Skip to content

Socialredacteur NU.nl

Hoofddorp, Noord-Holland, NederlandEntertainment

Functieomschrijving

Hoofddorp (vanaf 2024 Amsterdam) NU.nl zoekt een TikTok-ster
Kun jij presenteren, monteren en research doen? Vind je het leuk om het nieuws uit te leggen en weet jij als geen ander hoe je dat doet aan een jong publiek? Dan ben jij misschien wel onze nieuwe socialredacteur.

Wat ga je doen?
Als socialredacteur maak je dagelijks eigen producties voor TikTok en Instagram. Hierbij geef je uitleg of context bij het nieuws dat op die kanalen speelt. Je pitcht ideeën voor deze items in onze ochtendvergadering en je gaat daarna aan de slag met het vinden van bronnen en beelden. Je weet als geen ander welke toon bij welk medium past en wordt zo één van de vertrouwde gezichten van NU.nl.

Wat moet je kunnen?
Best veel, maar we leiden ook onze journalisten op. Daarnaast zijn we een hecht team, dus we doen veel samen en leren van elkaar.

 • Je hebt meerdere jaren journalistieke ervaring

 • Als jij iets uitlegt, begrijpen mensen wat je bedoelt

 • Je volgt het nieuws op de voet, zowel via traditionele media, als online

 • Foutloos Nederlands is voor jou vanzelfsprekend en ook Engels beheers je goed

 • Je vindt het leuk om voor de camera te staan en hebt daar ervaring mee

 • Je voelt aan welke onderwerpen geschikt zijn voor de doelgroep op TikTok en Instagram

 • Je kan goed uit de voeten met Adobe-programma’s


NU.nl is onderdeel van DPG Media. Als hét grootste mediabedrijf van Nederland staan we open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren voor deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.

Wat bieden wij?

 • Per 1 januari een fulltime dienstverband, op basis van een 38-urige werkweek

 • Een salaris afgestemd op schaal 5 van de cao Dagbladjournalisten

 • Een collegiale en ambitieuze redactie

 • Veel ruimte voor eigen initiatief

 • MacBook en telefoon van de zaak

 • Keuzebudget van 12 procent (waarvan 8 procent vakantiegeld)

 • Jaarlijkse winstregeling (o.b.v. resultaat van de organisatie)

 • Ontwikkelingsmogelijkheden d.m.v. opleidingen, trainingen en certificaten

 • Een reiskostenvergoeding

 • Een werkplek op vijf minuten lopen van station Hoofddorp, maar er is ook voldoende mogelijkheid om je auto te parkeren (vanaf midden 2024 werken we vanuit Amsterdam)


Waarom bij NU.nl?
Bij NU.nl is volop ruimte voor groei. We vinden het altijd leuk om nieuwe dingen te proberen. Je mag bij ons fouten maken, zolang je er maar van leert. We vinden het leuk als je overloopt van eigen ideeën en stimuleren creativiteit. We zijn een jonge, gezellige redactie waar ruimte is doorgroeien.

Vereisten

Word jij onze nieuwe collega? Solliciteer dan nu!
Ben jij enthousiast geworden? Stuur dan vóór 22 november je cv, een korte motivatie en voorbeelden van video's die je hebt gemaakt via de onderstaande knop. Je krijgt binnen twee weken na ontvangst van je sollicitatie altijd een reactie. Zit je bij de eerste selectie, dan zullen we telefonisch contact met je opnemen om een afspraak in te plannen.

Wil je eerst meer weten over de vacature? Lara Zevenberg, redactiechef, beantwoordt graag je vragen. Stuur een mail naar lara@nu.nl

Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken
Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals AD, de Volkskrant, Q-Music, NU.nl, Tweakers, Libelle, VTM en meer. We bereiken maandelijks ruim 90% van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen.

We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is.

Ontdek wat wij je te bieden hebben. En, als je toch bezig bent, vind je ons ook op LinkedIn en Twitter.

Wij hebben geen hulp nodig van externe partijen om onze vacatures in te vullen.

of