Stagiair News Analytics

Job description

Wil jij meer leren over de manier waarop mensen nieuws tot zich nemen? En ben jij geknipt om dat te onderzoeken aan de hand van data? DPG Media is op zoek naar een stagiair news analytics die redacties van onder andere AD, NU.nl, Volkskrant en talloze magazines en regionale kranten helpt zich verder digitaal te ontplooien. 


Wat ga je doen 

Binnen het News Analytics Team van DPG Media onderzoek je de manier waarop mensen gebruik maken van artikelen, video’s en games. De inzichten die je opdoet gebruik je om redacties te adviseren en te helpen om hun doelen te behalen. 

Aan het begin van de stage maak je een plan om te bepalen welke projecten of onderzoeken de rode draad door je stage vormen. Daarnaast werk je mee aan het ontwikkelen van dashboards en andere functionaliteiten voor redacties.

Job requirements

Jouw profiel 

Als jij goed overweg kunt met data en affiniteit hebt met media is deze stage je op het lijf geschreven. Het helpt als je daarnaast een relevante studie op HBO/WO-niveau volgt, zoals media studies, data science, artificial intelligence of journalistiek. Daarnaast vinden we het fijn als je ideeën inbrengt en die in de praktijk kunt brengen. Verder zoeken we iemand die:  

  • Bekend is met methoden voor data-analyses, en deze analyses ook aantrekkelijk en begrijpelijk kan presenteren in woord en beeld 
  • Een beetje kan programmeren of bereid is dat te leren   
  • Gemakkelijk op mensen afstapt en zelfstandig kan werken 
  • Het interessant vindt om na te denken over slimme manieren om journalistiek aan de man te brengen en te verbeteren 
  • Begrijpt dat het vaak genuanceerd ligt en dat niet vermoeiend maar juist spannend vindt 
  • Zin heeft om media naar een hoger niveau te brengen 


Periode

Wij hebben twee keer per jaar ruimte voor een stagiair, de startdatum kan in overleg worden bepaald. De stage duurt minimaal vijf maanden, eventueel langer. Je werkt 38 uur per week en ontvangt een nette stagevergoeding. Vanwege COVID-19 werk je op dit moment voornamelijk vanuit huis maar we zien elkaar af en toe op kantoor (als dat weer kan). Dit kan zijn in Amsterdam of in Rotterdam.


Reageren?

Reageer dan via de button op deze pagina. Wil je eerst nog meer informatie? Stuur een mail naar Thomas Boeschoten, team lead van het News Analytics Team: thomas.boeschoten@dpgmedia.nl.