Teamlead CRM and Analytics

Job description

Hoofddorp - Heb jij een uitgebreide, intensieve kennis van CRM systemen binnen een business to business omgeving en wil jij ons verder helpen om datagedreven en klantgericht te ondernemen? Wil jij als CRM specialist een volgende stap maken in je carrière? Dan is de functie Teamlead CRM and Analytics écht iets voor jou. 


Wat ga je doen
Als Teamlead CRM and Analytics ben jij verantwoordelijk voor de CRM-strategie en het ontwikkelen en realiseren van een klantcontactstrategie. Je adviseert de salesdirectie ten aanzien van marktbewerking en zorgt voor een verbetering van de conversie van sales. Je werkt samen met veel verschillende afdelingen binnen DPG Media om je doelstellingen te bereiken. Denk aan marketing, het commercieel management, IT, BI en verschillende leveranciers.


Met jouw CRM kennis en visie zoek je naar de beste mogelijkheden voor DPG Media en onze klanten. Deze mogelijkheden maak je inzichtelijk dmv pro-actieve analyses voor de stakeholders. Jouw focus ligt op marktbewerking, leadgeneratie, cross-/upsell en retentie. Je geeft leiding aan het innovatieve B2B CRM & Analytics team, waar we altijd streven naar gebruiksvriendelijk datagedreven werken en naar de beste adverteerdersbeleving en klantwaardering. Andere werkzaamheden bestaan uit:

 • het aansluiten, verbeteren en optimaliseren van het CRM landschap;
 • aanbevelingen doen over hoe we CRM kunnen doorontwikkelen middels een duidelijke strategie;
 • het organiseren van analyse-sessies voor stakeholders obv vooraf gestelde KPI’s;
 • je verzamelt issues en wensen en zorgt ervoor dat de analyses en rapportages voor alle stakeholders op dezelfde manier worden uitgevoerd;
 • optimaliseren van de waardeketen van datagedreven ondernemen en de bijbehorende datakwaliteit (up-to-date, juist, volledig en goed gekoppeld);
 • het ontwikkelen van een optimale markt-/ klantbewerkingsstrategie voor de B2B markt;
 • het komen tot inzichten in de klant- en prospectdata die als input dient voor een juist campagnemanagement (right time, right place, right offer).


De afdeling Sales Operations

De Teamlead CRM and Analytics rapporteert aan de Director Sales Operations. Sales Operations enabled DPG Media om klantgericht en datagedreven te ondernemen. Door de juiste klant-marktanalyses geeft Sales Operations de commerciële afdelingen richting voor marktbewerking en bedieningsconcepten met verhoogde conversieratio's. Met een juiste propositie van Product & Pricing optimaliseren we systemen en ondersteunen we gebruikers met trainingen en inzichten. Op deze manier realiseren we een zo optimaal mogelijke adverteerdersbeleving en -bediening te realiseren, waarmee we de (omzet-) doelstellingen van DPG Media behalen.

Job requirements

Wat maakt jou de perfecte kandidaat

Je hebt ervaring met klant- en marktanalyses, databases en reporting en met commerciële bedrijfsprocessen. Daarnaast heb je aantoonbare ervaring met data-visualisatie en dashboarding en heb je een goed ontwikkeld begrip van e-commerce, digital marketing, CRM, Marketing Automation en data analyse. Verder neem je mee:

 • ervaring met en/of kennis van Salesforce en Salesforce Pardot;
 • je bent analytisch, commercieel en resultaat gedreven visie en hebt oog voor detail;
 • minimaal 5 jaar CRM ervaring bij voorkeur in business to business.


Als hét grootste mediabedrijf van Nederland staan we open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.


Wij bieden jou

 • een dynamische en informele werksfeer met enthousiaste en ambitieuze collega’s;
 • salaris passend bij jouw ervaring;
 • een 36-urige werkweek;
 • ontwikkelingsmogelijkheden d.m.v. opleidingen, trainingen en certificaten;
 • persoonlijke keuzebudget van 12% (waarvan 8% vakantiegeld);
 • jaarlijkse winstdeling o.b.v. de prestaties van DPG Media.


Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken

Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals Qmusic, NU.nl, Tweakers, Libelle, VTM en meer. We bereiken maandelijks ruim 90% van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen.


We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is.


Ontdek wat wij je te bieden hebben. En, als je toch bezig bent, vind je ons ook op LinkedIn en Twitter.


Solliciteren, en dan?

Heb je direct zin om aan de slag te gaan als CRM specialist? Solliciteer dan direct! Je krijgt binnen twee weken na ontvangst van je sollicitatie altijd een reactie. Zit je bij de eerste selectie, dan zullen we telefonisch contact met je opnemen om een afspraak in te plannen.


Eerst nog wat meer weten? Roxanne beantwoordt graag je vragen. Stuur een mail naar roxanne.rinkes@dpgmedia.nl

Onze recruiters doen enorm goed werk, we hebben daarom geen hulp nodig om onze vacatures in te vullen. Dank je wel!