(Senior) Strategy Manager

 • Strategy
 • Hoofddorp, Netherlands

(Senior) Strategy Manager

Job description

Hoofddorp - Houd jij je graag bezig met complexe vraagstukken in een dynamische omgeving? En weet jij met je birds eye view de juiste koers te zetten en iedereen aan boord te krijgen? Ben je analytisch sterk en houd je tegelijkertijd van het werken met mensen in een echte “people business”? Dan kan de functie als (Senior) Strategy Manager bij DPG Media een mooie positie voor jou zijn!

Wat ga je doen
Als (Senior) Strategy Manager draag je bij aan het ontwikkelen van de strategie voor DPG Media. Onze organisatie is met een breed en divers portfolio aan merken actief in zeer dynamische markten, waar een mooie uitdaging ligt om de koers te bepalen. Dit betekent dat je als (Senior) Strategy Manager bedrijfsbreed werkt, over al onze merken in Nederland en België. Het ene moment ondersteun je een Directeur van een van de bedrijfsonderdelen van DPG Media, het andere moment ben je bezig met het faciliteren van een strategische discussie met de CEO van DPG Media. In deze rol houd jij je o.a. bezig met het advies geven over de strategische koers van DPG Media, het opzetten en ontwikkelen van strategische samenwerkingen, het werken aan fusies en overnames, het organiseren en begeleiden van verbetertrajecten van de reguliere business en nog veel meer.

De functie bevindt zich dus in het hart van de organisatie en biedt veel diversiteit, intellectuele uitdaging en vrijheid om te werken aan projecten die écht impact maken.

Het team
De (Senior) Strategy Manager is onderdeel van het Strategie team en rapporteert aan Adil Bouchmal, Directeur Strategie en Integratie. Het Strategie team bestaat uit drie collega’s die passie hebben voor onze media en merken. Het team werkt primair vanuit Hoofddorp. Je werkt soms samen, soms individueel, maar altijd aan zeer impactvolle projecten die echt het verschil maken voor miljoenen consumenten die onze media tot zich nemen. De sfeer binnen het team is informeel en down-to-earth en we hechten veel waarde aan het hebben van veel plezier in het werk dat we doen. We hechten er binnen DPG Media ook waarde aan om onze successen groots te vieren.

Wij bieden jou

 • een attractief salaris, passend bij jouw ervaring;

 • 36-urige werkweek;

 • flexibiliteit rondom thuiswerken;

 • een telefoon, laptop en auto van de zaak;

 • interessante bonusregeling;

 • 8% vakantiegeld en 4% persoonlijk budget;

 • jaarlijkse winstdeling o.b.v. de prestaties van DPG Media;

 • doorgroeimogelijkheden binnen het bedrijf;

 • ontwikkelingsmogelijkheden d.m.v. opleidingen en trainingen.

Wat maakt jou de perfecte kandidaat
Hoofd- of bijzaak? Dat verschil zie jij meteen. Je komt snel tot de kern en houdt tegelijk overzicht over het geheel. Daarnaast ben je een verbinder die makkelijk schakelt met mensen op verschillende niveaus door de hele organisatie heen. Sociaal sterk en met overtuigingskracht, iemand die vaak drie stappen verder denkt dan de rest en overal verbanden ziet. Jij rent niet weg voor problemen. Sterker nog: je onderzoekt ze grondig. Je legt de juiste verbanden en zoekt naar mogelijke oorzaken.

Verder neem je het volgende mee:

 • minimaal 5 jaar relevante werkervaring waarvan minimaal 3 jaar in strategie consulting of een inhouse strategie team van een groot bedrijf in de media, telecom of digitale industrie;

 • sterke analytische vaardigheden en de capaciteit om problemen systematisch op te lossen;

 • sterke overtuigingskracht en een goede verbinder;

 • intellectuele nieuwsgierigheid en de behoefte om constant te leren, wat aansluit op jouw potentie om binnen de organisatie door te groeien;

 • ervaring in het opbouwen van verhaallijnen, presentaties en business cases;

 • media ervaring of M&A ervaring is een pre.

Als hét grootste mediabedrijf van Nederland staan we open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.

Job requirements

Solliciteren, en dan?
Heb je zin om aan de slag te gaan? Reageer dan direct via de onderstaande button. Zit je bij de eerste selectie, dan zullen we telefonisch contact met je opnemen om een afspraak in te plannen. Eerst nog wat meer weten? Valery beantwoordt graag je vragen. Stuur een mail naar valery.joosten@dpgmedia.nl.

Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken
Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals Qmusic, NU.nl, AD, Volkskrant, Tweakers, Libelle, VTM, HLN, Independer en meer. We bereiken maandelijks ruim 9 op de 10 Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen.

We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is.

Ontdek wat wij je te bieden hebben. En, als je toch bezig bent, vind je ons ook op LinkedIn en Twitter.