Overslaan naar content

Social Media Redacteur NU.nl

Hoofddorp, Noord-Holland, NederlandRedactie

Functieomschrijving

Hoofddorp (vanaf medio 2024 Amsterdam) - Kun je geen dag zonder Instagram, zat je als eerste van je vrienden op TikTok en ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws? Dan is de Social Media Redactie van de grootste nieuwssite van Nederland op zoek naar jou!

Wat ga je doen?
Als socialredacteur maak je dagelijks eigen producties voor TikTok en Instagram. Je geeft uitleg of context bij het nieuws dat op die kanalen speelt. Je pitcht ideeën voor deze items in onze ochtendvergadering en je gaat daarna aan de slag met het vinden van bronnen en beelden. Je weet als geen ander welke toon bij welk medium past en wordt zo een van de vertrouwde gezichten van NU.nl. Samen met je collega's zorg jij er daarnaast voor dat de mooie dingen die NU.nl nu al maakt, zo goed en zo snel mogelijk worden gedeeld via de sociale media die we gebruiken. Je verwerkt artikelen tot pakkende Facebook-posts en met behulp van onder meer Premiere Pro en Photoshop maak je mooie producties voor op Instagram. En je weet als geen ander je hoofd koel te houden: bij brekend nieuws schakel je zo snel mogelijk, om ook onze volgers op de hoogte te brengen.

De ideale kandidaat

 • Is stressbestendig en werkt nauwkeurig. 
 • Beheerst de Nederlandse taal als geen ander en kan pakkend schrijven.
 • Is altijd op de hoogte van het laatste nieuws en de recentste ontwikkelingen op het gebied van sociale media. Bovendien begrijp je welke onderwerpen leven onder de doelgroep.
 • Kan goed samenwerken, zowel op een redactie als digitaal.
 • Legt iets uit en mensen begrijpen wat er wordt bedoelt. 
 • Vindt het leuk om voor de camera te staan en hebt daar ervaring mee.
 • Vindt in het weekend werken geen probleem.
 • Heeft ervaring met Photoshop en Premiere Pro, kennis van After Effects is een pre.


NU.nl is onderdeel van DPG Media. Als hét grootste mediabedrijf van Nederland staan we open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren voor deze functie. Juist door de verschillen tussen collega's ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.

Wie zijn wij?
De socialmedia redactie bestaat uit een chef, drie fulltime redacteuren en een groep freelance redacteuren. Je bent onderdeel van een ambitieuze, creatieve en hardwerkende redactie. Op de werkvloer is ook ruimte voor ontspanning. We werken in diensten. Dat betekent dat je soms overdag werkt en op andere dagen juist vroeg in de ochtend begint of tot later op de avond doorgaat. Ook werken in het weekend is voor jou geen probleem. We werken deels vanuit huis en deels vanaf de redactie in Hoofddorp, pal naast het station.

Waarom bij NU.nl?
Bij NU.nl is volop ruimte voor groei. We vinden het altijd leuk om nieuwe dingen te proberen. Je mag bij ons fouten maken, zolang je er maar van leert. We vinden het leuk als je overloopt van eigen ideeën en stimuleren creativiteit. We zijn een jonge, gezellige redactie waar ruimte is om door te groeien.

Dit bieden wij

 • Een waanzinnig leuke baan in een hecht team.
 • Een salaris dat past bij je ervaring en kennis.
 • Een 38-urige werkweek (hybride).
 • 8 procent vakantiegeld en 4 procent persoonlijk budget.
 • Ontwikkelingsmogelijkheden d.m.v. opleidingen, trainingen en certificaten
 • MacBook en telefoon van de zaak


Word jij onze nieuwe collega? Solliciteer dan nu!
Ben jij enthousiast geworden? Stuur dan vóór 31 januari je cv, een korte motivatie en voorbeelden van video's die je hebt gemaakt via deze link. Je krijgt binnen twee weken na ontvangst van je sollicitatie een reactie. Zit je bij de eerste selectie, dan nemen we telefonisch contact met je op om een afspraak in te plannen. Wil je eerst meer weten over de vacature? Redactiechef Lara Zevenberg beantwoordt graag je vragen. Stuur een mail naar lara@nu.nl


Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken
Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals Qmusic en JOE, NU.nl, Tweakers, Libelle, VTM en meer. We bereiken maandelijks ruim 90% van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen. We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is. Ontdek wat wij je te bieden hebben. En, als je toch bezig bent, vind je ons ook op LinkedIn en X.

Vereisten

Wij hebben geen hulp nodig van externe partijen bij het vinden van onze nieuwe collega.

of