Overslaan naar content

(Senior) Salarisadministrateur

Op locatie
 • Amsterdam, Noord-Holland, Nederland
HR

Functieomschrijving

Amsterdam - Kan jij een perfecte loonadministratie verzorgen en een goede bron van kennis zijn voor de medewerkers op het gebied van salarissen, regelgeving en loonbelastingen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat ga je doen?
Je werkt in het HR Payroll team dat onderdeel is van het Service Center HR. Het HR payroll team, bestaande uit 4 gezellige collega’s, is verantwoordelijk voor de juiste verwerking van de salarismutaties en de juistheid van de salarisstroken voor het personeel van DPG Media en de geallieerde bedrijven.

Het team HR payroll streeft naar continu verbetering van het operationele proces. Het doel is om optimale dienstverlening te realiseren, waarbij risico's worden verminderd en de efficiëntie van het operationele proces wordt verbeterd. Als (Senior) salarisadministrateur ben je verantwoordelijk voor het verzorgen van salarisadministratie en het afhandelen van complexe salarisvraagstukken. Jij richt nieuwe administraties in en start deze op in AFAS. Je bent in staat de aansluiting te maken richting de financiële administratie en pensioenfonds. Daarnaast beoordeel jij kritisch de bestaande processen en signaleert mogelijke verbeteringen en/of knelpunten. Jij draagt bij aan het verbeteren van interne en externe processen en zet je graag een stapje extra voor. Tevens ben je op de hoogte van de laatste wet-en regelgeving. Verdere verantwoordelijkheden:

 • Analyses uitvoeren voor klanten op het goed van Payroll- en of HR-inrichting;
 • Pro actief meedenken in de doorontwikkeling van (software)oplossingen;
 • Je vervult een proactieve rol bij de implementatie van nieuwe wet- en regelgeving en wijzigingen van CAO;
 • Jij werkt continu aan efficiency.


Wat jou de perfecte aanwinst maakt
Voor deze rol zoeken we een ervaren salarisadministrateur met minimaal 3 jaar ervaring in een soortgelijke rol. Je maakt makkelijk contact en gaat geen uitdaging uit de weg. Ook:

 • Houd je het hoofd koel als het er echt even om spant;
 • Je beschikt over een afgeronde PDL-opleidingen/of VPS;
 • Je hebt affiniteit met IT en hebt ervaring met AFAS Software;
 • Je hebt kennis van wet- en regelgeving omtrent arbeidsvoorwaarden;
 • Je hebt oog voor de klant en oog voor kwaliteit

Als hét grootste mediabedrijf van Nederland staan we open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.

Wij bieden

 • Een waanzinnig leuke baan in een hecht team;
 • Een prima salaris afhankelijk van leeftijd en ervaring;
 • Jaarlijkse winstregeling (o.b.v. resultaat van de organisatie);
 • Keuzebudget van 12% (waarvan 8% vakantiegeld);
 • Reiskostenvergoeding;
 • Ontwikkelingsmogelijkheden d.m.v. opleidingen en trainingen;
 • Een prachtig nieuw kantoor in Amsterdam (april 2024).

Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken
Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals Qmusic, NU.nl, Tweakers, Libelle, VTM en meer. We bereiken maandelijks ruim 90% van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen.

We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is.

Vereisten

Solliciteren, en dan?
Heb je zin om aan de slag te gaan als (Senior) Salarisadministrateur? Solliciteer dan direct! Zit je bij de eerste selectie, dan zullen we telefonisch contact met je opnemen om een afspraak in te plannen. Eerst nog wat meer weten? Robin beantwoordt je vragen graag via robin.pape@dpgmedia.nl

of