SEO coördinator vtwonen

 • Marketing
 • Amsterdam, Netherlands

SEO coördinator vtwonen

Job description

Amsterdam - Duik jij als geen ander in analyse tools en weet jij relevante trending zoektermen snel te spotten binnen het woondomein? Dan zoeken wij jou! vtwonen is op zoek naar een SEO coördinator.

De rol
vtwonen creëert dagelijks inspirerende, informerende en shopable content voor interieur-geïnteresseerden. Het analyseren, selecteren en op het juiste moment delen van artikelen op verschillende kanalen, draagt bij aan ons doel om de lezer te helpen bij elke woonvraag. Als SEO coördinator is het jouw verantwoordelijkheid dat bestaande en nieuwe content zo goed mogelijk antwoord geeft op woonvragen en daarmee gevonden wordt via de zoekmachines waar veel consumenten starten met het vervullen van hun behoefte. Jouw werkzaamheden:

 • Dagelijkse afstemming met de SEO specialist om de prestatie van de SEO portfolio te monitoren, kansen te signaleren en verbeterpunten door te laten voeren.
 • Analyseren van online zoekgedrag en opstellen van zoekwoorden- & concurrentieonderzoek om het content team richting te geven om tot een juiste planning te komen.
 • Uitzetten van (interne) briefings in samenwerking met de content coördinator en het externe content bureau.
 • Adviseren op basis van data-analyse hoe de structuur van de website of bepaalde landingspagina’s verder geoptimaliseerd kunnen worden.
 • Vernieuwen van de homepage met SEO content.
 • Maken en delen van SEO best practices om zo jouw collega’s te enthousiasmeren (nóg) meer met SEO te doen.


VTWONEN IS…
Dé woonstijlcoach voor de verhuizende, verbouwende en woon-geïnteresseerde vrouw/man. Dankzij de ijzersterke crossmediale content is vtwonen al jaren hét woonmerk van Nederland.

Wat maakt jou de perfecte kandidaat
Je blinkt uit in het coördineren van projecten. Je bent gewend om het overzicht te bewaken, acties voor te bereiden, op te zetten en te begeleiden (bij redacteuren) volgens planning. Je hebt met een uitstekende kennis van de Nederlandse taal in woord en geschrift. Vanzelfsprekend heb je een flinke affiniteit met ‘wonen’. Daarnaast ben je nauwkeurig, consumentgericht en nieuwsgierig naar de laatste ontwikkelingen op het gebied van SEO contentmarketing. 

Verder neem je mee:

 • minimaal 2-4 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie;
 • kennis van en ervaring met SEO is een must;
 • kennis van web analytics programma’s, cms platforms, content planningen en kalenders, monitoring & keyword tools;
 • en uiteraard: humor & gezelligheid.


vtwonen is onderdeel van DPG Media en als hét grootste mediabedrijf van Nederland staat we open voor al het talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring je meebrengt.

Wij bieden jou

 • een goed salaris, afgestemd op je ervaring;
 • keuzebudget van 12% (waarvan 8% vakantiegeld);
 • winstdeling o.b.v. de prestaties van DPG Media;
 • flexibiliteit om thuis of op kantoor te werken;
 • ruime opleidingsmogelijkheden via Mijn Campus.

Job requirements

Solliciteren, en dan?
Heb je direct zin om aan de slag te gaan als SEO coördinator? Solliciteer dan uiterlijk voor 7 september. Je krijgt na de sluitingsdatum van de vacature altijd een reactie. Eerst nog wat meer weten? Stuur dan een mail naar Jamie via jamie.plug@dpgmedia.nl

Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken
Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radio stations en online services zoals Qmusic, NU.nl, Tweakers, Libelle, VTM en meer. We bereiken maandelijks ruim 90% van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen.

We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is.