Overslaan naar content

Tijdelijke Fotoredacteur Het Laatste Nieuws

Op locatie
 • Antwerpen, Vlaams Gewest, België
News City

Functieomschrijving

Je werkt voor het meest toonaangevende nieuwsmerk in Vlaanderen. Je bent net als je collega’s creatief én gebeten door de actualiteit. Je wil meebouwen aan de nieuwsplatformen van morgen en voelt je aangetrokken tot digital storytelling.

Heb jij een arendsoog voor die ene foto die alle andere overbodig maakt? Ben je gepassioneerd door beeld en nieuws en wil je er samen met de rest van je team voor zorgen dat HLN op ieder moment van de dag kan uitpakken met de strafste, mooiste en meest actuele beelden?

Dan ben jij misschien wel de fotoredacteur die we zoeken!

Wat zijn jouw verantwoordelijkheden?

 • Je bent de centrale schakel tussen nieuwschefs, journalisten en fotografen. Je zoekt elke dag met je collega’s naar de beste nieuwsbeelden
 • Je bent verantwoordelijk voor het uitzetten van de opdrachten naar onze fotografen en de briefing hiervan. Je beheert de agenda en zorgt voor een strakke opvolging.
 • Je screent binnenkomende foto’s van fotoagentschappen. Daarbij heb je oog voor de nieuwswaarde en de fotografische kwaliteit
 • Je beheert de foto agenda, brieft de fotografen en stuurt hen goed ingelicht en voorbereid op pad
 • Je duikt geregeld de studio in om packshots en portretten te maken, maar trekt er ook met journalisten mee op uit voor reportages 

Vereisten

Functievereisten:

 • Je hebt ervaring als fotograaf en voldoende technische kennis van camera's, belichting en beeldopbouw 
 • Je bent creatief en hebt altijd ideeën om de actualiteit zo treffend mogelijk in beeld te brengen. Je bent ook communicatief genoeg om die ideeën onder woorden te brengen.
 • Je hebt oog voor detail en kan werken met strakke deadlines
 • Je bent zeer communicatief.
 • Flexibiliteit en integriteit zijn waarden die je hoog aanschrijft
 • Je bent vertrouwd met hedendaagse fenomenen zoals kwaadwillige beeldmanipulatie en fake news
 • Je bewaakt de kwaliteit en de betrouwbaarheid van de fotografie en bouwt zo mee aan het nieuwsmerk HLN
 • Het nieuws naar de mensen brengen, is altijd teamwork. Je functioneert graag in een groep en kunt ook samenwerken met andere geledingen van de redactie, waar de focus en de expertise op iets anders ligt.
 • Je hebt interesse in een tijdelijke opdracht van +- 6 maanden


Over DPG Media

Deze opportuniteit biedt je een fantastische job in hét mediabedrijf van België. Je krijgt er bovendien een top team van collega’s bovenop. Collega’s die bruisen van energie en gebeten zijn door het creëren van media van hoogstaande kwaliteit.

Creatieve oplossingen voor complexe problemen en samenwerken met veel verschillende teams: werken bij DPG Media is elke dag anders. Die realisaties kunnen we enkel neerzetten dankzij teamwork en een toffe werksfeer. Van de inspirerende babbel aan de koffiemachine, de uitnodigende inrichting van onze gebouwen tot de legendarische personeelsfeesten: de media vibes hangen overal.

We geloven daarnaast in een gezonde werk-privébalans waarbij we je voldoende zuurstof geven door ons well-being en flexwerk beleid.

De strategie van DPG Media focust op de digitale versnelling en hoe we ervoor zorgen dat we als leidend mediabedrijf voorop blijven. Daarvoor zijn ook jouw talenten, kennis en skills cruciaal. Dus geven we je alle kansen om te blijven groeien. Zo houd je grip op je toekomst. Via verschillende opleidingen en de “Academy by DPG Media” neem je ownership over jouw ontplooiing.

Hoe solliciteren?

Ben jij top in je vakgebied of heb je de ambitie om top te worden? Fleur je helemaal op in een warme, creatieve, bruisende omgeving waarin je constant uitgedaagd wordt? Solliciteer via de onderstaande button en laten we samen bekijken wat we voor elkaar kunnen betekenen. Want jouw talent is welkom bij DPG Media, ongeacht jouw achtergrond en voorkeuren.

of