Traineeship Journalistiek Talent

  • Amsterdam, Netherlands

Traineeship Journalistiek Talent

Job description

Ben jij nieuwsgierig en kun je als geen ander verhalen vertellen? Heb jij er nooit bij stilgestaan om de journalistiek in te gaan terwijl je er misschien wel geknipt voor bent? Dan is dit iets voor jou, want de redacties van DPG Media zoeken kandidaten voor het:

Traineeship (divers) journalistiek talent

Wie zoeken wij?
Dit traineeship organiseren we voor horizontale instromers met diverse achtergronden; kandidaten met een andere vooropleiding, terwijl het hart ligt in de journalistieke/creatieve hoek. Kandidaten met passie voor media maken - maar zonder de bijbehorende opleiding en ervaring. Wat we van jou vragen is:

>Een grote passie voor nieuws, een brede algemene kennis en je volgt de actualiteit op de voet.
>Je hebt een sterke pen en/of kan mensen raken met jouw videoreportages of podcasts.
>Je bent enorm gemotiveerd om je zes maanden onder te dompelen in het werkveld van de journalistiek en mee te lopen op de grootste redacties van Nederland.
>We zijn vooral benieuwd naar jou, wat breng jij mee? Denk hierbij bijvoorbeeld aan opleiding, talenkennis, (culturele) achtergrond of interesses.

Job requirements

Waarom?
Als hét grootste mediabedrijf van Nederland staan we open voor alle talent in de maatschappij. Wij nodigen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord graag uit om te solliciteren op dit traineeship. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.

“Willen wij als mediabedrijf heel Nederland aanspreken, dan zouden wij ook heel Nederland moeten vertegenwoordigen. De deur gaat dus wagenwijd open in de hoop ook dit jaar weer verrast te worden door de grote diversiteit van talent in Nederland”, aldus Melanie van Hemert, directeur HR bij DPG Media.

Wat kan je van ons verwachten?
Dit verkorte traineeship journalistiek duurt 6 maanden en vindt één dag per week (op de vrijdag) plaats. We richten ons op zowel vakinhoudelijke skills en bereiden je voor op je nieuwe carrière en dit alles wordt gegeven door toptrainers en journalistieke boegbeelden. Verder:

>Bouw je aan een stevige basis voor je eigen netwerk en portfolio.
>Is dit dé mogelijkheid om je journalistieke droom waar te maken.
>Leer je de fijne kneepjes van het journalistieke vak door onze toptrainers.
>Krijg je een mentor en een buddy uit het werkveld toegewezen.
>En stroom je straks wellicht door op één van onze redacties

Aanmelden & sollicitatieproces
Kan je niet wachten om in te stromen? Neem ons mee waarom jij dé kandidaat bent! Hoe? Vertel ons een verhaal, in welke vorm dan ook, we zien/lezen/horen heel graag over een onderwerp naar keuze. Je kan je aanmelden tot vrijdag 6 januari en op 12 januari hoor je of je bent uitgenodigd voor de selectiedag. Ben je uitgenodigd? Dan spreken we je heel graag dinsdagochtend 17 januari op ons kantoor in Hoofddorp. We streven ernaar om je diezelfde dag nog te laten weten of jij één van de nieuwe trainees bent. Mocht jij één van de nieuwe trainees zijn, dan start op vrijdag 3 februari voor jou het programma. Tip: schrijf deze data alvast met potlood in je agenda. Wil je eerst nog wat meer weten? Nadia beantwoordt graag je vragen via nadia.schiernecker@dpgmedia.nl of 0611157325. Een Whatsapp bericht mag ook!

Nieuwsgierig?
Bij nu.nl, de Stentor en het AD zijn talenten vanuit het vorige traineeship ingestroomd, drie daarvan hebben wij tijdens het traineeship gevolgd. Wil je weten hoe zij dit traineeship hebben ervaren? Bekijk hier de video’s.