Senior Project Manager Marketing

 • Project Management
 • Hoofddorp, Netherlands

Senior Project Manager Marketing

Job description

Hoofddorp - DPG Media zoekt een Senior Project Manager Marketing voor nieuw uit te rollen platformen en commerciële proposities.

De afdeling Commerce is binnen DPG Media dé plek waar alle Commerce- activiteiten plaats vinden. Wij beheren, branden en voeren campagnes voor alle webshops van de DPG merken (oa. AD, Libelle en Donald Duck), daarnaast we hebben ons eigen vrijetijds platform LeuksteTickets.nl en zijn wij het startpunt van nieuwe, creatieve concepten die DPG breed worden uitgerold.

Als Senior Project Manager Marketing ga je aan de slag met een van deze nieuwe, creatieve concepten. Je zal je bezig houden met de lancering van het audio platform Fluister. Jij maakt het verschil in de strategie en uitrol van dit platform en de bijbehorende proposities. Je adviseert en maakt campagne concepten, media plannen, prijs proposities, data strategieën, aanbod en productkwaliteit. Dit doe je samen met een team van specialisten en externe stakeholders.

Je kiest voor deze baan omdat jij…

 • Aan de wieg wilt staan van het vermarkten van een nieuw en innovatief platform, waarin jij adviseert over de conceptuele invulling, commerciële proposities en kanaalinzet.

 • Een project management aanpak combineert met een commerciële mindset.

 • Hebt gewerkt / geïnteresseerd bent in de wereld van audioboeken, podcasts en e-books.

 • Het Nederlandse media speelveld goed kent.

 • Enthousiast wordt van het managen van een team van interne en externe stakeholders (zoals content specialisten en mediabureaus).

 • Aantoonbaar HBO/WO werk- en denkniveau combineert met 5+ jaar werkervaring, bij voorkeur een senior functie in marketing / project management / new business


Wat is Fluister?
Fluister is een nieuw audio platform, dat DPG Media op de Nederlandse markt gaan lanceren. Dit platform is een collectief van Nederlandse boekhandels, uitgeverijen en mediabedrijven, te weten: uitgeverijen Singled, WPG en VKB, boekhandels Blz. en Libris, DPG Media en V-Ventures, de investeringstak van Vereniging Veronica. Het aanbod bestaat bij lancering uit ruim 70.000 e-books en 10.000 luisterboeken van onder meer auteurs als Arthur Japin, Ronald Giphart en Marian Mudder.

De rol die DPG Media speelt in deze samenwerking, heeft ook een commerciële doelstelling. Via DPG-merken gaan wij abonnementen werven voor Fluister. DPG-podcasts als de AD Mediapodcast en De kamer van Klok zijn ook straks te beluisteren op Fluister.

Wat je van ons krijgt

 • Een waanzinnig leuke baan.

 • Een salaris passend bij ervaring en kennis.

 • Een 36-urige werkweek.

 • Je ontvangt 8% vakantiegeld en 4% persoonlijk budget.

 • Volop opleidings-en ontwikkelingsmogelijkheden.

Als hét grootste mediabedrijf van Nederland staan we open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.

Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken
Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals Qmusic, NU.nl, Tweakers, Libelle, VTM en meer. We bereiken maandelijks ruim 90% van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen.

Job requirements

Solliciteren, en dan?
Heb je direct zin om aan de slag te gaan als Senior Project Manager Marketing? Solliciteer dan direct. Je krijgt binnen twee weken na ontvangst van je sollicitatie altijd een reactie. Zit je bij de eerste selectie, dan zullen we telefonisch contact met je opnemen om een afspraak in te plannen.
Eerst nog wat meer weten? Jamie beantwoordt graag je vragen. Stuur een mail naar jamie.plug@dpgmedia.nl.

Onze recruiters doen enorm goed werk, we hebben daarom geen hulp nodig om onze vacatures in te vullen. Dank je wel!