Overslaan naar content

(Senior) HR Consultant

Midden/Zuid/Oost NL, Noord-Brabant, NederlandHR

Functieomschrijving

Midden/Zuid/Oost Nederland – HR binnen een dynamische organisatie. Jij weet als geen ander hoe het is om te werken in een omgeving waar verandering de enige constante is. Ben jij een ervaren HR professional die houdt van uitdaging en wil je werken voor toonaangevende merken in het hart van de media? Dan hebben we de ideale baan voor jou! We zijn bij DPG Media op zoek naar een Senior HR Consultant om ons team te versterken (minimaal 32u per week).

Wat ga je doen
Als HR Consultant ben jij dé vertrouwde spil voor leidinggevenden en medewerkers binnen onze organisatie, waarin je uitblinkt in HR-expertise. Je werkt nauw samen met jouw business en HR businesspartners bij complexe vraagstukken. Als HR Consultant ben je de inhoudelijk expert in o.a. HR processen en instrumenten, ontwikkeling, arbeidswetgeving en gespreksvoering. Vanuit jouw ervaring jaag je de uitvoering van HR beleid aan en vertaal deze door in concrete acties en werkwijzen.

Een greep uit de werkzaamheden:

 • Je pakt uitdagingen op zowel individueel als teamniveau op.

 • Het signaleren van trends, ontwikkelingen en observaties binnen de organisatie, en je adviseert hier proactief over aan de business, HR collega’s en HR MT.

 • Je bent direct betrokken bij projecten als reorganisaties of overnames en neemt hierin de operationele of projectmatige lead. 


Je dagelijkse werk bestaat dus uit het effectief en adequaat aanpakken van HR vraagstukken (bv. op gebied van wellbeing, loopbaan of individuele en teamkwesties). Als aanspreekpunt voor medewerkers en leidinggevenden heb je een adviserende rol, neem je besluiten en doet waar nodig interventies. Daarnaast initieer en/of neem je deel aan diverse HR projecten die voortvloeien uit de HR strategie of de business behoefte.

Het team
Onze HR afdeling ondersteunt de organisatie van DPG Media op HR vlak in zowel Nederland als België. Een team van business partners houdt regie over de HR activiteiten voor onze bedrijfsonderdelen. In het team HR Operations & Reward, verantwoordelijk voor de dagelijkse HR operatie, werken in elk land experts op verschillende domeinen (Services, Payroll, Flex operations, Mobiliteit, Reward, HR processen en HR consultancy). Verder kent onze afdeling specialisten in recruitment, talent en learning & development. We zijn een professionele HR afdeling waarin je over verschillende HR disciplines en bedrijfsonderdelen van elkaar leert en met elkaar samenwerkt.

De ideale kandidaat
Als zelfstarter weet jij de weg snel te vinden binnen een complexe organisatie en ben je bereid te reizen (werkzaam op diverse locaties).
Je bent doortastend, sterk analytisch, empatisch en resultaatgericht.

Daarnaast neem je het volgende mee:

 • Een stevige dosis ervaring (minimaal 5 jaar) in een rol als HR adviseur, HR Manager of HR Business Partner, binnen een organisatie van vergelijkbare grootte.

 • Specifieke ervaring met organisatieverandering en je bent vertrouwd met het aanpakken van HR vraagstukken op individueel en teamniveau.

 • Je kan op de juiste momenten sturend zijn en een leidende rol nemen, maar bent flexibel genoeg om je te kunnen aanpassen aan wat nodig is om succesvol te zijn.


Als hét grootste mediabedrijf van Nederland staan we open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.

Wij bieden jou
Een uitdagende baan bij het grootste en meest innovatieve mediabedrijf van Nederland en België. Je werkt in een gedreven team met ervaren professionele collega’s, die met plezier met elkaar en voor de organisatie werken. Daarnaast krijg je:

 • Salaris, passend bij jouw ervaring.
 • Keuzebudget van 12% (waarvan 8% vakantiegeld).
 • Een 36-urige werkweek.
 • Winstdeling o.b.v. de prestaties van DPG Media.
 • Ontwikkelingsmogelijkheden door middel van opleidingen en trainingen.


Solliciteren en dan?

Ben jij enthousiast geworden? Solliciteren kan alleen via de link op deze pagina. Je krijgt binnen twee weken na ontvangst van je sollicitatie een reactie. Zit je bij de eerste selectie, dan nemen we telefonisch contact met je op om een afspraak in te plannen.  Wil je eerst meer weten over de vacature? Tessa Kaatee, corporate recruiter, beantwoordt graag je vragen. Stuur een mail naar tessa.kaatee@dpgmedia.nl


Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken
Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals Qmusic en JOE, NU.nl, Tweakers, Libelle, VTM en meer. We bereiken maandelijks ruim 90% van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen. We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is. Ontdek wat wij je te bieden hebben. En, als je toch bezig bent, vind je ons ook op LinkedIn en X.

Vereisten

Wij hebben geen hulp van externe partijen nodig bij het vinden van onze nieuwe collega!

of