Specialist Arbo & Verzuim

 • HR
 • hoofddorp, Netherlands

Specialist Arbo & Verzuim

Job description

Hoofddorp – Ben jij dé specialist op het gebied van verzuim en inzetbaarheid? Word je graag uitgedaagd in een organisatie waar mensen het verschil maken? Wil je jouw kennis en ervaring inzetten in een omgeving die in altijd beweging is? En wil je zelf blijven groeien en ontwikkelen? Dan hebben we de ideale baan voor jou ! We zijn bij DPG Media op zoek naar een Specialist in Arbo & Verzuim om ons HR team te versterken.

Wat ga je doen?
Als Specialist Arbo & Verzuim ben je onze regisseur op gebied van verzuim, reintegratie en arbeidsongeschiktheid in de volle breedte. Je bent verantwoordelijk voor de coördinatie van processen rondom verzuim en reintegratie, het managen van de relatie met onze Arbo dienstverleners en houdt overzicht op verzuimdossiers. Vanuit jouw rol lever je een belangrijke bijdrage aan de beheersing van (ziekte)verzuim, WIA instroom en Arbo kosten.

 • Je hebt een coachende rol naar leidinggevenden en HR collega’s waarbij je proactief begeleidt en adviseert bij de uitvoering van de Wet Poortwachter, het opstellen van een plan van aanpak en het bepalen van mogelijke interventies.

 • Je neemt een actieve rol in complexe verzuimdossiers, waarbij je de regie houdt in de verbinding tussen leidinggevende, medewerker, arbodienst en HR Consultant en ervoor zorgt dat we op elk moment de juiste stappen zetten.

 • Je houdt zicht op de verhaalmogelijkheden bij het UWV en onze verzekeraars en weet deze optimaal te benutten om de verzuimkosten beheersbaar te houden.

 • Je leidt structureel overleg en afstemming met de arbodienst en houdt nauw contact met bedrijfsartsen waarbij je zorgt voor een optimale inrichting van de samenwerking.

 • Je coördineert de inzet van arbeidsdeskundigen en overige dienstverleners en houdt zicht op kwaliteit. Daarnaast adviseer je over de inkoop en organisatie van arbodienstverlening en verzekeringen.

 • Je houdt overzicht op verzuimcijfers en kosten, identificeert aandachtsgebieden ten aanzien van beleid en initieert waar nodig interventies in samenwerking met HR Businesspartners om verzuim en reduceren.

 • Je initieert, ontwikkelt en implementeert samen met je HR collega’s beleid op gebied van verzuimmanagement en duurzame inzetbaarheid.


Wie zijn wij?
Onze HR afdeling ondersteunt de organisatie van DPG Media op HR vlak in zowel Nederland als België. Een team van business partners houdt regie over de HR activiteiten voor onze bedrijfsonderdelen. In het team HR Operations & Reward, verantwoordelijk voor de dagelijkse HR operatie, werken in elk land experts op verschillende domeinen (Services, Payroll, Flex operations, Mobiliteit, Reward, HR processen en HR consultancy). Verder kent onze afdeling specialisten in recruitment, talent en learning & development. We zijn een professionele HR afdeling waarin je over verschillende HR disciplines en bedrijfsonderdelen van elkaar leert en met elkaar samenwerkt.


Wat zoeken we in jou ?

 • Je beschikt over een stevige dosis ervaring (minimaal 3-5 jaar) in een rol als Casemanager verzuim of als HR professional met een focus op verzuim.

 • Je hebt specifieke ervaring met vraagstukken op gebied van verzuimmanagement, inzetbaarheid en reintegratie op individueel en organisatieniveau.

 • Je ziet jezelf als een specialist in het domein van verzuim- en arbeidsongeschiktheid. Je weet als geen ander de juiste wegen te bewandelen bij UWV, verzekeraars en arbodienstverleners voor een optimaal resultaat.

 • Je hebt ervaring in inkopen en managen van arbodienstverlening en verzekeringen op gebied van arbeidsongeschiktheid;

 • Je bent ondernemend, doortastend, sterk analytisch, data-gedreven en resultaatgericht.

 • Je houdt van samenwerken en hebt ervaring in het werken in een (project) team.

 • Een zelfstarter die snel de weg weet te vinden binnen een complexe organisatie.

 • Je kan op de juiste momenten sturend zijn en een leidende rol nemen, maar flexibel genoeg om je te kunnen aanpassen aan wat nodig is om succesvol te zijn.


Als hét grootste mediabedrijf van Nederland staan we open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.


Wat je van ons krijgt

 • Een prima salaris, passend bij jouw ervaring.

 • 8% vakantiegeld en 4% persoonlijk budget.

 • 36-urige werkweek.

 • Jaarlijkse winstdeling o.b.v. de prestaties van DPG Media.

 • De mogelijkheid feestdagen te ruilen voor een feestdag die past bij jouw eigen culturele achtergrond.

 • Uitgebreide ontwikkelingsmogelijkheden middels onze Academy.


Interesse? Reageer dan snel!
Heb jij eerst nog vragen? Ik beantwoord die graag via bart.de.bock@dpgmedia.nl of 06-30411354. Een WhatsApp bericht mag ook.

Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken
Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals AD, de Volkskrant, Q-Music, NU.nl, Tweakers, Libelle, VTM en meer. We bereiken maandelijks ruim 90% van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen.

We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is.

Job requirements

Ontdek wat wij je te bieden hebben. En, als je toch bezig bent, vind je ons ook op LinkedIn en Twitter.