SEO Specialist Automotive Mediaventions (o.a. Autowereld, Gaspedaal, Autotrack)

 • Digital & Advertising
 • Amsterdam, Netherlands

SEO Specialist Automotive Mediaventions (o.a. Autowereld, Gaspedaal, Autotrack)

Job description

Amsterdam- Heb jij enkele jaren ervaring als SEO Specialist? Spreekt een focus op Linkbuilding jou aan? En wil je je verder ontwikkelen en werken voor merken als Gaspedaal, Autotrack en Autowereld? Dan verwelkomen wij je graag binnen ons Automotive Mediaventions team! Interesse? Lees dan snel verder!

Wat ga je doen?

Als SEO Specialist werk je aan het optimaliseren van onze organische zoekresultaten op de belangrijkste zoekwoorden en authority van de websites. Hieronder vallen technische analyses en het onderzoeken van concurrenten en autoriteiten in de markt. Daarnaast ben je uitvoerend in onze linkbuilding en offsite SEO strategie. Jouw voornaamste verantwoordelijkheden zijn:

 • Uitvoering van SEO-strategie met de nadruk linkbuilding.
 • Het uitvoeren en meedenken aan off-site SEO roadmaps.
 • Concurrentie, merk en product analyses betreffende keywords en rankings.
 • Onderzoeken branche trends & ontwikkelingen.
 • Audits om duplicate content en kannibalisatie te identificeren plus duidelijke aanbevelingen doen om op te lossen.
 • Monitoren SEO-dashboards en rapportage tools.
 • Het regelmatig uitvoeren van audits betreffende indexatie & crawling.
 • Het disavowen van sites die een negatieve waarde kunnen zijn voor rankings.
 • Op de hoogte blijven van de nieuwste SEO-trends en algoritme-updates plus het delen van belangrijke trends.


Over Automotive Mediaventions

Binnen DPG Media kom je te werken op de afdeling Automotive Mediaventions. Met sterke merken als Gaspedaal, AutoTrack en AutoWereld zijn wij dé partner voor bedrijven binnen de Nederlandse automotive markt en bereiken we maandelijks 6 miljoen bezoekers. De sites zijn complementair aan elkaar en bedienen grotendeels verschillende typen consumenten en zakelijke klanten. Waar Gaspedaal het beschikbare auto-aanbod in Nederland vertoont, biedt AutoTrack extra checks, informatie en zekerheden rondom de aangeboden auto’s en is Autowereld het freemium alternatief voor de zakelijke adverteerder.

Daarnaast biedt Automotive Mediaventions B.V. als joint venture van DPG Media en Mediahuis een gecombineerde bereik van beide mediahuizen. Met o.a. AD, Telegraaf, Volkskrant, Nu.nl en Q-music zijn de twee merken zichtbaar naar de Nederlandse autokoper, en profiteren de adverteerders van zowel een landelijk als regionaal bereik voor hun advertenties. Met betrekking tot de vacature kom je terecht in een gezellig en gedreven SEO team bestaande uit zowel SEO specialisten als developers.

Wat jou de perfecte kandidaat maakt?

Voor deze uitdagende functie zijn wij op zoek naar een gedreven kandidaat met sterke mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden, aandacht voor detail en het vermogen om te communiceren met alle niveaus van eindgebruikers en technische middelen. Verder heb je of ben je in bezit van:

 • 2+ jaar ervaring betreffende technische SEO en linkbuilding.
 • Inzicht in hoe zoekmachine bots websites crawlen, indexeren en ranken in de zoekresultaten.
 • Kennis van tools als Google Search Console, ScreamingFrog, Deepcrawl, Keyword Planner, Ahrefs en SEMrush.
 • Sterk commercieel en proactief ingesteld.
 • Vaardig in het analyseren van cijfers in Excel en ervaring met analysetools zoals Google Analytics en Google Data Studio.
 • Goede communicatie vaardigheden. In staat om vragen en uitdagingen te vertalen naar bruikbare en meetbare oplossingen.
 • Detailgericht, datagedreven gecombineerd met de mogelijkheid om te multitasken en meerdere projecten tegelijk uit te voeren
 • Mogelijkheid om projecten te leveren gedurende de volledige levenscyclus van projectmanagement. Leergierig en test nieuwe initiatieven.
 • Affiniteit met de automotive branche is een pré.


Als hét grootste mediabedrijf van Nederland staan we open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt

Job requirements

Solliciteren, en dan?

Heb je direct zin om aan de slag te gaan als SEO Specialist? Reageer dan snel met je CV en motivatiebrief via de onderstaande button. Eerst nog wat meer weten? Onze recruiter Robin beantwoordt graag je vragen. Stuur een mail naar robin.pichler@dpgmedia.com of een appje kan ook via 06-11274870.

Onze recruiters doen enorm goed werk, we hebben daarom geen hulp nodig om onze vacatures in te vullen. Dank je wel!

Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken

Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals Qmusic, NU.nl, Tweakers, Libelle, Ouders van Nu en meer. We bereiken maandelijks ruim 90% van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen.

We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is.