Software Engineer Video Metadata

  • Video
  • Vilvoorde, Belgium

Software Engineer Video Metadata

Job description

We bouwen aan de ‘IMDb’ van DPG Media. Dat begint met het dagelijks binnenhalen van massa’s data van een 40-tal media-organisaties, die we op een intelligente manier integreren met onze eigen rijke data. Vervolgens laten we er een redactie op los dmv onze gebruiksvriendelijke en intuïtieve Video Context Editor. En tot slot maken we de info beschikbaar via onze performante API’s aan een gamma van consumers: VTM GO, Streamz, TV-gidsen, weekbladen (Humo, Dag Allemaal, Story e.a.), dagbladen (HLN, DeMorgen e.a.), streaming supergidsen (Veronica in Nederland) en externe media-organisaties (Proximus, Telenet e.a.).

Als Software Engineer ontwikkel je geweldige nieuwe features in een vrij autonome cross-functional squad: Backend en Frontend Developers, DevOps, Product Owner, UX, Scrum Master,... alle rollen nodig om alle beslissingen te nemen en snel vooruit te gaan (één van onze key business stakeholders neemt zelfs deel aan onze standup). Als deel van onze squad ontwerp, test, ontwikkel, deploy en run je software: you build it, you run it. Onze squad is onderdeel van de Video Area: zoals de naam laat vermoeden, ontwikkelen wij alles wat te maken heeft met video voor DPG Media; van stream encoding over de video player tot metadata management, de VTM GO en Streamz apps en nog veel meer.

Als developer bij DPG Media kom je bij een team van meer dan 500 IT-collega’s. We zijn allemaal gepassioneerd over onze producten. Teamwork, initiatief en een agile mindset zijn onze tweede natuur.

Ben je klaar voor deze uitdaging?

Job requirements

Je sterke punten

Je hebt een breed zicht op backend technologieën en weet welke waar best toe te passen, en je hebt ook kennis en/of interesse om af en toe wat frontend te doen. Je hebt geen schrik om de applicatie-architectuur te verbeteren en uit te breiden. We houden van wat we ontwikkeld hebben, maar nog meer wanneer het uitgedaagd wordt. Je houdt van de vraag ‘Waarom?’.

  • Goede kennis van deze paradigma’s: event-driven, hexagonal architecture, DDD, SOLID, Clean code/architecture.
  • Deze technologieën hebben idealiter geen geheimen voor jou: Java, Kotlin, AWS, Spring Boot, Postgres, MongoDB, Redis, DynamoDB, ECS, Jenkins, Grafana, SNS/SQS, Node, Typescript, Javascript, HTML5, CSS.
  • Nieuwsgierig en ruimdenkend
  • Gepassioneerd door softwareontwikkeling en altijd gefocust op kwaliteit
  • Teamgericht – winnen doen we samen


Wat wij je aanbieden

Je komt terecht in een toonaangevend mediabedrijf, dat bruist van de toffe en ambitieuze collega’s. Het wordt een avontuur waarin geen week op elkaar lijkt en waarbij je dagelijks geprikkeld wordt om een stap verder te gaan. Je bent eigenaar van je eigen traject, maximaal ondersteund door ons.

Let op: Deze functie is gelegen in Vilvoorde BE met een hybride manier van werken: 1-2 dagen/week op kantoor in Vilvoorde, de rest remote (van thuis of vanuit kantoor Vilvoorde of 1 van onze andere kantoren: Antwerpen, Hasselt, Rotterdam,...).