Senior Product Owner NU.nl

 • IT
 • Hoofddorp, Netherlands

Senior Product Owner NU.nl

Job description

Hoofddorp - Als Product Owner bij NU.nl challenge en bepaal je mede de visie en strategie van het grootste digitale nieuwsmerk van Nederland. Met jouw kritische blik draag jij bij aan de toekomst van ons nieuwsplatform en het verbeteren van de gebruikerservaring voor onze 7,5 miljoen maandelijkse bezoekers.

Over NU.nl & onze cultuur
Het NU.nl-team is ambitieus en getalenteerd en altijd met elkaar bezig om na te denken hoe het beter kan. Onze 'newsroom' is een zeer open werkomgeving. De redactie, product, development, marketing, sales werken zij aan zij. Iedereen wordt aangemoedigd om zich uit te spreken, mee te denken en initiatief te tonen om de verschillende producten van NU.nl elke dag beter te maken. We proberen liever dan dat we vergaderen, zijn continu op zoek naar verbeteringen om waarde toe te voegen en kennis wordt nadrukkelijk gedeeld. De sfeer op de vloer (en op Slack) is zeer informeel. We organiseren regelmatig een borrel en plannen daaromheen geregeld andere uitjes. We houden ervan om te experimenteren met nieuwe ontwikkelingen, volgen trends op de voet en delen wat we hebben gedaan en bereikt, omdat we daar trots op zijn.

Onze uitdaging voor jou:

 • Je helpt de practice van product management naar een hoger niveau tillen binnen NU.nl en draagt daarmee bij aan de groei van ons team van product specialisten

 • De afgelopen jaren hebben we binnen NU.nl gewerkt aan een nieuwe, complexe, technische architectuur. Dat biedt enorme kansen rondom personalisatie, A/B testen, experimenteren in de apps, en de snelheid van ontwikkelingen. Jij helpt ons vast te stellen hoe we hier de vruchten van kunnen plukken, en zo veel mogelijk impact kunnen maken met ons product

 • Je werkt in een team van engineers en met onze designers, UX researchers, analisten, marketeer, redactie, en CRO-specialist om complexe problemen op te lossen voor onze gebruikers en onze business.

 • Je helpt ons om meer te halen uit kwantitatieve en kwalitatieve inzichten, en stelt ons in staat de juiste besluiten te nemen over ons product.

 • Je helpt ons bij het afwegen van verschillende belangen vanuit verschillende afdelingen, waarbij je continue de gebruikerservaring en de voor het bedrijf belangrijke doelstellingen in de gaten houdt.

 • Je zorgt voor alignment met de teams binnen NU.nl en breder binnen DPG Media en zorgt ervoor dat iedereen achter de visie en strategie staat.

 • Je helpt ons (kleine) initiatieven te verbinden aan het grotere strategische plaatje


Wij bieden

 • Een goed salaris afhankelijk van kennis en ervaring.

 • Laptop en telefoon van de zaak.

 • Keuzebudget van 12% (waarvan 8% vakantiegeld).

 • 24 vakantiedagen, met optie tot bijkopen.

 • Jaarlijkse winstregeling (o.b.v. resultaat van de organisatie).

 • Ontwikkelingsmogelijkheden d.m.v. opleidingen, trainingen en certificaten.

Job requirements

Wie ben jij
Zelfstandig werken is voor jou geen enkel probleem. Tegelijkertijd ben je een echte teamplayer die de juiste mensen betrekt, belangen kan afwegen en de sparringpartner is voor alle afdelingen binnen NU.nl (zoals redactie, marketing en sales). Verder vinden wij het belangrijk dat jij:

 • snapt hoe je de verschillende teams in de organisatie coacht en inspireert om de juiste richting op te gaan

 • je verantwoordelijk voelt voor het resultaat van de oplossingen die je ontwikkelt, en niet alleen het leveren ervan

 • met creatieve suggesties komt om oplossingen klein te valideren

 • inzichten uit data gebruikt om de juiste beslissingen te nemen en de verschillende wensen te prioriteren

 • begrijpt op welke manier de ontwikkelingen van digitale nieuws- en mediatrends tot kansen kunnen leiden voor NU.nl

 • om kan gaan met de druk vanuit verschillende belangen

 • een holistische opvatting hebt van product management: niet alleen een backlog prioriteren, maar juist ook verantwoordelijkheid voor het ontdekken van nieuwe oplossingen, en het resultaat van deze oplossingen.


Word jij onze nieuwe collega? Solliciteer dan nu!
Heb je nog wat vragen? Ik beantwoord deze graag via mark.van.dommelen@dpgmedia.nl of bel/stuur een WhatsApp naar 06-83800059.

Wij doen graag onze werving zelf en wensen niet samen te werken voor de invulling van deze rol.

Bij DPG Media is iedereen welkom. Als hét grootste mediabedrijf van Nederland staan we open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is.

Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken
Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals Qmusic, NU.nl, Tweakers, Libelle, VTM en meer. We bereiken maandelijks ruim 90% van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen.

We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is.

Ontdek wat wij je te bieden hebben of leer onze tech organisatie kennen! En, als je toch bezig bent, vind je ons ook op LinkedIn en Twitter.