Strategisch Consultant (MT)

 • Marketing
 • Amsterdam, Netherlands

Strategisch Consultant (MT)

Job description

Amsterdam – Ben jij strategisch onderlegd? En weet je als geen ander de juiste richting te geven aan de ambitieuze plannen van de business. Dan zijn wij binnen de afdeling Circulation op zoek naar jou! Als strategisch consultant maak je deel uit van het MT en ben je daarmee medeverantwoordelijk om de afdeling optimaal te sturen en te begeleiden.

Marketing Circulation

Het B2C bedrijfsonderdeel Circulation is verantwoordelijk voor alle verkoop- en behoud programma’s van abonnementen voor alle titels van DPG Media in België en Nederland. Het bedrijfsonderdeel kenmerkt zich door de snelheid en besluitvaardigheid waarmee complexe innovaties bedacht, geëvalueerd en doorgevoerd worden in combinatie met de hoge automatiseringsgraad en door het breed samengestelde team van hands-on specialisten.

De transformatie van de massa mediale marketing voor 58 titels naar gesegmenteerde en gepersonaliseerde conversaties is ingezet. Innovatie, ondernemerschap, data, automatisering en hoogwaardige vormgeving in tekst en beeld gaan hierbij hand in hand. De jaaromzet ontwikkelt zich richting het miljard euro op een klant base van 3 miljoen.

Wat ga je doen?

Als strategisch consultant kenmerk je jezelf als iemand die het overzicht weet te bewaren en bruggen, binnen en buiten de afdeling, weet te  bouwen. Collega’s beschrijven je daarnaast als zeer benaderbaar, je weet wat er speelt op de afdeling en weet deze kennis ten positieve in te zetten.

Je bent van nature zeer gestructureerd maar ook gewend om flexibel en constructief om te kunnen gaan met dynamiek en het gezamenlijk streven naar een maximaal sales resultaat. Je bent als lid van het MT circulation medeverantwoordelijk om de afdeling optimaal te sturen en te begeleiden.

Verder:

 • Ben je verantwoordelijk voor het opzetten van een sluitende, ambitieuze begroting op het gebied van sales, budget en personeel.
 • Ben je in staat om cijfers op begrijpelijke wijze te duiden, zowel richting interne als externe stakeholders. (Redacties, finance, uitgevers, advertising en IT)
 • Door zie je de werking van de diverse verkoopprogramma’s en ben je een van de drijvende krachten in het scheppen van voorwaarden om de uitvoering van plannen en activiteiten te versnellen.
 • Denk je mee over strategie, procedures en processen. Je weet deze verder te brengen en legt de zaken op de juiste manier vast. Niet alleen geschreven maar ook in presentatievorm weet je de afdeling en externe stakeholderes mee te krijgen in besproken strategieën en plannen


Op basis van je kennis, kunde en capaciteiten zoals hierboven geschetst sta je de afdeling zowel op eigen initiatief als op aanvraag ten dienste, adviseer je het MT inhoudelijk, stuur je processen bij en stimuleer je besluitvaardiheid. Kortom je zorgt mede voor overzicht, inzicht en duidelijkheid om de afdeling soepel en gericht met elkaar, en met andere afdelingen, te kunnen laten werken.

Wie bieden jou

 • salaris, passend bij jouw ervaring en een mooie bonusregeling;
 • 8% vakantiegeld en 4% persoonlijk budget;
 • 36-urige werkweek;
 • ontwikkelingsmogelijkheden d.m.v. opleidingen, trainingen en certificaten;
 • laptop en telefoon van de zaak;
 • jaarlijkse winstregeling (o.b.v. resultaat van de organisatie).

Wat jou de ideale kandidaat maakt

 • Je hebt de capaciteit om een afdeling en mensen snel te doorgronden
 • Je bent benaderbaar en in staat om bruggen te bouwen
 • Je bent informeel en werkt pro-actief, analytisch en besluitvaardig
 • Je hebt een innerlijke drive om het maximale resultaat te behalen
 • Je hebt een motiverende houding met aandacht voor collega’s

Als hét grootste mediabedrijf van Nederland staan we open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.

Job requirements

Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken

Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals Qmusic, NU.nl, Tweakers, Libelle, VTM en meer. We bereiken maandelijks ruim 90% van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen.

We bieden je een professionele werkomgeving waarin we creativiteit en zelfstandigheid aanmoedigen. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer!

Solliciteren, en dan?

Je krijgt binnen twee weken na ontvangst van je sollicitatie altijd een reactie. Zit je bij de eerste selectie, dan zullen we telefonisch contact met je opnemen om een afspraak in te plannen. Eerst nog wat meer weten? Jamie beantwoordt graag je vragen. Stuur een mail naar jamie.plug@dpgmedia.nl.