Social Media Redacteur Libelle

 • Magazines
 • Hoofddorp, Netherlands

Social Media Redacteur Libelle

Job description

Hoofddorp - Ben jij een geoefend verhalenverteller en scroll je dagelijks langer dan je lief is door social media? Volg jij alle (journalistieke) social media trends en heb je bovendien een lekker pennetje en ervaring met doelgroepdenken? Dan zijn we bij Libelle.nl op zoek naar jou.

Wat ga je doen

Als social media redacteur ben je de belangrijkste schakel in het bereiken van het publiek, want jij verleidt lezers op Facebook, Twitter en Instagram in een paar woorden of zinnen om door te klikken naar de verhalen, interviews en video’s van Libelle.

Je denkt bij het ontstaan van verhaalideeën mee over de vertelvormen op onze verschillende social kanalen en zorgt ervoor dat onze verhalen zoveel mogelijk impact en kwalitatief bereik krijgen. Het is je ambitie om aan een groot publiek duidelijk te maken welke mooie en onmisbare verhalen en lifestyle producties en video’s worden gemaakt bij Libelle. In deze rol komen het vertellen van goede verhalen, distributie en vorm samen. Gevoel voor verhaal, taal én beeld is dus belangrijk. Verder;

 • Kun je goed inschatten welke merken en content voor Libelle interessant zijn.

 • Ga je samenwerkingen aan binnen DPG voor bijvoorbeeld crosspostings.

 • Is het fijn als je bekend bent met verschillende content management programma’s en met social programma’s als Coosto, Later, en Echobox.

 • Zet je met gemak een goede contentstrategie op voor sociale media

 • Houd je ontwikkelingen bij op het gebied van social media en die deel je met de redactie

 • Weet je data te analyseren (Google Analytics / SmartOcto) en daar conclusies aan te verbinden.


Wie zijn wij

Libelle is het vrouwen-mediamerk van Nederland, met uiteraard het grootste vrouwenweekblad en talloze print-specials, maar ook het grootste online bereik met Libelle.nl en Libelle TV. We zijn het eerste vrouwen mediamerk waar je niet alleen een print abonnement kunt nemen, maar ook een digitaal abonnement. Je kunt ons vinden op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube, Google Voice en nog veel meer.

Het team waarin je komt te werken bestaat onder meer uit de adjunct hoofdredacteur online, een coördinator voor Libelle.nl en voor Libelle TV, twee videoredacteuren, twee redacteuren, een eindredacteur, een beeldredacteur en een stagiaire. Een groot en mega gezellig team! Jij bent binnen dit team hèt aanspreekpunt voor sociale media en bedenkt bij àlle content: (hoe) kan ik hier iets mee op social?

Je schakelt dan ook snel: gebeurt er iets spannends? Hoppa; jij hebt al iets op social gezet met je creatieve pennetje. Een gevat antwoord op een Facebook-comment: check. Een super sterke caption op Instagram: check. Een YouTube-video viral laten gaan: check. De meeste retweets op een dag: check.Samen zorgen we dat we zowel nieuwe doelgroepen bereiken als de relatie met bestaande bezoekers verdiepen.

Wat jou de perfecte aanwinst maakt 

 • Minimaal een afgeronde HBO-opleiding.

 • 3 tot 5 jaar ervaring in een soortgelijke functie (contentoptimalisatie/social media).

 • Je bent zelf actief op sociale media en kent trends voordat ze een trend zijn.

 • Je bent flexibel en hebt geen 9-5 mentaliteit.

Job requirements

Wat je van ons krijgt

 • Een enerverende èn gezellige werkplek op de redactie
 • een salaris passend bij ervaring en kennis;
 • een 36-urige werkweek;
 • je ontvangt 8% vakantiegeld en 4% persoonlijk budget;
 • Ruimte om je te ontwikkelen, zowel on the job als bij de DPG Academy, waar regelmatig nieuwe cursussen en leerlijnen worden aangeboden.


Solliciteren, en dan?
Heb je direct zin om aan de slag te gaan als Social Media Redacteur? Solliciteer dan voor 15 april! Je krijgt binnen twee weken na ontvangst van je sollicitatie altijd een reactie. Zit je bij de eerste selectie, dan zullen we telefonisch contact met je opnemen om een afspraak in te plannen.
Eerst nog wat meer weten? Jamie beantwoordt graag je vragen. Stuur een mail naar jamie.plug@dpgmedia.nl.

Onze recruiters doen enorm goed werk, we hebben daarom geen hulp nodig om onze vacatures in te vullen. Dank je wel!

Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken
Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals Qmusic, NU.nl, Tweakers, Libelle, VTM en meer. We bereiken maandelijks ruim 90% van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen.

We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is.

Ontdek wat wij je te bieden hebben. En, als je toch bezig bent, vind je ons ook op LinkedIn en Twitter.