Strategisch Manager Recruitment, Behoud & Communicatie (tijdelijk)

Job description

Amsterdam – DPG Distributie is een onderdeel van DPG Media en bezorgt dagelijks ongeveer 1,5 miljoen kranten. Voor de afdeling Recruitment en Arbeidsmarktcommunicatie van DPG Distributie zijn wij op zoek naar een energieke, innoverende en vakkundige manager. Het betreft een tijdelijke functie vanwege een zwangerschapsverlof. 


Wat je gaat doen

In deze uitdagende en nieuwe functie ben je samen met je team verantwoordelijk voor werving en binding van freelancers (krantenbezorgers) in heel Nederland. Je ontwikkelt nieuwe en creatieve wervings- en behoudmethodes en zet deze op een effectieve wijze in de markt. Daarnaast ontwikkel en vernieuw je beleid op het gebied van recruitment en arbeidsmarktcommunicatie. Verder:

 • ontwikkel je verrassende behoudprogramma's voor freelancers die reeds voor ons werken;

 • bouw en onderhoud je een netwerk aan contacten waarmee een database aan geschikte kandidaten wordt opgebouwd en beheerd. Je zorgt dat je team optimaal wordt ondersteund door Applicant Tracking System (ATS) en ontwikkelt dit verder;

 • breng je met je team door middel van data doelgroepen in kaart om zo gericht te kunnen werven;

 • ben je lid van het MT.


Wij bieden jou

 • een verantwoordelijke, creatieve en dynamische functie voor 32 uur per week in de periode van 1 maart tm 31 augustus;

 • een goed salaris, afgestemd op je ervaring;

 • keuzebudget van 12% (waarvan 8% vakantiegeld);

 • een leaseauto, laptop en mobiel van de zaak;

 • winstdeling o.b.v. de prestaties van DPG Media.

Job requirements

Functie eisen

 • je hebt hbo werk- en denkniveau;

 • je hebt aantoonbare ervaring op het vakgebied;

 • je bent een echte netwerker en hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal;

 • je bent zelfstandig, proactief, daadkrachtig, gestructureerd en creatief.


Als hét grootste mediabedrijf van Nederland staan we open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.


Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken

Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals Qmusic, NU.nl, Tweakers, Libelle, VTM en meer. We bereiken maandelijks ruim 90% van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen.

We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is.

Ontdek wat wij je te bieden hebben. En, als je toch bezig bent, vind je ons ook op LinkedIn en Twitter.


Word jij binnenkort onze nieuwe collega? Solliciteer dan met je CV en een korte motivatie.

Eerst nog wat meer weten? Neem dan contact op met Gerda van der Poel, Directeur Distributie via 06-29585593.