Stage Sales & Marketing

 • Internship
 • Amsterdam, Netherlands

Stage Sales & Marketing

Job description

Amsterdam - Wil jij graag stage lopen bij een DPG Media advertising technology scale up voor internationale market? Dan is deze functie bij DPG echt wat voor jou. Deze stage is creatief en afwisselend en biedt veel mogelijkheden om te leren hoe je een nieuw product internationaal vermarkt.
Je komt terecht bij Aimwel, een nieuw B2B bedrijf dat DPG Media onlangs heeft opgericht. Momenteel wordt gewerkt aan het ontwikkelen van een nieuwe verkoop- en marketingstrategie voor Aimwel.

Wat ga je doen?
Tijdens deze stage ga jij werken aan de verkoopstrategie en marktonderzoek uitvoeren (concurrentieanalyse, klant-/doelgroepanalyse, concurrentiestrategie, klantbehoefte, positionering van de concurrent etc.). Daarnaast werk je aan het ontwikkelen van een sales pitch (hoe positioneren, presenteren en verkopen wij onze producten) en help je bij het opzetten en uitvoeren van verkoopprocessen.

Verder bestaan jouw taken o.a. uit:

 • Uitvoeren van marketingactiviteiten en meten van performance.

 • Sales planning, analyse en voorbereiden sales materialen voor internationale klanten.

 • Schrijven van artikelen voor de website van Aimwel.com.

 • Content creëren voor social media kanalen.

 • Marketing planning voor Aimwel (marktanalyse, marketing plan en uitvoering).

Job requirements

Jij bent..
..
creatief, een aanpakker, leergierig en nieuwsgierig. Je kan goed zelfstandig werken en bent niet bang om initiatief te nemen. Jij weet hoe je een marktonderzoek moet uitvoeren en ziet het als een leuke uitdaging om in een start-up aan de slag te gaan en bij te dragen aan het creëren van een optimale start en positionering. Verder ben jij iemand die vlot kan schrijven en je bent een analytische denker. Nu is een stage natuurlijk een leerperiode dus je hoeft echt niet alles al perfect te kunnen, zolang je maar gemotiveerd bent en graag wil leren.

Bij voorkeur volg je een HBO-opleiding in de richting van Economie/Marketing.

Dit bieden we jou:

 • Een uitdagende fulltime stage met veel diversiteit, waarin je alle ruimte krijgt om je theoretisch opgedane kennis uit de schoolbanken in de praktijk te brengen (en uiteraard veel bij te leren). Je bent niet alleen uitvoerend bezig, het aandragen van eigen ideeën en inzichten wordt ook gestimuleerd.

 • Een gezellig team.

 • Goede begeleiding.

 • Een leenlaptop.

 • € 350 stagevergoeding als je een HBO-opleiding volgt.


Stageperiode
In eerste instantie zijn wij op zoek naar een enthousiaste student die in augustus/september 2022 kan starten met de stage. De duur van de stage is +/- 5 maanden. Daarna zal deze vacature ieder semester open komen te staan, dus vanaf februari 2023 kun je ook weer starten met deze stage.

Over Aimwel - DPG Media Company
Aimwel is een nieuw DPG Media bedrijf dat Ad-technologie bouwt en dit licentieert als Software as a Service (SaaS) voor globale klanten. Wij helpen onze klanten hun mediacampagnes te verbeteren.

Over DPG Media
DPG Media heeft met haar sterke merken een stevige marktpositie in alle onderdelen van de mediabranche. Elke dag werken we met ontzettend veel plezier aan ons portfolio dat bestaat uit uiteenlopende A-merken, waaronder AutoWeek, Donald Duck, Flow, Libelle, Margriet, NU.nl, SchoolBANK, Startpagina, Tina, Viva, vtwonen en Veronica Magazine. Je wordt dus onderdeel van een groter geheel: met al onze merken bereiken we elke maand ruim 90 procent van alle Nederlanders. Hoe tof is dat?

Stagelopen bij DPG Media betekent niet alleen dat je de door jou geleerde theorie in de praktijk brengt door een bijdrage te leveren aan ons ambitieuze teams, ook ga je bij ons écht wat leren. Volg interessante workshops via de Academy, maar sla ook vooral de activiteiten van de stagecommunity (voor en door stagiairs) niet over. Een aanvulling ben je zeker, want jouw creatieve en frisse blik worden erg gewaardeerd. Na je stage kan je zeggen dat je ook nog écht eens toffe dingen hebt bereikt. Zet dat maar op je cv!

Meer weten over het stagelopen bij DPG Media? Lees hier wat stagiaires zeggen over het stagelopen bij DPG Media.

Geïnteresseerd?
Ben je enthousiast geworden over deze Sales & Marketing stage bij Aimwel (DPG Media) en kun je in augustus/september starten? Stuur ons dan snel je motivatie en cv via de sollicitatiebutton op deze pagina. Je krijgt na ontvangst van je sollicitatie altijd een reactie. Zit je bij de eerste selectie, dan zullen we telefonisch contact met je opnemen om een afspraak in te plannen.

Heb je eerst nog vragen? Rianne beantwoordt graag je vragen. Stuur een mail naar rianne.kingma@dpgmedia.nl.