Teamlead Learning & Development

 • Learning & Development
 • Hoofddorp, Netherlands

Teamlead Learning & Development

Job description

Hoofddorp/Antwerpen -Iedereen kan - met een beetje hulp - succesvol zijn. Dat ‘beetje hulp’ dat geeft onze afdeling (Learning & Development) via onze Academy. Wij stimuleren onze collega’s hun grenzen te verleggen en richting te geven aan hun ontwikkeling en groei naar succes.

Voor dit team zijn wij op zoek naar een Teamlead Learning & Development.

Ben jij een bevlogen en inspirerende leider met een sterke visie op Learning & Development? Wil jij jouw talenten inzetten om een verschil te maken voor de 6.000 collega’s bij DPG Media, een toonaangevend mediabedrijf in Nederland en België? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat ga je doen?
Als Teamlead Learning & Development ben jij verantwoordelijk voor het versterken en uitbreiden van onze Academy. Je zorgt voor een naadloze aansluiting met de verschillende afdelingen en collega's en richt je op drie kerngebieden: leiderschap, digitalisering en vakmanschap. Je werkt nauw samen met een divers team van Nederlandse en Belgische professionals en zorgt voor een stimulerende en resultaatgerichte werkomgeving. Samen zetten jullie de Academy stevig op de kaart binnen DPG Media.

 • Ontwikkelen en uitvoeren van een duidelijke visie op Learning & Development binnen DPG Media

 • Samenwerken met interne stakeholders om de Academy naadloos te integreren in de organisatie

 • Aansturen en coachen van een divers team van L&D-professionals in zowel Nederland (Hoofddorp) als België (Antwerpen)

 • Zorgdragen voor de ontwikkeling en implementatie van innovatieve leeroplossingen, met een focus op leiderschap, digitalisering en vakmanschap

 • Koppelen van de juiste datapunten met de juiste systemen om zo optimaal de voortgang van de Academy en alle leerinterventies te monitoren.


Wie zijn wij?

De DPG Academy stimuleert iedereen binnen DPG Media om grenzen te verleggen en richting te geven aan ontwikkeling en groei naar succes. Door de toenemende digitalisering en langer wordende carrières, moeten medewerkers kennis en vaardigheden bijhouden om relevant te blijven. In deze continu veranderende omgeving is de Academy dé toonaangevende afdeling op het gebied van Learning en Development binnen DPG Media: relevant, van hoge kwaliteit, trendgevoelig en altijd up-to-date. Kortom: DPG Academy, de nummer 1 keuze van alle collega’s met leer- en ontwikkelingswensen, helpt met de aanpak van groei naar professioneel succes. Het team bestaat uit vier L&D Consultants en twee L&D Coördinatoren.

Wat zoeken we in jou?

 • Minimaal een Bachelor-diploma, bij voorkeur in HR, Onderwijskunde, Bedrijfskunde, of een gerelateerde richting.

 • Minimaal 2 jaar ervaring in een leidinggevende rol, bij voorkeur binnen Learning & Development of een vergelijkbaar vakgebied.

 • Aantoonbare executiekracht en resultaatgerichtheid: je bent een echte doener die initiatief neemt en zorgt dat zaken gerealiseerd worden.

 • Positieve instelling: je benadert uitdagingen en veranderingen met optimisme en energie.

 • Uitstekende netwerkvaardigheden: je bouwt snel relaties op en onderhoudt deze effectief, zowel intern als extern.

 • Strategisch inzicht en vertaalslag naar uitvoering: je kunt bedrijfsstrategieën begrijpen en deze omzetten naar concrete actieplannen voor je team.

 • Sterke stakeholdermanagementvaardigheden: je werkt effectief samen met diverse interne en externe partijen en zorgt voor afstemming en ondersteuning van de doelstellingen van de Academy.

 • Ervaring met het op de kaart zetten van een Academy of vergelijkbaar opleidingsinstituut: je hebt bewezen successen geboekt in het vergroten van de zichtbaarheid en impact van een leeromgeving binnen een organisatie.

 • Uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel in woord als geschrift, in het Nederlands en bij voorkeur ook in het Engels en/of Frans.

 • Ervaring met het werken in een internationale en multiculturele omgeving is een pré.

Met deze vaardigheden geloven we dat je over de beste ervaring en vaardigheden beschikt om de Academy succesvol te maken en het team naar een hoger niveau te tillen.

Wat hebben we jou te bieden?

 • Een uitdagende, professionele en plezierige werkomgeving in een ambitieuze organisatie die constant streeft naar verbetering en groei.
 • Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn.
 • Flexibiliteit in waar en wanneer je werkt en veel ruimte voor initiatief en goede ideeën.
 • Een mooi arbeidsvoorwaardenpakket op basis van 36 uur, waaronder winstdeling, een keuzebudget, gratis krant en ruime opleidingsmogelijkheden.


Als hét grootste mediabedrijf van Nederland staan we open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.

Solliciteren, en dan?
Heb je direct zin om aan de slag te gaan? Solliciteer dan direct! Je krijgt binnen twee weken na ontvangst van je sollicitatie altijd een reactie. Zit je bij de eerste selectie, dan zullen we telefonisch contact met je opnemen om een afspraak in te plannen.


Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken
Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals Qmusic, NU.nl, Tweakers, Libelle, VTM en meer. We bereiken maandelijks ruim 90% van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen.

We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is.

Job requirements

Ontdek wat wij je te bieden hebben. En, als je toch bezig bent, vind je ons ook op LinkedIn en Twitter.