 januari op ons kantoor in Hoofddorp. We streven ernaar om je diezelfde dag nog te laten weten of jij één van de nieuwe trainees bent. Mocht jij één van de nieuwe trainees zijn, dan start op vrijdag 2 februari voor jou het programma. Tip: schrijf deze data alvast met potlood in je agenda.

Wil je eerst nog wat meer weten? Nadia beantwoordt graag je vragen via nadia.schiernecker@dpgmedia.nl of 0611157325. Een Whatsapp bericht mag ook!

Nieuwsgierig?
Bij nu.nl, het AD en Margriet zijn talenten van de vorige traineeships ingestroomd. Benieuwd hoe zij het hebben ervaren en wat je inhoudelijk kan verwachten? Ze vertellen je er graag meer over, bekijk hier vooral de video’s.

Vereisten

.

of