Stagiair Learning & Development

Job description

(Opleidingskunde/Onderwijskunde)

Iedereen kan - met een beetje hulp - succesvol kan zijn. Dat ‘beetje hulp’ dat geeft onze afdeling (Learning & Development). Wij stimuleren onze collega’s hun grenzen te verleggen en richting te geven aan hun ontwikkeling en groei naar succes. Een belangrijke afdeling waar alle andere afdelingen van DPG Media samenkomen. Daar kan jij onderdeel van zijn! Wij zoeken namelijk per 1 september een stagiair in ons team.


Wat ga je doen?

Of het nou gaat om onze tekenaars bij Donald Duck, de verslaggevers bij het AD, de salesafdeling of onze radio-DJ’s bij Q-music, iedereen heeft te maken met de digitalisering. Onze carrières worden steeds langer. Dat betekent dat iedereen zijn kennis & vaardigheden relevant moet houden. Dat vraagt om een goede aanpak van ons leeraanbod. Dat leeraanbod moet aansluiten bij de gewenste vaardigheden van vandaag maar ook van de toekomst. Om hier zo goed mogelijk op in te spelen, wordt er nu een spiksplinternieuw leerplatform gebouwd. Bij het implementeren van dit platform, kunnen wij wel wat hulp gebruiken. Denk hierbij aan het aanbieden van de juiste content, op het juiste moment aan de juiste collega’s. Je staat in contact met onze afdelingen om mede te bepalen welke leerbehoeften er zijn. Dit vertaal je naar online leermethodes. Je test en vraagt uit de kwaliteit van onze leerinterventies. Zo blijven we altijd leren en verbeteren!

Job requirements

Wie we zoeken. 

In coronatijd kunnen wij wel wat enthousiasme gebruiken. Herken jij je in de volgende omschrijving? Dan zoeken we jou!


Met je positieve instelling, zie je eigenlijk nooit beren op de weg. Daarom vind je veel dingen leuk en trek je ook veel zaken naar je toe. Welke je altijd tot een succes weet te maken. Door je instelling ‘het kan altijd beter dan goed’ zorg je ervoor dat je altijd je eigen verwachtingen en die van anderen overtreft. Je bent altijd online te vinden, je weet wat werkt en wat niet werkt, online savvy noemen we dat. Je vertrouwt niet alleen op je onderbuik, want je weet ‘meten is weten’, data is dan ook leidend in jouw beslissingen.


Tuurlijk telt je cv ook mee, waarbij je een glimlach op ons gezicht tovert als:

  • een relevante HBO / WO opleiding volgt (richting Opleidingskunde / Learning & Development / HRM / Communicatie)
  • ervaring hebt met online leren en leermanagementsystemen
  • je naast je studie ook een bijbaantje hebt

Ook wij werken op dit moment voornamelijk thuis. Je bent dus iemand die makkelijk iemand (video)belt en zichzelf thuis weet te motiveren om het beste uit zichzelf en de stage te halen!


Wat we jou bieden

  • Meewerken in een team van ambitieuze L&D specialisten
  • Werken bij hét grootste mediahuis van Nederland en de mogelijkheid tot het leggen van talloze contacten in de mediawereld
  • Een zelfstandige stage waarin je veel verantwoordelijkheid krijgt en ook een vaste begeleider
  • Een vergoeding van 350 euro per maand bij 5 dagen per week stage


DPG Media

Het digitale netwerk van nieuwssites en apps van DPG Media bestaat uit sterke en bekende merken met een hoge inhoudelijke kwaliteit en veel bezoekers. Denk hierbij aan de Volkskrant, AD.nl met diverse regiotitels, Libelle, Donald Duck, VT Wonen en Independer. We zijn in Nederland de nummer 1 als het gaat om digitale nieuwsabonnementen. Daarnaast weten wij heel goed wie onze bezoekers en abonnee houders zijn, waar hun interesses liggen en hoe wij ze het langst op onze platformen geboeid kunnen houden.


Heb je zin in deze stage?

Reageer dan snel via de button op deze pagina. Heb je nog vragen, stuur dan een mail naar Ester van Dijck, Programmamanager Learning & Development, via ester.van.dijck@dpgmedia.nl.