Strategisch HR Partner - Commerce

Job description

Wij zoeken versterking van ons HR team. Ben je een resultaatgerichte professional die energie krijgt van verandering, op strategisch niveau kan denken, laveert tussen verschillende belangen én er vervolgens ook niet voor schroomt om hands-on samen met collega’s tot resultaat te komen? Dan is de rol van Strategisch HR Partner iets voor jou.


Wat ga je doen?

Als Strategisch HR Partner zit je aan tafel bij managementteams en directie van bedrijfsonderdelen binnen het commerce domein (o.m. Sales, Marketing, Digital Sales Development en Online Services) en beïnvloed je besluitvorming met organisatie impact. Van strategievorming en (nieuwe) business modellen tot vraagstukken over de inrichting en kwaliteit van de organisatie. Je geeft vorm en inhoud aan de rol van HR in de context van onze transformatie naar future proof partner van de business. Je neemt hierbij een leidende rol en denkt niet vanuit de bekende weg maar bent in staat patronen te doorbreken. Naast een domeinbreed strategisch partner ben je voor een aantal bedrijfsonderdelen een direct aanspreekpunt van HR strategie tot operatie over de gehele HR keten.

In deze rol ben je zowel architect, regisseur, verandercoach als controller:

 • Je doorziet trends en ontwikkelingen met organisatie impact, zet de juiste thema’s op de agenda en daagt zowel business als HR hierop uit. Je denkt hierbij altijd vooruit en durft waar nodig ook te botsen.
 • Je neemt de lead in strategische projecten en geeft samen met je collega’s invulling aan de totale HR dienstverlening voor het commerce domein.
 • Je faciliteert business transformatie en change management op MT niveau in de breedste zin en bent een ambassadeur voor een cultuur van verbinding.
 • Je vertaalt strategische kaders naar concrete oplossingen met echte resultaten voor de business. Je weegt HR oplossingen tegen elkaar af op basis van effectiviteit en efficiëntie.
 • Je stelt vast welke gedragsverandering nodig is in teams en individuen om strategische doelstellingen te halen en weet de business hierop te mobiliseren.


Het team

Samen met collega HR managers vorm je een zelfstandig team waarmee je invulling geeft aan de HR agenda voor de commerciële bedrijfsonderdelen van DPG Media (ca. 1.000 fte). De focus ligt hierbij op thema’s als business transformatie, organisatie inrichting, digitalisering, cultuur- en leiderschapsontwikkeling, talent management en strategische personeelsplanning binnen de kaders van het HR beleid van DPG Media. Je werkt nauw samen met specialisten (recruitment, L&D, C&B) en HR managers in andere domeinen. Je rapporteert aan de overall Manager HR Business & Operations binnen de afdeling HR.


Wat bieden we jou?

 • Een rol waarin je op strategisch niveau kan bijdragen aan het succes van het grootste mediabedrijf van Nederland.
 • Een omgeving die altijd verandert en waar je aan uitdaging geen gebrek is.
 • Salaris passend bij jouw ervaring.
 • 36-urige werkweek met de mogelijkheid om flexibel tijd en plaats in te delen.
 • Persoonlijke keuzebudget van 12% (waarvan 8% vakantiegeld).
 • Deelname aan de winstdelingsregeling.
 • De mogelijkheid om je feestdag te ruilen naar eentje die past bij jouw culturele achtergrond.


Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken

Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals Q-Music, NU.nl, Tweakers, Libelle, VTM en meer. We bereiken maandelijks ruim 90% van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen.

We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is.

Ontdek wat wij je te bieden hebben. En, als je toch bezig bent, vind je ons ook op LinkedIn en Twitter.

Job requirements

Wat maakt je de perfecte kandidaat?

 • Je houdt van verandering en hoeft ‘iets niet al gedaan te hebben’ om toegevoegde waarde te leveren in het ontwerp én de executie.
 • Je hebt een achtergrond als bedrijfskundige met een sterke affiniteit voor mens en organisatie en bent gewend je in een complexe matrix organisatie te bewegen met meerdere stakeholders.
 • Je beschikt over 10 tot 15 jaar ervaring in een adviesrol, bij voorkeur in business consultancy, organisatie ontwikkeling of als HR Business Partner op senior managementniveau.
 • Je hebt ervaring opgebouwd in toonaangevende commerciële organisaties in een combinatie van B2B en B2C.
 • Je bent vertrouwd met een breed palet aan HR thema’s en hebt een track record in change management en het leiding geven aan transformatie.
 • Je bent een verbinder die bruggen bouwt en relaties onderhoudt.
 • Je overtuigt door je kennis en kunde en bent ondernemend met een sterke drive voor het behalen van resultaat.


Word jij binnenkort onze nieuwe collega? Solliciteer dan nu!

Eerst nog wat meer weten? Ik beantwoord graag je vragen via bart.de.bock@dpgmedia.nl. Bellen of appen mag ook op +316 30411354.